Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Doi moldoveni se numără printre cei mai mari datornici ai unei bănci din Ucraina
Companiile ce ar aparține la doi cetățeni din Moldova ar avea datorii de circa 420 de milioane de hrivne față de Imeksbank din Odessa, scrie Forbes-Ukraina.

Potrivit publicației, numărul de bănci închise de către statul ucrainean până în ianuarie 2017 se ridică la 148. Ca urmare a falimentului instituțiilor bancare milioane de locuitori și-au pierdut economiile, iar această poveste se repetă în fiecare an.

 

În schimb grupări oligarhice sau criminale în asociere cu funcționari se aleg cu câștiguri de milioane, lăsând băncile pline de datorii. 

 

Forbes Ucraina a identificat mai multe persoane afiliate unor proprietari de bănci care au rămas datori față de instituțiile financiare.

 

Printre aceștia se numără și doi cetățeni din Moldova, care ar fi beneficiat de credite de la Imeksbank din Odessa, controlată de afaceristul local Leonid Klimov, fost deputat al Partidului Regiunilor și sponsor al echipei de fotbal Cernomoreț din localitate.

 

Astfel firma Komerceskie predlojenia, ce ar fi fost fondată de Serghei Vrabii din Moldova are o datorie de 215,9 milioane de hrivne, iar agenția imobiliară Hadjibei din Odessa, la care fondator apare Serghei Petcov - 202 milioane hrivne.

 

Potrivit portalului dumskaya.net din Odesa banii au ajuns la aceste firme cîteva zile înainte de decizia Băncii Naționale a Ucrainei de a introduce administrare temporară la Imeksbank.

 

Totodată, publicația nu exclude că moldovenii sunt doar niște proxy. De exemplu, Serghei Petcov a ajuns proprietar la agenția imobiliară Hadjibei pe 26 mai 2015, a doua zi după ce o instanța a obligat compania să plătească datoriile.

 

Cât despre Leonid Klimov, acesta este unul dintre cei mai bogați ucraineni. Chiar și după închiderea băncii sale, averea lui Klimov era estimată în 2016 la 25 de milioane de dolari. O parte din activele sale erau puse sub sechestru de către instanțe pentru a acoperi gaura de miliarde de hrivne de la Imeksbank.

 

Klimov, însă a fost ales deputat deja pe listele altui partid.

12.02.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Pro TV a dat LOVITURA. A angajat cea mai importantă prezentatoare. Andreea Marin, în juriu
11.02.17
Emisiunea de dans de la Pro TV le va aduce pe TV, în același program, pe cele mai titrate prezentatoare de televiziune din România.Din juriul show-ului de dans va face parte Andreea Marin, fosta prezentatoare a emisiunii Surprize, Surprize. Programul de pe Pro TV va fi prezentat de Mi...
Statul vinde motorină cu 13 lei pentru ca să o cumpere cu cel mult 15 lei și 67 de bani
10.02.17
Un anunţ mai neobişnuit a fost publicat pe pagina Agenției Rezerve Materiale a Guvernului Republicii Moldova. Peste 26 de tone de motorină din rezerva de stat au fost scoase la vânzare. Combustibilul urmează să fie vândut cu 13078.87 de lei pentru o tonă, respectiv 13.07 lei pen...
Se scumpesc din nou carburantii. ANRE a publicat noile preturi plafon
07.02.17
Pretul la carburanti continua sa creasca. Astazi, Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica a publicat noile preturi plafon.ANRE a stabilit noile preturi plafon pentru carburanti pentru perioada 8-21 februarie.    Benzina Premium-95 va fi 18,15 lei/litru   Mo...
Bananele ar putea DISPĂREA de pe piaţă. Motivul incredibil!
06.02.17
E greu să găseşti pe cineva căruia să nu-i placă bananele. De aceea este unul dintre cele mai consumate fructe din lume. În SUA, în 2013, fiecare persoană a consumat 12,7 kg de banane în acel an, de trei ori mai mult decât portocale. Însă veştile nu sunt bune.Bananele ar pu...
O meșteriță din Bălți confecționează buchete de mireasă valabile pe viață!
02.02.17
Rafinament, finețe și eleganță - sunt doar câteva dintre caracteristicile ce pot fi atribuite lucrărilor create de o meșteriță din țară. De mai bine de cinci ani, Ina Motrescu, locuitoare a orașului Bălți, confecționează adevărate capodopere. Depune suflet în tot ceea c...
Fii alături de noi!
Top