Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Sancţiunile occidentale impuse Rusiei dau naştere la noi miliardari
Conflictele geopolitice din Rusia, preţurile anemice la petrol şi rubla slăbită au ajutat cea mai mare companie listată la bursă din sectorul agrobusiness din Rusia să se dezvolte extrem de rapid, scrie Bloomberg.

Ros Agro are planuri ambiţioase de a construi ferme de porci şi sere în centrul şi estul Rusiei, precum şi de achiziţii, prin vânzarea acţiunilor listate la bursa în Marea Britanie.

 

Compania ar urma să fie prima firmă din Rusia care pune la vânzare acţiuni în Londra, ceea ce ilustrează o renaştere a fermierilor ruşi în miliardari.

 

Ros Agro, deţinută de miliardarul Vadim Moshkovich, va strânge 250 de milioane de dolari pentru a finanţa investiţiile şi pentru a acoperi cota de piaţă rămasă neocupată după sancţiunile impuse şi reducerea importurilor alimentare.

 

"Compania va investi agresiv şi va creşte. Devalorizarea rublei a făcut acest sector foarte atractiv din perspectiva generării de bani", a spus Svyatoslav Arsenov, care gestionează 300 de milioane de dolari în cadrul UralSib Asset Management din Rusia.

sursă: mediafax.ro
25.04.16
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top