Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Premieră în cramele unuia dintre cei mai importanţi producători de vin din Moldova
Compania Bucium a lansat în această săptămână primele vinuri baricate. Produsele sunt suma cercetărilor şi investiţiilor din ultimii ani.

Noi vinuri roşii înobilate în butoaie de stejar au fost lansate la Iaşi. Compania Bucium, cu o tradiţie de aproape 70 de ani, a investit în ultimii ani într-o gama „Poem“ cu trei noi sortimente de vin roşu. „Considerăm că sunt cele mai bune vinuri roşii din Moldova.

 

Cele trei sortimente sunt Fetească Neagră, un vin de o complexitate aromatic distinctă, şi două cupaje cu adevărat speciale: Cabernet Sauvignon şi Merlot, o îngemănare armonioasă între două soiuri cu personalităţi distincte, şi un cuvee perfect echilibrat între Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon şi Merlot“, a explicat Marius Zănoagă, director operaţional Bucium.

 

Vinurile lansate de Bucium sunt din struguri culeşi, în 2015, din podgoriile de la Cozmeşti, acolo unde compania deţine 65 de hectare de vie pe rod şi alte peste 125 de hectare de vie în reconversie. „Vinurile sunt ţinute la maturat şase luni în butoaie de stejar, recipiente produse în România, aflate la prima utilizare.

 

Apoi sunt învechite 8 luni în sticlă“, au punctat reprezentanţii companiei. Recipientele au un design special, sticlele având etichetă din lemn. Produsele se găsesc în magazinele Bucium şi în HoReCa.

 

Unul dintre specialiştii oenologi care a urmărit crearea acestor produse este Valeriu V. Cotea. „Aceste vinuri sunt altceva faţă de cele cu care suntem obişnuiţi. S-a revenit la aceste vase din lemn, care costă destul de mult. Aceste baricuri sunt partea nevăzută, partea scumpă dintr-o cramă, dar când guşti un vin baricat îţi dai seama că se merită investiţia.

 

Un baric de 225 de litri ajunge cam 600 de euro, dar se merită mai ales pentru vinurile roşii. Un vin roşu e nevoie să petreacă o perioadă de maturare în butoiele acestea de lemn“, a afirmat specialistul în momentul lansării noii game. Compania Bucium 1949 este unul dintre cei mai importanţi producători de vinuri liniştite, vinuri spumante şi spumoase, dar şi rachiuri naturale din România, cu o tradiţie de zeci de ani în producţia şi comercializarea acestor produse atât în ţară, cât şi peste hotare.

sursă: adevarul.ro
18.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Firma lui Plahotniuc nu va mai face afaceri pe banii statului
18.05.17
După ce acum 2 ani au dat mână liberă firmelor private de pază în prestarea serviciilor pentru instituțiile și companiile de stat, autoritățile s-au răzgândit. Ministerul de Interne vrea ca acestea să nu mai aibă acest drept, deoarece sărăcesc bugetul. Firma de pază cont...
Doi cercei cu diamante au fost vânduți cu peste 57 milioane de dolari
17.05.17
O pereche de cercei cu diamante s-au vândut la o licitație din Geneva pentru suma record de 57,4 milioane de dolari. Cei doi cercei cu diamante, supranumiţi ”Apollo” şi ”Artemis”, au aproape 16 carate, relatează BBC News.Licitația a fost organizată de casa Sotheby’s,...
Fii alături de noi!
Top