Fii alături de noi
Deja Îmi place!
De la alegeri la alegeri și la alesul oilor
De azi înainte, să nu mai dăm vina pe politicieni, nu. Ei sînt niște băieți de aur pe ale căror frunți e scris cu creion chimic: ”Alegeți-mă ca să pot fura”. Și nouă ni se face jale de ei și-i alegem.

E de poveste ceea ce s-a întîmplat duminică la Chișinău. Mare rușine națională: am ales la cîrma municipiului, de trei ori la rînd!, un neisprăvit. Se zice că atunci cînd Dumnezeu vrea să-l pedepsească pe cineva îi ia mințile. Căci, de nu sufeream de amnezie, era de ajuns să privim stradela pietonală A. Diordița ca să ne dăm sama că orașul e la cheremul Idiotului. Nu vorbesc de calitatea caldarîmului, dar, în general, care-i rostul ei și de ce s-a cheltuit atîta bănărit pentru a o da în folosință? E pustie, lumea parcă ar ocoli-o. 

 

•  Am descris în două nu­me­-re cum va deveni dl Chirtoacă primar: Filat, indirect, va chema electoratul să voteze Bruta care timp de doi ani și-a șters picioarele de el. Așa a și fost. Că nu poate omul să nu îndeplinească ordinele partenerilor de dezvoltare. Sau credeți că Vlad Filat nu-și dă sama că Zinaida Greceanîi ar fi fost un primar mult mai bun decît Chirtoacă? Dacă și mama Zina, bună poamă! Taaare o mîncat-o-ntr-un loc și din cauza mîncărimii a votat demiterea lui Filat din funcția de prim-ministru. 

 

• La înscăunarea neisprăvitului a contribuit și gingașa noastră intelectualitate apatrită, care nu-și recunoaște poporul, dar îi urăște pe ruși. Pentru ea, Dodon și Greceanîi sînt slugile Moscovei… Ce va fi acum? Va fi ce-a mai fost: Nilul mișcă valuri blonde… Căci doar în țara noastră pot avea loc asemenea minunății: padleților care vor să lichideze Moldova ca țară li se oferă posturi și funcții înalte, care să le permită s-o demoleze. 

 

• Dacă nu veneau ocupanții ruși peste noi, Mișa Ghim­pu ar fi fost azi cioban la oi în satul său iubit. De nu era dictatura bolșevică, avea să fie libera con­curență? Iar în condițiile liberei concurențe, cu intelectul său subțire, mai ajungea el oare deputat în parlament? Și doar ocupantul rus l-a suportat să învețe atît de prost și atîția ani la universitate. Încît dosarul său, țin minte, era dosit cu grijă în safeul șefului arhivei universitare, ca să nu vadă lumea ce deștept de prezident are. Așa că, Mișa, du-te și plătește slujbe la biserică pentru pomenirea ocupanților ruși. Care te-au făcut om cu diplomă, pe care n-o mai vedeai în societatea capitalistă cum nu-ţi vezi ceafa. Puteai să ajungi starșîi-cioban în capitalism. Deşi e cam greu de presupus şi asta…

04.07.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top