Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Doi moldoveni se numără printre cei mai mari datornici ai unei bănci din Ucraina
Companiile ce ar aparține la doi cetățeni din Moldova ar avea datorii de circa 420 de milioane de hrivne față de Imeksbank din Odessa, scrie Forbes-Ukraina.

Potrivit publicației, numărul de bănci închise de către statul ucrainean până în ianuarie 2017 se ridică la 148. Ca urmare a falimentului instituțiilor bancare milioane de locuitori și-au pierdut economiile, iar această poveste se repetă în fiecare an.

 

În schimb grupări oligarhice sau criminale în asociere cu funcționari se aleg cu câștiguri de milioane, lăsând băncile pline de datorii. 

 

Forbes Ucraina a identificat mai multe persoane afiliate unor proprietari de bănci care au rămas datori față de instituțiile financiare.

 

Printre aceștia se numără și doi cetățeni din Moldova, care ar fi beneficiat de credite de la Imeksbank din Odessa, controlată de afaceristul local Leonid Klimov, fost deputat al Partidului Regiunilor și sponsor al echipei de fotbal Cernomoreț din localitate.

 

Astfel firma Komerceskie predlojenia, ce ar fi fost fondată de Serghei Vrabii din Moldova are o datorie de 215,9 milioane de hrivne, iar agenția imobiliară Hadjibei din Odessa, la care fondator apare Serghei Petcov - 202 milioane hrivne.

 

Potrivit portalului dumskaya.net din Odesa banii au ajuns la aceste firme cîteva zile înainte de decizia Băncii Naționale a Ucrainei de a introduce administrare temporară la Imeksbank.

 

Totodată, publicația nu exclude că moldovenii sunt doar niște proxy. De exemplu, Serghei Petcov a ajuns proprietar la agenția imobiliară Hadjibei pe 26 mai 2015, a doua zi după ce o instanța a obligat compania să plătească datoriile.

 

Cât despre Leonid Klimov, acesta este unul dintre cei mai bogați ucraineni. Chiar și după închiderea băncii sale, averea lui Klimov era estimată în 2016 la 25 de milioane de dolari. O parte din activele sale erau puse sub sechestru de către instanțe pentru a acoperi gaura de miliarde de hrivne de la Imeksbank.

 

Klimov, însă a fost ales deputat deja pe listele altui partid.

12.02.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
Reținere răsunătoare CNA. Pe cine au vizitat astăzi ofițerii anticorupție
O nouă reținere răsunătoare a fost efectuată în dimineața zilei de marți de ofițerii CNA și procurorii anticorupțieUn om de afaceri din Capitală a fost reținut de ofițerii și procurorii…
Zbor cu ghinion pentru zeci de moldoveni care urmau sa ajunga de la Munchen la Chisinau. La o ora de la decolare au facut cale intoarsa: Ne-au spus ca a intrat o pasare in motor
Zbor cu ghinion pentru zeci de moldoveni care urmau sa ajunga astazi de la Munchen la Chisinau. La o ora de la decolare au facut cale intoarsa pe aroportul german, deoarece o pasare ar fi intrat la motor.Mariana,…
Crima înfiorătoare în satul Sadaclia: O tânără și-ar fi înjunghiat iubitul
O tânără, în vârstă de 21 de ani, și-ar fi omorât iubitul cu 10 ani mai mare. Crima înfiorătoare s-a produs în satul Sadaclia, raionul Basarabeasca, în seara zilei de 22 iulie, la domiciliul…
Un copil de patru ani din SUA a izbucnit in lacrimi la nunta tatalui sau. Ce i-a transmis viitoarea sa mama
Un baiat de patru ani izbucnit in lacrimi in momentul in care tatal sau, Joshua Newville, a luat-o in casatorie pe iubita lui, Emily Leehan.Baietelul a ramas impresionat de discursul celei care urmeaza…
Directorul Mercedes-Benz anunță falimentul apropiat al industriei auto
Directorul Mercedes-Benz, Dieter Zetsche, a oferit recent un interviu pentru Linkedin, în care face o serie de previziuni despre cum va arăta lumea în viitorul apropiat.Industria auto, serviciul…