Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Programatorii, care cîștigă sute de mii de dolari, se simt săraci
Toată lumea știe că viața în or. San Francisco, California, este foarte scumpă, dar să auzi plîngeri de la o persoană, care primește un salariu de 160.000 $ pe an, cum că abia de reușește să trăiască de azi pe mîine, par destul de neașteptate, chiar și în acest megapolis.

Anume o astfel de declarație a făcut unul dintre inginerii Twitter făcînd referire la programatorii care primesc salarii bune, dar abia de pot supraviețui pe ei în Bay Area, într-un interviu acordat The Guardian. 

Inginerul locuiește cu familia sa într-o casa "foarte ieftină", pe care o închiriază contra sumei de 3000 $ pe lună.

"Am devenit inginer software nu pentru ca să o scot cumva la capăt, trăind de azi pe mîine", a declarat el, cu condiția de a-i fi asigurat anonimatul.

O poveste similară ne-a istorisit și o specialistă în marketingul digital, declarînd că ea și partenerul ei, "cîștitigă mult, dar nu-și pot permite să-și cumpere o casă".

"Acesta este locul, unde visul american nu funcționează", a adăugat ea.

Unii locuitori ai or. San Francisco au găsit o ieșire din situație, trăind într-o cutie sau într-o mașină, dar oamenii care cîștigă bani grei, este puțin probabil să ia în considerare aceste opțiuni extreme, mai ales, în cazul în care au familii.

Programatorii au fost de acord să povestească despre problemele sale cu condiția de a le fi păstrat anonimatul de teama pedepsei din partea angajatorilor săi.

Veniturile medii ale locuitorilor San Francisco constituie 88000 $. Este dificil să ne imaginăm cum o scot în capăt acești oameni, dacă programatorii care cîștigă cel puțin de 2 ori mai mult se plîng de dificultăți financiare. Pentru a economisi bani, ei trebuie să se mute la periferia Bay Area, unde prețurile sînt mai mici. Salariile nu sînt nici acolo atît de mari, dar le permit să-și acopere cheltuielile necesare.

Spre exemplu, un tehnician pe nume Michael, care a cîștigat $ 700.000 de dolari anul trecut, a renunțat la serviciu, căci a obosit. El avea nevoie de 2,5 ore, pentru a ajunge la birou, dar să-și închirieze o casă mai aproape de locul de muncă nu-și putea permite, din cauza prețurilor ridicate.

 

De aceea, el s-a angajat la San Diego, unde cîștigă jumătate din salariul său anterior, dar are mai mult timp liber și este în stare să-și acopere cheltuielile de zi cu zi, grație nivelului mai accesibil de trai.  

sursă: noi.md
15.03.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
Cu FISC-ul „de pază”, șefii piscinelor au început „brusc” să declare venituri de 2 ori mai mari
Serviciul Fiscal de Stat anunță că la majoritatea agenţilor economici pe care i-a monitorizat de la începutul verii, veniturile au crescut în perioada iunie-iulie 2017 comparativ cu perioada iunie-iulie…
VIDEO: Incendiu într-o casă din sectorul Buiucani al Capitalei! Două autospeciale cu pompieri au intervenit
Un incendiu a izbucnit în această seară într-o casă părăsită de pe strada Lisabona, din sectorul Buiucani al Capitalei.a fața locului au intervenit două autospeciale. Incendiul a fost…
FOTO: Doar femei frumoase in familia Xeniei Deli! Fotomodelul are o verisoara superba
Se pare ca din familia fotomodelului, Xenia nu este unica care uimeste cu frumusetea sa.Pe langa sora care ii semana foarte mult, Xenia are si o verisoara la fel de atragatoare.   Verisoara…
Neymar a intrat în conflict cu oamenii din conducerea Barcelonei: Nu merită să fie acolo, în fruntea clubului!
Neymar a avut o declarație dură la adresa oamenilor din conducerea Barcelonei, la finalul meciului cu Toulouse, pe care parizienii l-au câștigat cu 6-2 și în care brazilianul a strălucit.Atacantul…
Buruiana-minune din Moldova care ne vindecă de cele mai crunte boli. „Va fi hrana viitorului“
Considerat de mulţi doar o buruiană bună de dat la porci, ştirul, o specie de amarant, este de fapt o plantă foarte bogată în vitamine şi minerale. Este un medicament natural, un aliment gustos…