Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Animalii locale. De ce nu Lupu? De ce nu Filat?
PD-ul a depus un foarte mare efort în alegerile din no­­iembrie trecut și din iunie curent. Şi a obținut rezultate palpabile.

• Filat, obijduitul pe nedrept cu care, oare de ce? nu comunic de cam zece luni de zile, a fost cam вялый. Cu toate acestea, spre bucuria unui гигант мысли ca D. Petruți (toți ciulinii Bărăganului se oploșesc la noi!), la ultimele alegeri a obținut un rezultat strălucit față de eforturile depuse. PD-ul a mulțumit alegătorilor pentru susținere (în ”S” din 3 iulie). PLDM-ul mai așteaptă…

 

• La scrierea acestui artico­luț, am avut nevoie de sprijinul logistic al dlui Igor Boțan. L-am rugat să nu se supere cînd îl mai critic uneori. Căci îl critic ca pe Filat, iar pe Filat - ca pe băietul meu…   

 

• Zicea PD-ul pînă mai dăunăzi că-i are pe mai toți depu­tații din bașcanatul găgăuz. Cîți are acum? – Nici unul! Pînă și PLDM-ul are unul.  

 

• De ce există președinte de partid? Ca acesta să ocupe o funcție înaltă după alegeri. De ce președintele PD Marian Lu­pu e deputat de rînd? De ce președintele PLDM Vlad Filat e deputat de rînd și nu e prim-ministru (ca Merkel, ca Orban, ca Renzi), precum e tipicul în țările occidentale cu democrație avansată?   

 

• Nu știu de ce, uneori am impresia că dl Plahotniuc se conduce de o idee năstrușnică: miș­carea e totul, scopul mirobolant, iar efectul – baroc. Nu s-ar putea să coborîm ceva mai jos?  Nu pînă la opinci, ca la Președinție, şi nici mai sus de sandale, ca la PFP al lui N. Chirtoacă.  

01.08.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top