Ai susținut bacalaureatul? Află care sunt taxele de studii la universitățile din Moldova
Liceenii moldoveni au susținut deja examenul de bacalaureat, iar acum se află în febra pregătirilor pentru balul de absolvire. În același timp, mulți dintre absolvenții liceelor se gândesc la care dintre instituțiile de învățământ ar putea să depună actele pentru a-și continua studiile și a învăța o profesie. Curând, comisiile de admitere își vor începe activitatea.

Mai jos, găsești o listă a universităților și taxele de studii pentru fiecare.

 

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”

Tinerii care intenționează să se înscrie la universitate își pot alege specialitatea la una din cele 7 facultăți. Durata primului ciclu de studii este de 3-4 ani, iar a celui de-al doilea ciclu – 1,5-2 ani. Care sunt taxele de studii?

Informatică și Matematică – 5000 lei;
Limbi străine – 5500-6000 lei;
Filologie – 4400-5600 lei;
Psihologie – 5800 de lei.

Trebuie remarcat faptul că taxele pentru anumite specialități variază de la un an la altul, acestea fiind în scădere. De exemplu, la anumite facultăți, în primul an studenții plătesc 5600 de lei, anul următor – 5200 lei, apoi – 5.000 de lei. Lista completă a specialităților și prețurile le poți găsi aici.

Important! Depunerea cererilor se va efectua în perioada 24-31 iulie. Programul comisiei de admitere: de luni până vineri. de la 08.30 la 16.30, iar sâmbătă – de la 08.30 la 14.00.

Adresa: Chișinău, str. Ion Creangă, 1
Tel. (+373 22) 74-72-08, 35-83-02
www.upsc.md

 

Universitatea de Stat din Moldova

Studenții pot alege una din cele 13 facultăți ale universității pentru a-și urma studiile. Durata studiilor la disciplinele tehnice (primul ciclu) este de 4 ani, la disciplinele umanitare – 3 ani, iar cel de-al doilea ciclu este de 1-2 ani. Care sunt taxele?

Matematica și Informatica – 5500-6500 lei;
Drept – 10000 lei;
Economie – 6500 – 8000 lei;
Limbi străine – 7000 lei;
Filologie – 5500 lei.

Lista completă a specialităților și taxelor este disponibilă aici.

Important! Depunerea cererilor se va efectua în perioada 24-31 iulie. Rezultatele vor fi afișate pe 1 august, iar a doua zi va începe cea de-a doua rundă de înscrieri care va dura până pe 4 august. Rezultatele finale vor fi afișate pe 5 august.

Adresa: Chișinău, str. A.Mateevici 60
Tel. (+373 22) 57-75-68
www.usm.md

 

Universitatea Tehnică a Moldovei

Cei care doresc să continue studiile la UTM pot alege din cele nouă facultăți ale instituției de învățământ. Durata primului ciclu este de 4-5 ani, iar a celui de-al doilea este de 1,5-2 ani. Care sunt taxele?

Tehnologie informațională – 9000 lei;
Informatică – 9000 lei;
Electronică – 9000 lei;
Arhitectură – 10 mii lei.

Lista completă a specialităților și taxelor aferente va apărea curând pe site-ul oficial al instituției.

Important! Depunerea cererilor se va efectua în perioada 24-31 iulie. Rezultatele vor fi publicate pe 1 august, iar a doua zi va începe cea de-a două rundă de înscrieri care va dura până pe 4 august. Programul comisiei de admitere se va desfășura de luni până vineri, de la 08.30, la 16.30.

Important! Comisiile de admitere vor accepta dosarele nu doar în Chișinău, ci și în Bălți (str. Ivan Franco, 11, în incinta Colegiului Politehnic) și Cahul (str. Ștefan cel Mare, 118, în incinta liceului Ion Vodă).

Adresa: Chișinău, bd. Ștefan cel Mare, 168
Tel. (+373 22) 23-78-61
www.utm.md

 

Universitatea de stat de Medicină și Farmacie ,,N. Testemițanu”

Durata studiilor este de 5-6 ani. Există posibilitatea de a alege una din cele patru limbi de predare a cursurilor: româna, engleză, rusă și franceză. Lista completă a specialităților poate fi accesată aici.

La facultățile de Farmacie și Stomatologie, taxele de studii sunt unele dintre cele mai scumpe. Totodată, Facultatea Medicină Generală pune la dispoziție viitorilor studenți cele mai multe locuri pentru studii la buget, fără taxe.

Adresa: Chișinău, bd. Ștefan cel Mare, 165
Tel. (+373 22) 24-17-48, (+373 22) 24-34-08
www.usmf.md

 

Anterior, autoritățile din Moldova au oferit anumite date statistice cu privire la necesitatea/nevoia de specialiști pentru diferite ramuri ale economiei. Potrivit acestora, în țara noastră sunt prea mulți avocați și economiști. În schimb, se simte o lipsă acută de cadre medicale, și anume specialiști în medicina generală, profesori de literatură și limbi străine, educatori pentru instituțiile preșcolare de învățământ

sursă: unica.md
06.07.17
Saptamina
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
FOTO: Natalia Gordienko incearca sa dezvaluie subtil sexul copilului sau? Iata detaliile care au trezit suspiciuni
Natalia Gordienko va avea o fetita sau un baietel?Natalia Gordienko a postat pe contul sau de Instagram, o poza cu o fetita care este fericita, insotita de comentariul "Fericita". In acel moment…
Vine sau nu peste noi uraganul din România: Iată ce spun meteorologii moldoveni
Сорванные крыши домов, поваленные деревья, десятки пострадавших и восемь погибших людей – таковы последствия…
COMOARA ascunsă din pachetul de țigări. Toată lumea le aruncă, deși pot câștiga sume URIAȘE
Pentru mulți fumători, foița aurie sau argintie care acoperă țigările într-un pachet este complet inutilă, însă niciunul nu știe că prin aruncarea acestora pierd cel puțin 500 de euro.O…
Membrii trupei DJ Project, răniţi grav după ce un TIR s-a răsturnat peste maşina lor
Membrii trupei DJ Project, Gino Manzotti, DJ Maxx şi Mira, sunt printre victimele accidentului rutier care a avut loc luni, pe DN7, în judeţul Vâlcea, când un TIR s-a răsturnat şi a lovit două…
Neymar încinge spiritele la PSG! Brazilianul, la un pas de bătaie cu Cavani după meciul cu Lyon!
Thiago Silva a evitat o bătaie între Edinson Cavani şi Neymar, după meciul disputat de PSG pe teren propriu cu Olympique Lyon, informează L'Equipe.Conforma jurnaliştilor francezi, Cavani i-a…