Investiţii noi în valoare de 10 mln de euro ar putea veni în economia Republicii Moldova
Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu reprezentanții companiei Gebauer&Griller; din Austria, care intenţionează să deschidă o nouă fabrică de producere a cablajelor electrice în Zona Economică Liberă Bălți, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Potrivit directorului executiv al companiei Gebauer&Griller, Eva Schinkinger, valoarea investiţiilor va atinge cifra de 10 milioane de euro.

 

Totodată, chiar de la prima etapă, urmează să fie deschise locuri de muncă pentru 400 de angajaţi, iar ulterior numărul acestora ar putea creşte pînă la 1000 de persoane. 

 

Premierul a salutat intenţia companiei austriece de a-şi extinde investiţiile în Republica Moldova, apreciind înalt rolul mediului de afaceri în dezvoltarea ţării.

 

„Investiţiile reprezintă unul dintre cei trei piloni de bază ai dezvoltării economice a ţării, alături de supremaţia legii şi măsurile anticorupţie”, a spus Prim-ministrul. 

 

Şeful Executivului a confirmat sprijinul pentru facilitarea investițiilor străine, menţionînd că aceasta este o prioritate a Guvernului şi a dat asigurări că autorităţile vor sprijini noul proiect investiţional, deoarece, pe lîngă impulsionarea sectorului industrial, acesta prevede şi crearea locurilor de muncă. 

 

Interlocutorii au discutat mai multe aspecte privind dezvoltarea economică a Republicii Moldova, în special despre măsurile întreprinse de Guvern în vederea îmbunătăţirii climatului investiţional.

 

În context, Premierul s-a referit la reforma organelor de control şi eforturile de optimizare a cadrului normativ prin reducerea numărului de acte permisive pentru dezvoltarea afacerilor în ţara noastră. 

 

Compania Gebauer&Griller activează în Republica Moldova din anul 2013, fiind printre cei mai importanţi producători de cablu și cablaje pentru industria auto pe piaţa internaţională.

 

În prezent, aceasta numără peste 3200 angajați, iar cifra anuală de afaceri depășește suma de 425 milioane de euro.

sursă: moldpres.md
01.06.16
Saptamina
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
FOTO: Natalia Gordienko incearca sa dezvaluie subtil sexul copilului sau? Iata detaliile care au trezit suspiciuni
Natalia Gordienko va avea o fetita sau un baietel?Natalia Gordienko a postat pe contul sau de Instagram, o poza cu o fetita care este fericita, insotita de comentariul "Fericita". In acel moment…
Vine sau nu peste noi uraganul din România: Iată ce spun meteorologii moldoveni
Сорванные крыши домов, поваленные деревья, десятки пострадавших и восемь погибших людей – таковы последствия…
COMOARA ascunsă din pachetul de țigări. Toată lumea le aruncă, deși pot câștiga sume URIAȘE
Pentru mulți fumători, foița aurie sau argintie care acoperă țigările într-un pachet este complet inutilă, însă niciunul nu știe că prin aruncarea acestora pierd cel puțin 500 de euro.O…
Membrii trupei DJ Project, răniţi grav după ce un TIR s-a răsturnat peste maşina lor
Membrii trupei DJ Project, Gino Manzotti, DJ Maxx şi Mira, sunt printre victimele accidentului rutier care a avut loc luni, pe DN7, în judeţul Vâlcea, când un TIR s-a răsturnat şi a lovit două…
Neymar încinge spiritele la PSG! Brazilianul, la un pas de bătaie cu Cavani după meciul cu Lyon!
Thiago Silva a evitat o bătaie între Edinson Cavani şi Neymar, după meciul disputat de PSG pe teren propriu cu Olympique Lyon, informează L'Equipe.Conforma jurnaliştilor francezi, Cavani i-a…