Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Doi moldoveni se numără printre cei mai mari datornici ai unei bănci din Ucraina
Companiile ce ar aparține la doi cetățeni din Moldova ar avea datorii de circa 420 de milioane de hrivne față de Imeksbank din Odessa, scrie Forbes-Ukraina.

Potrivit publicației, numărul de bănci închise de către statul ucrainean până în ianuarie 2017 se ridică la 148. Ca urmare a falimentului instituțiilor bancare milioane de locuitori și-au pierdut economiile, iar această poveste se repetă în fiecare an.

 

În schimb grupări oligarhice sau criminale în asociere cu funcționari se aleg cu câștiguri de milioane, lăsând băncile pline de datorii. 

 

Forbes Ucraina a identificat mai multe persoane afiliate unor proprietari de bănci care au rămas datori față de instituțiile financiare.

 

Printre aceștia se numără și doi cetățeni din Moldova, care ar fi beneficiat de credite de la Imeksbank din Odessa, controlată de afaceristul local Leonid Klimov, fost deputat al Partidului Regiunilor și sponsor al echipei de fotbal Cernomoreț din localitate.

 

Astfel firma Komerceskie predlojenia, ce ar fi fost fondată de Serghei Vrabii din Moldova are o datorie de 215,9 milioane de hrivne, iar agenția imobiliară Hadjibei din Odessa, la care fondator apare Serghei Petcov - 202 milioane hrivne.

 

Potrivit portalului dumskaya.net din Odesa banii au ajuns la aceste firme cîteva zile înainte de decizia Băncii Naționale a Ucrainei de a introduce administrare temporară la Imeksbank.

 

Totodată, publicația nu exclude că moldovenii sunt doar niște proxy. De exemplu, Serghei Petcov a ajuns proprietar la agenția imobiliară Hadjibei pe 26 mai 2015, a doua zi după ce o instanța a obligat compania să plătească datoriile.

 

Cât despre Leonid Klimov, acesta este unul dintre cei mai bogați ucraineni. Chiar și după închiderea băncii sale, averea lui Klimov era estimată în 2016 la 25 de milioane de dolari. O parte din activele sale erau puse sub sechestru de către instanțe pentru a acoperi gaura de miliarde de hrivne de la Imeksbank.

 

Klimov, însă a fost ales deputat deja pe listele altui partid.

12.02.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
Nu doar vedetă pe Instagram! Mihaela Berdaga a obținut titlul de „cel mai bun absolvent al anului”
La ai săi 19 ani recent împliniți, Mihaela Berdaga e un adevărat model pentru tânăra generație. Pe lângă faptul că este dansatoare și o mare împătimită de fitness, s-a remarcat dintotdeauna…
Familia Jannei Friske s-a întâlnit cu Platon
Membrii familiei Friske l-au văzut pe fiul regretatei artiste în acest weekend. Jurnaliștii susțin că bunicii și nepotul au vorbit în prezența unui psiholog și a un executor judecătoresc.Dmitri…
ProTV Chișinău, obligat să plătească profesoarei din Ungheni 40.000 de lei. CSJ a menținut decizia Curții de Apel
Curtea Supremă de Justiție a menținut ieri decizia Curții de Apel Chișinău prin care postul de televiziune ProTV Chișinău este obligat să achite despăgubiri morale profesoarei de la UngheniTânăra…
Mii de persoane au strâns peste 25.000 de lire sterline pentru omul străzii care a devenit erou în urma atacului din Manchester
Mii de persoane s-au mobilizat pentru a strânge bani pentru omul stăzii devenit erou în urma atacului din Manchester. În cadrul unui interviu, acesta a povestit momentele de groază la care a fost…
Ne așteaptă seri cu muzică și proiecții de filme pe strada pietonală din Chișinău. Detalii!
Timp de patru seri, Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF va anima unul din cele mai noi spații urbane, strada pietonală Eugen Doga, cu muzică bună și documentare de ultimă oră…