Fii alături de noi
Deja Îmi place!
FOTO: Transfăgărășan și Transalpina, cele mai frumoase drumuri montane din Europa
Spectaculoasele trasee Transfăgărășan și Transalpina, care străbat munții, se află pe primele poziții în topurile internaționale cu locuri de văzut măcar o dată în viață. Dacă vrei să străbați aceste drumuri înțesate cu numeroase obiective turistice și naturale, alege un circuit de la Europa Travel, cel mai mare turoperator low-cost din România.

Turoperatorul le oferă turiștilor români o paletă complexă de produse low-cost, de la sejururi și circuite, până la pelerinaje atât în țară, în Europa sau pe meleaguri exotice prin cele mai noi și bune programe turistice, atât în ceea ce privește calitatea serviciilor, cât și tarifele accesibile la toate pachetele de vacanță.

 

 

Transfăgărășan, cea mai celebră rută montană a Europei

Drumul care unduiește pe crestele Munților Făgăraș a fost deschis oficial în 1974, fiind un proiect realizat la comanda lui Nicolae Ceaușescu, care a descoperit planurile inițiale ale Transfăgărășanului, care avea să fie un drum pe un singur sens, utilizat pentru transportul de lemn din pădurile Făgărașului.

 

Drumul DN7C face legătura dintre județul Argeș și județul Sibiu, pornind din localitatea Bascov și încheindu-se în Cârtișoara și se întinde pe aproximativ 150 de km.

 

În cifre și superlative, Transfăgărășanul cuprinde 4 tuneluri, 28 de viaducte, 833 de podețe și o sumedenie de atracții naturale fabuloase. Printre care și cel mai lung tunel (884 metri) situat la cea mai mare altitudine din țară, cea mai mare cascadă în trepte din țară situată la o altitudine de 1234 de metri, cunoscută sub numele de ”Urlătoarea Bâlei”, unul dintre cele mai spectaculoase lacuri glaciare din Europa poziționat la 2.034 metri altitudine, și cele mai multe serpentine ale unui drum montan din România.

 

Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară

Mai veche decât Transfăgărășan, dar mai puțin cunoscută, ruta DN67C Transalpina străbate Munții Parâng, mergând paralele cu Valea Oltului și Valea Jiului și legând localitătea Săliște, Sibiu de Novaci, Gorj.

 

Transalpina, numită în vechile scrieri - Țara de dincolo de munți  a fost supranumită Drumul Regelui, asta după ce însuși Regele Carol al II lea l-a parcurs împreună cu familia sa, după  încheierea lucrărilor de reconstrucție din anul 1938

 

Chiar dacă Transalpina a fost construită în mare parte de armatele romane în drumul lor spre Sarmizegetusa, si recondiționată de câteva ori de-a lungul timpului, șoseaua nu este nici astăzi completă în totalitate.

 

Lucrările începute în 2008 nu au fost finalizate, o porțiune de drum fiind teren accidentat. Cu toate astea, Transalpina este una dintre cele mai frumoase rute alpine din întreaga lume, cea mai înaltă șosea din țară care atinge punctul maxim de până la 2145 de metri în Pasul Urdele.

sursă: a1.ro
16.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top