Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Apusul, ca şi sovieticii, ne crede proşti influenţabili?
Știți de ce ai noştri vor să închidă canalele rusești de televiziune?

- Pentru că ale noastre sînt foarte-foarte proaste.

Și proștii de la canalele noastre foarte-foarte proaste cred că noi nu vom avea încotro: ne vom uita la emisiunile lor foarte-foarte proaste după ce vor fi închise televiziunile rusești. Speră că reclama de la canalele tv rusești, de largă popularitate, va trece în mod automat la canalale lor, privite doar: 1. de soacra lui Vasile; 2. de mătușica Nătășicăi și 3. de blonzii Lorenței.  Acesta e visul de veacuri al oricărui cioban: măcar o dată în viaţă să strîngă la stînă  cu cucoana boierului Iurcu. Dar știind că asta nu se va întîmpla niciodată, el se mulțumește cu ce are în turmă. Așa e și cu corifeii cabinetelor din umbră: n-ar cățăi dacă, în pornirea lor de natură lucrativ-pecuniară, n-ar fi susţinuţi de Occident.

 

Azi, Occidentul salută închiderea televiziunilor rusești (salută cenzura, adică) pentru că fac Propagandă și nu spun Adevărul. Pe timpuri, sovieticii bruiau posturile de radio occidentale, pentru că făceau Propagandă și nu spuneau Adevărul. Noi însă le ascultam, deoarece știam că ele spuneau Adevărul. Azi, putem deosebi și mai bine Adevărul de Propagandă. Deci, am putea să bănuim că azi, Apusul, ca și ieri sovieticii, ne consideră oameni proști, ne au de proști influențabili Prin urmare, trebuie să fim izolați de propaganda rusească. Noi însă am demonstrat, în comunism, că putem alege grîul de neghină: o ascultam pe Monica Lovinescu. Cu atît mai mult acum știm a scoate fasula din păstaie. Dar dacă se insistă să fie închise canalele rusești, lumea crede că ”Россия 24” vorbește Adevărul ca și ”Europa liberă” de pe timpuri (nu mă refer la actuala ”Europă liberă” de la Chișinău, care Doamne, doamne, și iar Doamne”!). De unde și concluzia: ieri, rușii puneau botniță Adevărului. Azi, Occidentul pune botniță Adevărului. 

 

Pentru a vedea care este nivelul intelectual și profesional la televiziunile Răsăritului asiatic și necivilizat, vă recomand să accesați ”Dreptul de a ști” de pe saitul saptamina.com. La noi, un Bîlci al bîrfelor: două femei fac politica moldovenească: Natașa Morari și Lorența Bogza. Cu aceiași ofuscați sară de sară și săptămînă de săptămînă - nişte însetați de putere repudiați de alegători. 

 

Cu toate acestea, consider că trebuie închise toate canalele rusești de televiziune: căci ce mesaj acătării poate să-ți transmită un ocupant ca Niki­ta Mihalkov? El poate debita doar enormități de felul: romanul ”Frații Karamazov”  al lui Feodor Dostoevskiy (ocupant și el) e o capodoperă! Pe cînd noi știm, încă de la 1873, că genială e poezia ”Într-o grădină…”, o imitație din Goethe, de Ienăchiță Văcărescu. Așa că, vorba, puțin schimbată, a unui ardelean: închideți, băieți, numai închideți. Însă luați sama să nu vă încuieți.

27.06.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top