Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Masina lui Nicolae Ceausescu poate fi a ta pentru doar 4000 de Euro
Khodro Paykan este numele unei masini realizate in Iran de care probabil nu ai auzit niciodata. Insa cand il punem in scena pe dictatorul raposat, Nicolae Ceausescu, totul parca incepe sa aiba forma. Asa cum Ceasca oferea cadouri altor capetenii de stat vehicule ARO sau Dacia cand facea o vizita oficiala, asa si el a primit masini drept cadou.

In anul 1970, atunci cand a venit la Bucuresti Sahul Iranului, Mohammad Reza Pahlavi, pentru a negocia cu Ceausescu un schimb economic in urma caruia Romania primea petrol si tara noastra exporta tractoare pentru agricultura, dictatorul roman a primit in dar obiecte de aur si blanuri pentru sotie.

 

Dar abia in 1974, cand a fost desemnat oficial Presedintele RSR s-a bucurat de un nou cadou. E vorba de un exemplar fabricat de Khodro, un producator de automobile din Iran, model Paykan, un automobil primit in dar de la acelasi Pahlavi pentru a intari relatiile diplomatice.

 

Masina este dotata cu un motor de 1.5 litri pe benzina care produce 54 de cp, cuplat la o cutie manuala cu 4 rapoarte.

 

Este un automobil care, teoretic, atinge viteza maxima de 145 km/h si are o greutate de 924 de kilograme. Masina are dimensiunile de 4310 x 1610 x 1420 mm si este identificata de seria sasiului B052962042.

 

Numele complet al acestui exemplar este Paykan Hillman-Hunter, de unde numele de Hillman vine de la constructorul initial al acestui model din Marea Britanie care producea modelul Rootes Hillman Hunter.

 

Ca si noi, romanii, si iranienii nu au fost in stare sa produca un automobil propriu ci l-au realizat cu licenta...

 

 

Cei de la Artmark, printre picturi si alte obiecte de arta, vor strecura in licitatia lor de pe 9 decembrie si aceasta masina.

 

Se spune ca este chiar masina primita de Ceausescu in dar de la Sahul Iranului. Insa, dupa Revolutie, masina a ramas in posesia Statului.

 

 

Desi in 1994 s-a mai incercat vanzarea masinii in cadrul unei licitatii, exemplarul nu si-a gasit un doritor foarte repede. Dar, ulterior, a mai schimbat cateva maini.

 

Acum, posesorul sau actual, s-a decis sa scape de ea si sa o vanda la un pret de pornire de 4000 de Euro.

sursă: 4tuning.ro
08.07.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Companiile farmaceutice ascund adevărul despre o vitamină care ucide cancerul
08.07.17
În volumul său 'World Without Cancer ', autorul american Edward Griffin descrie adevărul despre o descoperire mai veche, ascunsă cu grijă de marele public, și anume proprietățile curative ale vitaminei B17, numită și laetril sau amigdalina, scrie EsoReiter.Este un fapt ...
Apple este aproape de a deveni prima companie de un trilion de dolari
08.07.17
Apple, Alphabet și Microsoft au fost în cursa pentru prima companie care atinge valoarea de un trilion de dolari, iar câștigătorul deja se vede.Cele trei companii au mers destul de aproape una de alta în ultimii ani, însă Apple a început să se distanțeze de ceil...
Vlad Plahotniuc i-a convocat pe 400 cei mai importanţi oameni de afaceri din Moldova
07.07.17
Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, fondată de liderul democrat Vlad Plahotniuc şi care a devenit unul dintre principalii "sfetnici" din umbră ai Guvernului în realizarea reformelor, a găzduit pe 6 iulie 2017, Forumul Economic pentru Dialog și Dezvoltare.Potrivit AOAM, reu...
VIDEO: De azi, Tany Vander este si femeie de afaceri. Vezi ce local de lux si-a deschis in capitala
07.07.17
Astazi Tany Vander are o zi importanta.Artista incepe sa scrie o noua pagina din cariera, de data asta in calitate de businesswoman. Cum arata noul local, vezi mai jos.
Ai susținut bacalaureatul? Află care sunt taxele de studii la universitățile din Moldova
06.07.17
Liceenii moldoveni au susținut deja examenul de bacalaureat, iar acum se află în febra pregătirilor pentru balul de absolvire. În același timp, mulți dintre absolvenții liceelor se gândesc la care dintre instituțiile de învățământ ar putea să depună actele pentru a-și c...
Fii alături de noi!
Top