Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Vertu: creatorii celor mai scumpe telefoane au închis ”prăvălia”
Se pare că a trecut perioada în care a existat un public pentru telefoane îmbrăcate în piele de crocodil. Din acest motiv, tocmai s-a închis fabrica Vertu.

Pentru o perioadă destul de lungă de timp, Vertu a făcut o treabă foarte bună în a atrage un public exclusivist, amator de telefoane mobile ostentative, asamblate manual, folosind materiale cât se poate de prețioase.

 

Din păcate, modelul acelei afaceri nu mai funcționează în 2017, când șefi de stat și vedete cu bugete absurd de generoase se orientează către cel mai nou iPhone sau ultimul Galaxy S.

 

În plus, există companii specializate în îmbrăcarea unui smartphone Apple în aur masiv sau diamante, dacă asta te încântă.

 

Conform celor de la The Financial Times, compania avea datorii de aproximativ 157 milioane de euro în momentul în care s-a decis închiderea fabricii din Regatul Unit.

 

În urma acestui gest, aproximativ 200 de angajați responsabili de realizarea manuală a fiecărui gadget au rămas fără locuri de muncă.

 

Vestea este cu atât mai surprinzătoare cu cât Vertu încheiase recent un parteneriat cu TCL, un gigant chinezesc din tech ce ar fi trebuit să-i ofere acces la cele mai noi tehnologii mobile.

 

Ca o scurtă istorie a companiei, Vertu a fost înființată în 1998 ca o divizie standalone a Nokia menită să creeze telefoane ultra-premium.

 

Încă de la început, a inclus în portofoliu mobile de 10.000 de euro. Din păcate, în momentul în care Nokia a început să înregistreze pierderi semnificative din mobile, Vertu a suferit într-o manieră similară și a început să schimbe proprietarii.

 

Întâi a intrat în portofoliul grupului de investitori EQT VI până în 2015. În urmă cu doi ani, Vertu a fost achiziționată de Godin Holdings, o companie cu sediul la Hong Kong ce a întâmpinat propriile probleme financiare.

 

În 2017, contra sumei de aproximativ 60 milioane de euro, Vertu a intrat în posesia magnatului turc Murat Hakan Uzan. Din păcate, păcate situația economică a ajuns atât de gravă, încât Hakan s-a simțit nevoit să închidă firma.

sursă: playtech.ro
15.07.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Cei mai mulţi tineri care se întorc din străinătate au un ŞOC atunci când intră în magazinele H&M. Adevărul pe care nu mulţi îl ştiu
15.07.17
Preţul hainelor din România este cu doar 8% sub media UE, deşi salariul este de cinci ori mai mic, arată o analiză a ZF pe baza datelor Eurostat.Preţurile în industria modei sunt de cele mai multe ori aliniate celor din Occident, iar o explicaţie pe care o oferă executivii ...
Fără bonusuri, vânzările de electrice nu există: Tesla, de la 2900 la zero într-o singură lună în Hong Kong
15.07.17
Tesla a simțit pe propria piele în Hong Kong ce înseamnă eliminarea bonusurilor guvernamentale acordate la achiziția mașinilor electrice: vânzările au scăzut la zero într-o singură lună după dispariția acestora.Pentru a fi considerate vehicule mainstream, mașinile electric...
FOTO, VIDEO: Proprietarul îți gătește mămăligă și ardei copți. Cât îi costă pe turiști o noapte în Costel Hostel – primul hostel din sudul Moldovei în stil tradițional
15.07.17
Conceptul de hostel devine tot mai popular în Moldova, iar acest trend nu mai este demult doar pentru orașe.Pentru turiștii curioși de a vizita plaiurile țării noastre, cât și pentru localnicii dornici de a (re)descoperi tainele meleagurilor natale, la sudul Moldovei, mai ex...
Locuri de muncă în străinătate. Se oferă primă de 7.500 €, bani de masă, iar cazarea e gratuită
14.07.17
O mare agenție de recrutare din Germania este în căutare de personal pentru diferite locuri de muncă din această țară. Se caută îngrijitoare pentru bătrâni, infirmiere, mecanici, zugravi, vopsitori și instalatori.Dincolo de salarii, se oferă și prime (cea mai mare este pent...
Marketing…ca în Moldova. O creatoare de bijuterii semnalează un „plagiat”
14.07.17
Leanca Anastasiev este o cunoscută creatoare de bijuterii și accesorii de la noi. Recent, a descoperit că o altă meșteriță își vinde creațiile într-un ambalaj izbitor de asemănător cu ale ei, lucru care nu poate să nu deranjeze.A atenționat-o pe tânăra cu pricina, d...
Fii alături de noi!
Top