Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Chișinău. Chiev-Donețk
Profesioniștii noștri jurnaliști, foarte receptivi la noutățile vremii. Le prind din zbor și le adaptează, le amplasează pe sol moldav.

Violul văduvei Violina Vadră din satul Vadul lui Vlad a pus pe jar întreaga localitate: bărbați și femei, copii și bătrîni au stat cu pumnii strînși pînă la crăpat de ziuă, ca pînă la urmă să afle că acesta a fost organizat de Putin. Sau: Tiraspolul este Itaca noastră și dacă nu se predă, trebuie transformat în Lugansk sau Cartagina. Preiau metoda și voi încerca să vorbesc despre cele ce se întîmplă la noi în țară, făcînd o comparație cu evenimentele din Ucraina. 

 

Dar pînă a intra în temă, fac o declarație. 

Nu prea văd în rîndurile Opoziției forțe și personalități cu adevărat interesate de soarta țării. Opoziția vrea să ieie locul actualei Puteri, ca să facă exact ceea ce face actuala Putere. Așa mi se arată lucrurile. Sau nu spunea Eminescu: ”Ah, prea ştii mai dinainte tot ce-i doare şi ce-i pişcă”? Că sînt oameni de treabă în Opoziție, nimeni nu zice ba, însă ei vor fi călcați în picioare de cei care vor incendia clădirile ca să poată fura computere și televizoare. ”Eu rămîn cel amăgit în afacere, căci am lucrat din convingere şi cu speranţă în consolidarea ideilor mele şi într-un mai bun viitor.” 

 

În februarie 2014, la Chiev, a fost înlăturată de la Putere gruparea oligarhică a lui Ianukovici. Puterea a fost preluată de gruparea oligarhică Poroșenko-Kolomoyskiy. Care, ca să-și ascundă adevăratele scopuri, s-a legat cu dreapta radicală neofascistă, antisemită și rusofobă. ”Noi vă permitem să edificați așa-zisul stat-națiune, iar voi ne lăsați să furăm țara în continuare”. Cam asta zice-se că le-a fost înțelegerea: iudeul Kolomoyskiy s-a îndobrit cu antisemitul Iaroș!

 

În Moldova, opoziția de dreapta nu prea are oligarhi. Ea provine din rîndurile inimoasei golănimi și ale parveniților săraci: tonul îl vor da cei doi frați cu țuruiecile și cel cu penisul la procuratură. (Nu chiar ei în persoană.) Opoziția de dreapta mai e și antinațională, deoarece-i unionistă. Nu dea domnul să preia Puterea dreapta radicală unionistă și legionară! Căci atunci va fi plînsul şi scrîşnirea dinţilor. Atunci mulți oameni de treabă – în viziunea haimanalelor: trădători de țară și de neam - vor fi aruncați în lăzile cu gunoi sau băgați cu capul în chiuvetele latrinelor publice. Zic mulți, fiindcă dreapta radicală moldovenească nu va avea deasupra ei un oligarh ca Poroșenko care să-i tempereze bestialele instincte de grotă. 

 

Stînga ne oferă un alt model. Tot de sorginte ucraineană: ne oferă republica Donbas. Dnii Dodon și Usatîi vor să ne ducă cu pași siguri spre un războieș civil. Le spun de pe acum că ei, anume ei, vor fi autorii acelui războieș, cu toate că va fi dezlănțuit de canalia de uliți:  legionară, neofascistă și unionistă. Este o vorbă: nu trezi cîinele care doarme, căci el, buimăcit de somn, te va rupe în bucăți. Sau dl Usatîi, un om foarte cult pentru vîrsta lui, să nu-l fi citit pe Naum Korjavin: ”Какая сука разбудила Ленина? Кому мешало, что ребенок спит?” Sau crede cineva că declarațiile stîngii - antieuropene, prorusești - sînt făcute de dragul Moldovei? – Să fim serioşi! Ei urmăresc un singur scop: preluarea Puterii în stat. Iar populația noastră, fiind săracă şi înrăită și de stînga, ar putea să-i aducă pe acești doi la Putere, iar dreapta radicală - Mișa Ghimpu și Platforma ”Juy-2” - după niște alegeri anticipate să rămînă cu buza înflată. Ca în februarie 2001. 

 

Apoi lumea săracă şi înrăită și de stînga va năboi în Piață. Așa va începe Donbasul…

08.05.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top