Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Adevărul. Tăcut de HOȚI şi de IDIOȚI
Adevăr, adevăr vorbesc și pînă acum nimeni nu mi-a adus argumente plauzibile şi convingătoare că nu aş spune adevărul adevărat.

• Mi s-ar face scîrbă de mine dacă aș falsifica adevărul în mod premeditat. Precum îl falsifică istoricii noștri, filologii, scriitorii, o bună parte din intelectualitatea științifică și de creație… Cei mai curajoși dintre ei tac Adevărul. Sau se prefac a nu-l vedea, chiar de le sare în ochi. Se feresc de Adevăr, acesta le strepezește vederile și i-ar putea scoate din starea de dolce farniente a indiferenților; iar cel care varsă lumină în tainițele unde stă ascuns Adevărul, cel care suflă colbul de pe el este declarat Inamicul public nr. 1.

 

- De ce adică nu ne-ai da pace, de ce nu ne lași să trăim în, aşa cum spui tu, Amăgirea noastră? Nouă ne e cald și bine în Amăgirea în care trăim. Amăgire după părerea ta, nu și a noastră. Adevărul tău, fie el și adevărat, înmulțește tristețile. Noi credem și nu punem întrebări; noi credem pentru că e absurd! 

 

• E categoria de oameni habotnici pe care nu-i mai poți mișca din loc. Îs ca primii creștini care întîmpinau moartea rîzînd cînd erau sfîșiați de leii împăratului lui Dioclețian. Bigoţii merită tot respectul și compasiunea noastră. 

 

• Din categoria acestora se desprinde cealaltă categorie de inși: proverbiali prin ignoranța lor (M. Ghimpu). Şi fudui. Foarte siguri că au dreptate. Afişînd un aer de superioritate, ei te au de rătăcit sau de agent plătit al rușilor. ”Nici nu face să luăm tema în discuție, căci încă Eminescu – te desființează el, cel care îl confundă uşor pe Eminescu cu Alecsandri sau cu Donici, - da, încă Eminescu a spus că sîntem români  și punctum”. De unde să știe ignorantul că poetul a pus punctul tocmai din cauza discuției interminabile despre ”cine suntem?” Enervat pe cei care vorbe mari aruncă, a spus ”Suntem români și punctum”. Adică: “Punem punct bălăcărelii în dodii și ne apucăm de treabă”. Dar s-au mai apucat ei oare?

 

• Și mai dați boalelor sînt acei care rîd de dl Ghimpu utilizîndu-i defectul la maxime turații. Să zicem că există undeva un Theodor Pantsiroff, lichea de meserie: ce la rus şi-a plecat capul și la Burg suge luleaua… Aceştia sînt cei mai periculoși. Pentru că nu-s proști. Ei sînt lacomi. Şi cinici. Ei rîd de Adevăr, albindu-i fața cu flegmă și cu salivă. Îl urăsc, pentru că îl cunosc. Şi fac tot posibilul ca Adevărul să nu iasă la suprafață. Adevărul pentru ei e ca moartea, e ca raza de lumină pentru greierii burduhoși care-și țes păienjenișul la întuneric prin colțuri de odaie părăsită. Ei urăsc Adevărul. Pentru că Adevărul nu le aduce venituri ilegale. Ei sînt rapaci și-și negociază la sînge Minciuna cu care urmează să tumănească lumea. Cer bani, hectare de pădure în România, cerșesc funcții grase pentru odraslele lor… Și după ce încearcă, cu cardul de Chișinău, valabilitatea contului deschis la banca de București, imediat cîte un борец за идею ca Mișa Ghimpu e chemat la clacă… 

 

• Mișa Ghimpu - pentru că a pus pe masă la CC țidula cu Declarația de independență, vorba lui Sadoveanu, s-a ales cu jucării: botfori şi pinteni şi răşină, să-și facă sfîrcuri la mustăţi. (Dlui Ghimpu i s-ar potrivi și vorba despre turc, însă e slab în sabie: de mari proporții, dar foarte вялая (rom: flacidă).

 

• Crede oare cineva că acest Theodor Pantsiroff nu știe că națiunea moldovenească există odată ce Moldova a devenit membru al organiza­ției mondiale care unește națiuni - ONU?

01.09.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top