Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Prima țară din lume care renunță la banii cash definitiv! Revoluția a început cu interzicerea a 85% din bancnote
Ştirile principale din India ultimelor 12 luni au fost acaparate de proiectuul prim-ministrului Narendra Modi de a interzice 85% din bacnotele aflate în circulaţie. Acesta a pus bazele unei revoluţii la nivelul sistemului economic plănuind să creeze prima societate fara bani cash.

Înainte de anul 2009, jumătate din cetăţenii Indiei nu aveau niciun act de identitate, nici măcar certificat de naştere.

 

Fără un modalitate de a fi identificaţi, cetăţenii nu pot accesa servicii bancare, asigurări sau dreptul la permis de conducere. De asemenea, multe oportunităţi precum începerea unei afaceri nu erau posibile, scrie ZF.

 

Din cauza acestei probleme, în 2009, India a lansat proiectul Aadhaar.

 

Aadhaar este o bază de date biometrice transpuse într-un cod digital de 12 cifre, certificate prin amprente şi scanarea retinei.

 

A devenit cel mai amplu şi de succes proiect de IT iniţiat vreodată astfel încât, în 2016, 1.1 miliarde de persoane reprezentând 95% din populaţia ţării, erau înregistrate în Aadhaar.

 

La sfârşitul anului 2016, India a adăugat încă o componentă la sistemul digitalizat numită India Stack.

 

India Stack este o serie de sisteme interconectate şi securizate care permite populaţiei să stocheze date precum adrese, declaraţii bancare, istoricul angajărilor şi plăţi de taxe.

 

De asemenea, permite cetăţenilor să deschidă conturi bancare şi conturi de investiţii, sau să îşi găsească dosarele medicale oriunde în India doar cu o amprentă sau o scanare a retinei.

 

De la lansarea programului Aadhaar, în India au fost deschise peste 270 de milioane de conturi bancare.

 

Una dintre barierele principale pe care le-au confrunat oficialităţile din India la implementarea programului a fost numărul ridicat de împrumuturi bancare neperformante.

 

Procedura iniţiată de Narendra Modi, prin care a interzis 85% din bancnotele aflate în circulaţie, a permis recapitalizarea bancilor din India.

 

Peste 80 de miliarde de dolari au intrat în sistemul bancar de când a început deprecierea, ceea ce a fost pe placul investitorilor.

 

De la începutul anului 2017,profiturile Nifty Bank Index care reprezintă cele mai mari 12 bănci din India, au crescut cu mai mult 30 %.

 

Sectoarele de telecomunicaţii şi tehnologie din India sunt aşteptate să arate o creştere rapidă în umătorii ani.

sursă: bani.md
09.07.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Tany Vander se lansează în afaceri. Tânăra interpretă și-a deschis un restaurant în Capitală
09.07.17
Domeniul muzicii rămâne unul vechi pentru Tany Vander. Frumoasa interpretă a anunțat că își lansează la Chișinău un restaurant și este extrem de emoționată din acest motiv.Tany Vander și-a făcut anunțul pe pagina sa de Instagram, unde se bucură de aprecierea a peste 30 d...
Samsung anticipează cel mai profitabil trimestru din istoria companiei
09.07.17
Trimestrul Q2-2017 pare să fie unul cu profit record pentru Samsung, alimentat în principal de succesul înregistrat cu seria de telefoane Galaxy S8.Potrivit estimărilor publicate recent, Samsung anticipează venituri de 52 miliarde dolari şi profit de 12.1 miliarde dolari, mult pest...
OFICIAL: Autoritățile caută cetățeni ai R. Moldova disponibili să lucreze în Israel: Salarii de peste 1 300 de euro pe lună și cazare GRATUITĂ
09.07.17
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă caută cetățeni ai R. Moldova care au putea lucra în Israel în domeniul construcțiilor. Salariile pornesc de la 1 300 de euro pe lună, cazarea este gratuită, iar cetățenii vor suporta numai cheltuieli pentru perfectarea docu...
Masina lui Nicolae Ceausescu poate fi a ta pentru doar 4000 de Euro
08.07.17
Khodro Paykan este numele unei masini realizate in Iran de care probabil nu ai auzit niciodata. Insa cand il punem in scena pe dictatorul raposat, Nicolae Ceausescu, totul parca incepe sa aiba forma. Asa cum Ceasca oferea cadouri altor capetenii de stat vehicule ARO sau Dacia cand facea ...
Companiile farmaceutice ascund adevărul despre o vitamină care ucide cancerul
08.07.17
În volumul său 'World Without Cancer ', autorul american Edward Griffin descrie adevărul despre o descoperire mai veche, ascunsă cu grijă de marele public, și anume proprietățile curative ale vitaminei B17, numită și laetril sau amigdalina, scrie EsoReiter.Este un fapt ...
Fii alături de noi!
Top