Fii alături de noi
Deja Îmi place!
M. Darie: Regele caldarîmului fură ca-n codru
Postul de primar al Chiși­năului e ocupat de un neisprăvit pe nume Dorin Chirtoacă. Un neica nimeni, o marionetă în sensul adevărat al cuvîntului, manipulată de niște jmecheri ca viceprimarul Grozavu. Sara, după raziile făcute prin oraș, acești jmecheri aruncă cîte ceva din cele furate și în traista primarului. Şi acesta se duce mulțumit la saună, unde-l așteaptă prietenul său de viață… La o benchetuială, la o sodomie.

Această anomalie s-ar putea repeta. Pentru a treia oară! După care, neisprăvitul, un  încurcă-lume, va prelua, pe încă 4 ani!, mandatul de primar al Chișinăului. 

 

În scaunul de primar l-aș ve­­dea pe Serafim Urecheanu. Sau pe Zinaida Greceanîi. Dar dacă, Doamne ferește!, Serafim nu iese în turul 2 de scrutin? Rămî­ne Zi­na. Pe același segment electoral – ca și so­cialista Greceanîi – se află alegă­torii comuniști, PeDiști, PeLeDeMiști. În comun, lide­rii acestor formațiuni ar putea să ne scape de Chirtoacă-Neisprăvitul.  

 

Deh, dac-ar fi să fie așa! Căci uitați-vă cu cîtă sete lovește în Greceanîi încă de pe acum comunistul Vicu Gurău. În loc să-și sufle mucii în batistă sau să și-i înghită, el, ca o babană sui-generis, fluturînd frenetic capul, îi împrăștie pe gardul stînii…

 

Mai mult. În turul doi, PeDiștii, PeLeDeMiștii, în fața pericolului socialist(?), supunîndu-se ordinelor partenerilor de dezvoltare, își vor îndemna electoratul să-l voteze pe Neisprăvit.

 

Zice că-i român. Pe boala! De trei ori ”Săptămîna” s-a adresat primăriei să înveșnicească numele celei care a fost Monica Lovines­cu. De trei ori am fost scuipați în suf­let. Pentru că Monica Lovinescu e moartă, nu aduce voturi și fală. Neisprăvitul mai e și fariseu și sconcs: se pupă cu mitropolitul Moscovei, Vladimir, nu cu cel al Bucureștiului, Petru.  

 

Dacă ar trăi în România, acest aşa-zis român ar avea soarta lui Dan Voiculescu. Dorin Chirtoacă ar încasa  10 ani de închisoare, căci în jungla asfaltului de la Chișinău se fură ca-n codru. Dar fiindcă trăim în țara tuturor posibilităților - dormim cu Petru, dar ne pupăm cu Vladimir -  s-ar putea să demonstrăm încă  o dată -  a treia oară! - că  sîntem obiect de stupefacţie pentru omenire. Iar omenirea ne socoate de naivi pentru  faptul că am ales şi a doua oară, în 2011,  un neisprăvit, o pustîșcă, în fruntea Chișinăului.

11.06.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top