Suma fabuloasă pe care vrea s-o colecteze JurnalTV de la cetățeni pentru a-și continua activitatea
Din 16 ianuarie curent, postul de televizune Jurnal TV și-a schimbat grila de emisie ca urmare a faptului că au fost obligați, în termen de 35 de zile, să părăsească clădirea în care își avea sediul. Motivul care ar fi stat la bază sunt datoriile pe care postul TV le avea față de centrul de businees „Skytower”.

Au urmat două zile de proteste, iar la cel din urmă - din 15 ianuarie - oamenii au adoptat o rezoluție în care ar fi solicitat conducerii postului de televiziune să deschidă conturi bancare pentru donații, astfel încât să nu fie sistată emisia. 

 

Pe lângă conturile bancare deschise cu acest scop, conducerea a creat și un cont pe platforma de crowfunding Patreon, unde au și scris care este suma pe care și-au propus să o colecteze de la cetățeni. Este vorba de 800.000 de euro, la colectarea cărora telespectatorii au cerut și sprijinul instituțiilor internaționale și al donatorilor externi.

 

Amintim că, la 12 ianuarie curent, conducerea Jurnal TV a emis un comunicat de presă în care anunță că întreaga echipă a trustului este obligată, în termen de 35 de zile, să părăsească clădirea în care aceștia, pentru mai mult de 7 ani, și-au desfășurat activitatea. 

 

De menționat că Centrul Internațional de Business „SkyTower” se află în proprietatea Societății cu Răspundere Limitată „Capital Estate”, iar directorul acesteia este Adela Cazac.

 

Aceasta mai este și proprietara Societății cu Răspundere Limitată „Leiria-Tur”, care înalță o construcției în spatele Ambasadei Franței la Chișinău. 

 

Ulterior, în presă a fost publicat un document care confirmă datoriile de circa trei milioane de lei pe care le avea instituția media către clădirea în care-și avea sediul.

sursă: zugo.md
21.01.17
Saptamina
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
FOTO: Natalia Gordienko incearca sa dezvaluie subtil sexul copilului sau? Iata detaliile care au trezit suspiciuni
Natalia Gordienko va avea o fetita sau un baietel?Natalia Gordienko a postat pe contul sau de Instagram, o poza cu o fetita care este fericita, insotita de comentariul "Fericita". In acel moment…
Vine sau nu peste noi uraganul din România: Iată ce spun meteorologii moldoveni
Сорванные крыши домов, поваленные деревья, десятки пострадавших и восемь погибших людей – таковы последствия…
COMOARA ascunsă din pachetul de țigări. Toată lumea le aruncă, deși pot câștiga sume URIAȘE
Pentru mulți fumători, foița aurie sau argintie care acoperă țigările într-un pachet este complet inutilă, însă niciunul nu știe că prin aruncarea acestora pierd cel puțin 500 de euro.O…
Membrii trupei DJ Project, răniţi grav după ce un TIR s-a răsturnat peste maşina lor
Membrii trupei DJ Project, Gino Manzotti, DJ Maxx şi Mira, sunt printre victimele accidentului rutier care a avut loc luni, pe DN7, în judeţul Vâlcea, când un TIR s-a răsturnat şi a lovit două…
Neymar încinge spiritele la PSG! Brazilianul, la un pas de bătaie cu Cavani după meciul cu Lyon!
Thiago Silva a evitat o bătaie între Edinson Cavani şi Neymar, după meciul disputat de PSG pe teren propriu cu Olympique Lyon, informează L'Equipe.Conforma jurnaliştilor francezi, Cavani i-a…