CNPM: Angajatorii s-au pomenit ostaticii populismului politic
Angajatorii îşi exprimă dezacordul cu modalitatea în care a fost instituită ziua nelucrătoare de 1 iunie, transmite IPN cu referire la un comunicat al Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Moldova (CNPM).

„Săptămâna trecută, Parlamentul a adoptat Hotărârea prin care instituie sărbătoare nelucrătoare ziua de 1 iunie. Confederaţia Naţională a Patronatului din Moldova constată cu regret faptul încălcării procedurilor la adoptarea prezentei Hotărâri, prin absenţa consultărilor şi avizului Guvernului pentru iniţiativa înaintată. Suntem convinşi că la adoptarea unor asemenea amendamente, cu aplicarea procedurilor democratice, se putea ajunge la o formulă inteligentă, agreată de toţi cei asupra căror se răsfrânge efectul ei”, se spune în document.

CNPM subliniază că în dorinţa de a se sincroniza cu decizia Parlamentului, Guvernul aprobă Hotărârea prin care declară 1 iunie drept zi nelucrătoare cu recuperare prin ziua de 25 iunie, contrar principiului previzibilităţii activităţilor economice.

 

„S-a introdus o notă de haos în activitatea întreprinderilor, deoarece instituţiile preşcolare imediat au declarat zi liberă fără a avea o bază juridică. Bază juridică trebuie să servească Hotărârea Guvernului publicată în Monitorul oficial până la survenirea evenimentului, lucru imposibil de realizat într-un timp atât de scurt”, afirmă confederaţia angajatorilor.

Totuşi, Confederaţia Naţională a Patronatului din Moldova (CNPM) salută declaraţiile prim-ministrului Pavel Filip, prin care se va iniţia o examinare mai amplă a tuturor zilelor de odihnă nelucrătoare prezente în legislaţia naţională.

În această ordine de idei, CNPM cere politicienilor şi factorilor de decizie să renunţe la populism şi să aplice rigorile democratice în adoptarea deciziilor în spiritul Acordului de Asociere cu UE.

În şedinţa sa din ajun, Guvernul a declarat ziua de 1 iunie, când este marcată Ziua internaţională a ocrotirii copilului, drept zi de odihnă.

 

Decizia respectivă a fost aprobată în conformitate cu hotărârea Parlamentului din 27 mai curent pentru completarea actului normativ cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi zilele de odihnă în Republica Moldova.

Comunicatul CNPM poartă titlul „Populism derutant cu zâmbet pe buze”, susţinut de precizarea „Iar, angajatorii s-au pomenit ostaticii populismului politic”.

sursă: ipn.md
01.06.16
Saptamina
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
FOTO: Natalia Gordienko incearca sa dezvaluie subtil sexul copilului sau? Iata detaliile care au trezit suspiciuni
Natalia Gordienko va avea o fetita sau un baietel?Natalia Gordienko a postat pe contul sau de Instagram, o poza cu o fetita care este fericita, insotita de comentariul "Fericita". In acel moment…
Vine sau nu peste noi uraganul din România: Iată ce spun meteorologii moldoveni
Сорванные крыши домов, поваленные деревья, десятки пострадавших и восемь погибших людей – таковы последствия…
COMOARA ascunsă din pachetul de țigări. Toată lumea le aruncă, deși pot câștiga sume URIAȘE
Pentru mulți fumători, foița aurie sau argintie care acoperă țigările într-un pachet este complet inutilă, însă niciunul nu știe că prin aruncarea acestora pierd cel puțin 500 de euro.O…
Membrii trupei DJ Project, răniţi grav după ce un TIR s-a răsturnat peste maşina lor
Membrii trupei DJ Project, Gino Manzotti, DJ Maxx şi Mira, sunt printre victimele accidentului rutier care a avut loc luni, pe DN7, în judeţul Vâlcea, când un TIR s-a răsturnat şi a lovit două…
Neymar încinge spiritele la PSG! Brazilianul, la un pas de bătaie cu Cavani după meciul cu Lyon!
Thiago Silva a evitat o bătaie între Edinson Cavani şi Neymar, după meciul disputat de PSG pe teren propriu cu Olympique Lyon, informează L'Equipe.Conforma jurnaliştilor francezi, Cavani i-a…