Fii alături de noi
Deja Îmi place!
HOȚII NOȘTRI SÎNT EROI! Sau cine A REGIZAT SPECTACOLUL din Piața Marii Adunări Naționale?
Organizatorii mitingului nici să bănuiască, nici prin cap să le treacă că sînt utilizați și subtilizați, că sînt folosiți pe post de personaje, de marionete într-o Reprezentație cu umbre și lumini.

Ce a avut loc în Piață? – În piață a avut loc un miting. Scopul Mitingului? – Îmbunătățirea calității vieții și ridicarea nivelului de trai al poporului. Însă toate mitingurile începînd cu 1989 pînă în prezent au avut acest scop. Iar poporul tot de atunci încoace trăiește tot mai greu și mai greu. Prin urmare, mitingul de duminică a fost un eveniment de etapă după care populația va sărăci în continuare.

 

…Criza din Occident și cea din Rusia a diminuat substanțial sumele de bani trimise în Moldova de către cetățenii noștri care lucrează peste hotare. Remitențele au scăzut de la 1,5 miliarde de dolari în 2011, la 1 miliard (așa arată calculele) în 2015. Inflația s-a ridicat, leul moldovenesc a căzut,  prețurile au crescut.

 

Dacă înainte vreme cu o pensie de 1000 de lei cetățeanul cumpăra 300 de franzele, azi, cel mult, 265! Seceta teribilă din anul acesta a sporit sărăcia în țară. Saptamina.com a vorbit despre acest fenomen, calificîndu-l drept reeditarea sărăciei-lucie din anul 1999.

 

Cine a organizat mitingul? – Asociația ”DA”. În cercurile ziaristice i se mai spune cu blîndețe rusească «Жуй два!». Multe fețe cunoscute, mulți politicieni ratați au ieșit din anonimat. Mai știi, poate le pica și lor ceva, precum lui Mihai Ghimpu după moartea subită a formațiunii lui Iurie Roșca.

 

Și doar liderul formațiunii, vestitul avocat Andrei Năstase, în afara oricăror suspiciuni. Numai că ceva nu se leagă. Dl Andrei e avocatul, a doi fugari care nu vor să compară în fața judecății. De ce nu vin? Unii spun că-s cu musca pe căciulă, că-s niște hoți. Apoi ce iese: îi dăm jos pe hoții aceștia, ca să vină alți hoți în locul lor?

 

Lumea e obosită de atîta minciună, lumea e total descurajată, fiindcă libertatea le-a adus numai durere, sărăcie și necaz. Dar oamenii din Piață? – Oamenii din piață, cu excepția grupului de șoc al formațiunii «Жуй два!», au venit să vadă orașul, să vadă ce mai este nou pe la oraș.

 

Sau cum se exprima un demonstrant bengos: să vadă cu ce dudui frumoase se culcă orășenii și cu ce femei năcăjite sunt nevoiți să facă sex ei, țăranii… Ș-apoi mai la urma urmei: te iau cu autobuzul de-acasă și te aduc acasă tot cu autobuzul. E o plăcere să stai pe scaun și să joc Seka în autobuz. Așa că de ce n-am striga în Piață, nu la piață, ”Jos tîlharii”…

 

Totuși, în piață s-a jucat un spectacol. Un spectacol în care pînă și cei de la microfoane nu bănuiesc că au fost niște marionete într-o tragicomedie regizată de partenerii noștri de dezvoltare. Cu lumea adunată în Piață partenerii de dezvoltare le-a făcut cu degetul celor Feți-Frumoși din actuala guvernare, în care de fapt au toată încrederea. Adică? Le-a dat de înțeles să fie ascultători și să le execute exact și-ntocmai ordinele, în caz contrar, le organizează cu adevărat un Maidan de toată frumusețea.

 

N-am participat la miting, fiindcă am citit o povestire de unde am aflat cu ce se va încheia adunarea. Din nuvelă am aflat că poporul va fi prostit a nu știu cîta oară, însă protestatarii vor crede că fac istorie. Titlul povestirii: ”Tema trădătorului şi eroului”. Autor Luis Borges.

07.09.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Altele
Frații întru credință
05.09.15
publicat de Viorel Mihail
Băiatul stătea pe malul apei. Flămînd. De trei zile nu pusese nici nafură în gură. Băiatul aștepta. Aștepta lotca. Lotca e un vas care plutește pe apă. În ea încap zece-cincisprezece oameni. La o adică, pot încăpea șaptesprezece. Dar cu mai mulți, lotca ia apă și se ...
Adevărul. Tăcut de HOȚI şi de IDIOȚI
01.09.15
publicat de Viorel Mihail
Adevăr, adevăr vorbesc și pînă acum nimeni nu mi-a adus argumente plauzibile şi convingătoare că nu aş spune adevărul adevărat. • Mi s-ar face scîrbă de mine dacă aș falsifica adevărul în mod premeditat. Precum îl falsifică istoricii noștri, f...
Pădurea de după copaci
26.08.15
publicat de Vsevolod Ciornei
Nimic nou pe frontul de Est. Ne apropiem ca fulgerul de împlinirea visului nostru nutrit de vreo două decenii: să ne transformăm din Est în Vest. Fulgerător nu în sensul de iute ca fulgerul, ci pe un traseu în formă de zigzag, ca fulgerul.Vesternizarea moldovenilor se produce an...
Polemici inutile
25.08.15
publicat de Viorel Mihail
Oamenii de știință, specialiștii în materie au o plăcere deosebită să polemizeze. Dedic acest eseu  Sfintelor noastre sărbători naționale,  care se apropie plăcut   precum Eminescu de Veronica,  la Iași, în septembrie 1872   Nu-ți fie fric...
Sărmane Cioclea! Că prost ai mai fost! Nu puteai să mori ceva mai tîrziu?
21.08.15
publicat de Viorel Mihail
Regele a murit, trăiască Yorick!Noi, moldovenii, sîntem prezenţi în spaţiul cultural românesc cu doi poeţi moderni de certă valoare. Unul dintre ei este Eugen Cioclea. Eugen Cioclea a murit flămînd. Eugen Cioclea a murit sărac. Eugen Ci...
Fii alături de noi!
Top