Fii alături de noi
Deja Îmi place!
POLITICIENII NOȘTRI: Dintr-un pat în altul
Mircea Druc era mare patriot al Moldovei.

Pînă în ziua în care a călcat pe ceva moale și, șuindu-se, a căzut pe tîmplă. După care căzătură i s-au cobîlțîit mințile și a devenit ad-hoc  mare unionist. Dacă-i asigura cineva ministeriatul pe încă 10 ani înainte, românimea avea să aibă de furcă cu un oștean bludnic de-al lui Ștefan cel Mare, extenuat sexual în victorioasa zi de 24 noiembrie 1473.

 

Îmi amintesc că, pe vremuri, cînd se simțea bine în partid, în continuă creștere, dl Alexandru Tănase era mai îngăduitor față de ”Țara Moldovei și oamenii săi”, dar a fost de ajuns să fie blendit de pe podium, că s-a şi transformat în nepre’ten al moldovenimii…. Să se fi cobîlțîit și el?

 

 

Cei care cred că Filat a fost mojic, dar nu мужик, cu Maia Sandu – creadă.

 

Avem altă părere. Vlad ar fi putut să o apere de Ghimpu și de Plahotniuc. Căci condiționa: ori Maia, ori anticipate. Şi nemulțumiții ar fi cedat. Numai că Vlad, ca și în ianuarie 2013, n-a știut cine se află în spatele nemulțumiților: atunci - întregul sistem judecătoresc;  acum – partenerii de dezvoltare.

 

Maia Sandu prea devreme și-a developat intențiile și cineva de pe aiurea, nu de la noi,  a înțeles că e riscant să te legi cu fata asta. Dar dacă hoardele de cazaci de la Tiraspol vor trebui stropșite în bîrlogul lor și Maia pune piciorul în prag?– ”Deci, Filat, jertfește-o”. Așa s-a și întîmplat, căci politicianul moldovan nu are mînă liberă în luarea deciziilor.

 

Pînă mai dăunăzi, partener de dezvoltare ne era Fratele mai mare din poezia lui Iosif Balțan; de pe la 1990 încoace, partener ne e Fratele cel Mare din romanul “1984” al lui Orwell. Așa că, при чем здесь Filat, при чем тут Maia, cînd e vorba de пи..дец всему?

 

 

Întru susţinerea ideii noastre că Moldova e o casă prin care şuieră trenurile.  

 

Ani la rînd, Vlad Filat a fost blamat de bruta nesimțită Mihai Ghimpu. Însă înainte de alegerile locale, liderul PLDM îl invită,  pe cine credeți? -  pe Ghimpu la o clacă de încropire a unei majorități consolidate… La rugămintea Fratelui cel Mare, probabil. Căci comuniștii lui Voronin nu vor da dobro să luăm încă o dată Tighina, ca în 1992.

 

Acum, Filat declară că Ghimpu nu i-a făcut Cica-cica, iar Ghimpu susține că la Filat totu-i normal, e impenetrabil și Cica-cica nu-i decît o plăcută zăbavă de-a nepotului său de la Primărie…

 

 

Un mare demnitar european (Thornbjorn Jag­­land)

 

A tipărit, în una din cele mai influente gazete din lume (”New York Times”), un amplu articol consacrat unei țări microscopice (Moldova). Articolul e despre mai multe racile moldovenești, dar noi credem că a fost scris pentru acest sinistru dangăt de clopot: ”…Criza din Ucraina a stîrnit temeri privind o eventuală reizbucnire a conflictului (transnistrean – n. n.).

 

Mulţi din Republica Moldova se tem că Transnistria ar putea deveni următoarea Crimee… Liderii din Transnistria (…)  au ordonat mobilizarea armatei din regiune. În acest moment, un conflict militar în adevăratul sens al cuvîntului este puţin probabil, dar, într-un mediu atît de tensionat, chiar şi unele mici tulburări ar putea scăpa de sub control''.  

 

Am scris acest alineat ca să nu creadă europenii că cineva-i prost, da cineva – nu.

 

17.08.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top