Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Doi moldoveni se numără printre cei mai mari datornici ai unei bănci din Ucraina
Companiile ce ar aparține la doi cetățeni din Moldova ar avea datorii de circa 420 de milioane de hrivne față de Imeksbank din Odessa, scrie Forbes-Ukraina.

Potrivit publicației, numărul de bănci închise de către statul ucrainean până în ianuarie 2017 se ridică la 148. Ca urmare a falimentului instituțiilor bancare milioane de locuitori și-au pierdut economiile, iar această poveste se repetă în fiecare an.

 

În schimb grupări oligarhice sau criminale în asociere cu funcționari se aleg cu câștiguri de milioane, lăsând băncile pline de datorii. 

 

Forbes Ucraina a identificat mai multe persoane afiliate unor proprietari de bănci care au rămas datori față de instituțiile financiare.

 

Printre aceștia se numără și doi cetățeni din Moldova, care ar fi beneficiat de credite de la Imeksbank din Odessa, controlată de afaceristul local Leonid Klimov, fost deputat al Partidului Regiunilor și sponsor al echipei de fotbal Cernomoreț din localitate.

 

Astfel firma Komerceskie predlojenia, ce ar fi fost fondată de Serghei Vrabii din Moldova are o datorie de 215,9 milioane de hrivne, iar agenția imobiliară Hadjibei din Odessa, la care fondator apare Serghei Petcov - 202 milioane hrivne.

 

Potrivit portalului dumskaya.net din Odesa banii au ajuns la aceste firme cîteva zile înainte de decizia Băncii Naționale a Ucrainei de a introduce administrare temporară la Imeksbank.

 

Totodată, publicația nu exclude că moldovenii sunt doar niște proxy. De exemplu, Serghei Petcov a ajuns proprietar la agenția imobiliară Hadjibei pe 26 mai 2015, a doua zi după ce o instanța a obligat compania să plătească datoriile.

 

Cât despre Leonid Klimov, acesta este unul dintre cei mai bogați ucraineni. Chiar și după închiderea băncii sale, averea lui Klimov era estimată în 2016 la 25 de milioane de dolari. O parte din activele sale erau puse sub sechestru de către instanțe pentru a acoperi gaura de miliarde de hrivne de la Imeksbank.

 

Klimov, însă a fost ales deputat deja pe listele altui partid.

12.02.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
Cel mai cald loc de pe PLANETĂ. Ţara care se sufocă sub o CANICULĂ de 54 de grade Celsius
Cea mai mare temperatură din istorie măsurată vreodată pe Pământ a fost de 56,7 grade Celsius și s-a înregistrat în Valea Morții din California, însă mulți oameni de știință se îndoiesc…
FOTO: Poliţia vindea o maşină. El a cumpărat-o. A desfăcut-o bucăţi. Ce a găsit în portieră l-a ÎMBOGĂŢIT
Un bărbat din Australia vroia să cumpere o maşină. Cum nu avea mulţi bani, a "vânat" chilipirurile. A aflat din presă de o licitaţie a poliţiei, care scotea la vânzare maşini confiscate de la…
Studiu: Vârsta de 40-44 de ani, cea mai periculoasă pentru cuplurile căsătorite
Majoritatea persoanelor căsătorite aleg să se separe de partenerii lor de viață în preajma vârstei de 40-44 de ani, conform rezultatelor prezentate miercuri de realizatorii unui studiu pe tema divorțurilor…
Cât de mult trebuie să mergi pe jos ca să pierzi în greutate
Mulţi dintre noi fac sport, merg la sală, încearcă diferite diete, însă puţini ştiu că şi lungile plimbări zilnice sunt un bun aliat în lupta cu kilogramele în plus, după cum arată numeroase…
VIDEO: Filmuleţul satiric care o să-l SUPERE pe noul vicepreşedinte al Parlamentului: „Eu nu mint NICIODATĂ, dar…” ​
Europa Liberă a realizat un nou filmuleţ satiric, iar eroul principal este, de această dată, vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă. „Declarația din 2015 a fostului premier că nu…