Fii alături de noi
Deja Îmi place!
De ce «Săptămîna»? – Fincă-i cu dreptate şi spune adevărul
Pe 17 aprilie 2015, ”Săptămîna” scria: …Noi, locuitorii planetei Pămînt, avem rara fericire să fim contemporani cu un om de geniu… El se numeşte Lionel Messi. Lăsaţi toate la o parte și priviţi atent ce face acest om genial pe terenul de fotbal. Lăsaţi toate la o parte și vedeţi ce e în stare să facă Dumnezeu atunci cînd se aciuează într-un trup de om! Lionel Messi mai are de jucat încă 2-3 ani, apoi vîrsta îi va scîlcia ghetele de fotbal, îi va adăuga plumb în tălpi… Iar astăzi! - …Ar fi păcat să scăpăm ocazia ce ni se oferă o dată la depărtări de secole. Sau nu doriţi să vedeţi, să pipăiţi semnele Domnului? Nu doriţi să vedeţi ce miracole se întîmplă atuncî cînd bunul Dumnezeu are uneori plăcerea să se aciueze în trup de om?

Pe  5 mai 2015, revista ”Sport de España” a scris despre semnele Domnului imediat după primul meci cîștigat de Barcelona în fața Bavariei.
 - Mulțumesc, Messi. Tu ai condus echipa spre porțile Berlinului (locul desfășurării finalei Ligii Campionilor). În doar trei minute magice, ai marcat de două ori, dînd astfel sentința eliminatorie pentru oaspeți. Talentul, setea de joc, orgoliul sănătos te-au făcut invincibil. Te-ai întors iar cu fața spre Dumnezeu, din nou ai devenit alesul Lui”.

 

Pe 12 mai 2015, în meciul de răspuns, Barcelona, echipa lui Lionel Messi, elimină Bavaria din Liga Campionilor. Josep Guardiola, antrenorul bavarezilor, declară următoarele: 
- Messi e cel mai bun fotbalist din lume. Mă bucur ca sînt contemporan cu el… Sîntem norocoși să fim contemporani cu el. Sînt un privilegiat că i-am fost antrenor.

 

Observați, ”Săptămîna”, fă­ră a prelua ideile cuiva, a avut ochi să vadă ceea ce au văzut și personalități, specialiști de marcă din jurnalistica sportivă. Nu o spunem spre lauda noastră, ci pentru a arăta că ne străduim din răsputeri să spunem adevărul adevărat, de la începuturi pînă în prezent, adică - amuș! - de vreo 25 de ani!  De cîteva decenii, prietenul meu care nu e pianist scrie în revistă niște Tablete crestomatice, o parte dintre ele  pot fi incluse în manualele de politologie. S-o găsit măcar un grangur de la putere care să-i spună măcar o dată - în 25 de ani! -  un simplu ”pupmancur”  din toată inima? - Ți-ai găsit şi de la cine să te aștepți la un cuvînt de bine! 

 

Pogoda în Moldova o fac cutrele comuniste și nespălatele unioniste. Ele călăresc minciuna și nedreptatea. Iar grangurilor de la putere le convine acest miros dulceag-respingător de speluncă ieftină. Căci adevărul din ”Săptămîna” le provoacă crampe la aphedron, iar dreptatea din revistă o iau drept nesăturată și inestetică unealtă nocivă care înmulțește neplăcutele cazuri de facere a copiilor de fată mare.

19.05.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top