Fii alături de noi
Deja Îmi place!
La 100 km de Moldova, în România, a fost descoperit un zăcământ de 25 miliarde metri cubi de gaze
Zăcământul de gaze naturale descoperit de compania Romgaz la Caragele, județul Buzău, conține peste 25 miliarde metri cubi și ar putea asigura independența energetică a României pentru 2-3 ani, a afirmat, vineri, premierul român Sorin Grindeanu.

”Având undeva între 25-27 miliarde metri cubi de gaz, este cea mai importantă descoperire din anii de după Revoluție. Dacă ar fi să discutăm doar din acest punct de vedere, ar asigura doar ea independența energetică a țării noastre 2-3 ani”, a declarat premierul României Grindeanu.

 

În iunie 2016, compania de stat Romgaz, controlată de Ministerul Energiei al României cu peste 70% din acțiuni, a anunțat o descoperire importantă de hidrocarburi pe teritoriul României, în perimetrul RG.06 Muntenia Nord–Est, fiind vorba despre o acumulare care se întinde pe 120 de metri, la o adâncime de peste 4.000 de metri.

 

Acesta se află la o distanţă de circa 100 kilometri de hotarul cu Republica Moldova.

 

Descoperirea a fost făcută în sectorul nord-estic al Platformei Moesice, în cadrul complexului structural Caragele, lung de circa 35 de kilometri, explorat „pentru obiective geologice aflate la adâncimi între 1.500 și 5.000 de metri, parte a programului de proiecte majore de explorare al companiei”.

 

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, în 2017, Romgaz intenționează să foreze șase sonde în acest zăcământ, dintre care 3 sunt deja în funcțiune, investițiile ajungând la suma de 40 de milioane de euro.

 

Continuarea citește aici

13.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top