Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Chişinău. Bîlciul bîrfelor
Alegerile locale mi-au furnizat o surpriză plăcută și mi-au reconfirmat ideea că opinia publică din Chișinău e manipulată de două curve și de Oazu Nantoi împreună cu cel care-și dă capul cu vazelină.

Alegerile locale de săptămîna trecută mi-au amintit de o vorbă dintr-un roman al lui Druță: cu cît soarta îi apasă mai mult, cu atît ei se înalță mai sus cu duhul. Încă așa om bătut ca Vlad Filat, de cele mai multe ori pe nedrept, începînd cu sfîrșitul lui 2012, n-am întîlnit în viața mea. V-am spus şi de ce, domnilor țărani: pentru că e mai răsărit decît alții (în politică) și cînd e pălit se vede tocmai de la Vladivostok. Nu cred că undeva în Moldova noastră se fură mai mult decît la primăria din Chișinău… Dar cum să lovești într-un infirm care, vorba lui Voronin, ”nu poate face copii”?  

 

Alegerile au arătat că un fel de făină se macină la Chișinău (de cele două curve și de Oazu Nantoi împreună cu dl Vazelină) și cu totul alt grîu se toarnă în coșul morilor din teritoriu. Preluăm o știre de pe sait: ”PLDM a cîștigat alegerile locale 2015 pe țară”. O spun sincer: nu m-am așteptat la această victorie, pentru că s-a lucrat de zor pentru a-l defăima și diaboliza pe Vlad Filat, liderul formațiunii.  

 

Ultimul sondaj îi oferea PLDM-ului o credibilitate de circa 7%. Azi, după locale, constatăm că popularitatea formațiunii e de trei ori mai mare. Vedem că a fost o dezinformare programată. Care a fost scopul ei? – Sondajul sugera ideea că Filat se duce cu caii la apă și n-are rost să pierzi votul cu el: ”Votați partidul ”Жуй 2”. Pe care noi l-am înflat precum copiii înflă broaștele cu paiul!” De unde, putem trage concluzia că sondajele în Moldova sînt niște falsuri, desfășurate printre clienții celor două terfe (850 de fetelei), de membrii cu păr pe piept ai Societății calviților (4 gorile pleșuve) și de fruntașii Organizației de tineret a homosexualilor din Moldova, patronată de Proprietarul de vazelină (250 de jlobani juni). 

 

Însă, spre decepția dușmanilor dlui Filat, alegerile locale au demonstrat că în țară se mănîncă altă mîncare de pește decît în Bîlciul bîrfelor, Chișinău.  

 

Domnilor țărani, dacă s-a și furat un miliard din bănci, apoi să știți că nu Filat, ci o rudă de-a lui Ghimpu e implicată în afacere. Vă amintiți cum unii elevi încercau să se dezvinovățească dînd vina pe altcineva? Vă amintiți, desigur, şi care era replica învățătorului: ”Dar dacă cineva ți-ar spune să te dai cu capul în fîntînă, tu te-ai da?”. Căci Filat, de jure, e în afara oricăror suspiciuni: el nu făcea parte din Guvern atunci cînd au avut loc presupusele matrapazlîcuri.

 

Adaug de la mine: dacă Filat ar fi devenit prim-ministru după alegerile parlamentare de anul trecut, astăzi în republică aveau să fie aduse granturi și ajutoare bănești de circa 90 de milioane de euro. Un exemplu doar: trei țări au vrut ca cetățenii lor să intre fără vize în Europa. Și doar țării lui Filat i s-a acceptat cererea. Pentru că e mai isteț, precum l-a caracterizat fostul președinte al României Traian Băsescu. 

 

Localele au demonstrat că nu mai este dracul chiar așa de negru cum îl face lumea. Prin urmare: Filat are lumină verde să declanşeze anticipatele dacă nu i se dă ceea ce li se cuvine partidului său şi lui personal… Că politica cedărilor din aceşti ultimii aproape 8 ani nu face bine nici țării, nici cetățenilor ei.

25.06.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top