Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Cât au costat cele 59 de rachete Tomahawk folosite de SUA în atacul asupra bazei Shayrat
SUA au lansat, noaptea trecută, 59 de rachete Tomahawk asupra bazei siriene Shayrat, trase de pe distrugătoarele americane USS Porter și USS Ross.

Cele 59 de rachete Tomahawk au costat aproximativ 94 de milioane de dolari, potrivit publicației 9Finance. Prețul unei singure astfel de rachete se ridică la 1,59 milioane de dolari, conform bugetului anual al Departamentului Apărării al SUA.

 

„Din punct de vedere militar, nu este un efort financiar foarte mare, dar asta nu înseamnă că aceste rachete nu sunt extrem de scumpe”, apreciază jurnaliștii „9Finance”.

 

Astfel, dacă am raporta costul unei singure rachete la salariul mediu net din România, aflăm că ar costa, practic, cât munca unui român în… 256 de ani!

 

Rachetele Tomahawk au fost proiectate în anii ‘70 și au devenit celebre în 1991, în timpul primului Război din Golf. Rachetele și-au dovedit eficiența și pot fi lansate de pe mare, de către nave de război, sau de către submarine.

 

Rachetele Tomahawk au rază lungă de acțiune, se deplasează cu o viteză medie de 890 km/oră și, în funcție de combustibilul care le propulsează, pot lovi ținte aflate și la 2.500 de km depărtare, după aproximativ trei ore de la lansare.

 

O astfel de rachetă Tomahawk are 1,3 tone, 6 metri lungime și poate fi încărcată cu 450 de kg de explozibil.

 

SUA au atacat Siria noaptea trecută, ca răspuns la atacul chimic în care au murit 86 de persoane. 59 de rachete Tomahawk au fost lansate asupra bazei aeriene de unde a pornit atacul chimic de marți. Donald Trump a confirmat vineri dimineață operațiunea.

 

Armata rusă a fost notificată înaintea atacului pe care Damascul la catalogat ca fiind o „agresiune”. Potrivit agenției de presă siriene, există și civili printre victime.

08.04.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Un lider de partid a devenit proprietar de televiziune. Cine și ce post TV a achiziționat
08.04.17
Postul de televiziune ”Moldova Sport” are un nou proprietar. Este vorba de liderul Partidului ”Frontul Salvării Moldovei”, președintele Federației Naționale Sportive de Armwrestling din Moldova și al ONG-lui “Pro Chişinău”, Marcel Darie, transmite CURENTUL cu referire...
VIDEO: Cum arată noua bancnotă de 50 de euro pusă în circulație
05.04.17
Banca Centrală Europeană (BCE) introduce in circulaţie începând cu 4 aprilie 2017 noua bancnotă de 50 de euro, cu noi caracteristici de securitate, bancnota de 50 de euro fiind una dintre cele mai răspândite bancnote din zona euro.Noua bancnotă europeană conţine un nou portret...
FOTO: Unicul Porsche Cayenne GTS din Europa în culoare Gulf Orange se află în Chişinău
05.04.17
O maşină unică în Europa marca Porsche poate fi găsită la showroom-ul importatorului de la Chişinău. Un exemplar Porsche Cayenne GTS aşteaptă să-şi găsească un stăpân care îl va ajuta să întoarcă priviri pe străzi.SUV-ul german a fost vopsit în culoarea Gulf Or...
Compania distrusa de Apple peste noapte! Cum au pierdut milioane de dolari dupa un anunt
04.04.17
Ce se intampla atunci cand cea mai mare companie de tech din lume anunta ca nu iti va mai cumpara produsele? Asta!Imagination Technologies este o micuta companie britanica ce a invatat o lectie extrem de dureroasa noaptea trecuta - dupa ce Apple a anuntat ca nu va licentia tehnologia fir...
Au fost descoperite cele mai mari zăcăminte de aur
03.04.17
În provincia chineză Shandong au fost descoperite cele mai mari zăcăminte de aur din istoria ţării, comunică China News.Potrivit estimărilor specialiştilor, volumul rezervelor de metal preţios constituie 382,58 tone, valoarea totală a zăcămintelor depăşind 22 de miliarde d...
Fii alături de noi!
Top