Fii alături de noi
Deja Îmi place!
«Micile tragedii» ale dlui Filat
Probabil, eu trebuia să fiu femeie, fiindcă, constat, prea mulți mă posedă. Și ”femeie” fiind, lucrez îndeosebi cu intuiția, căci neavînd învăț şi normă, fantezia fără formă, rătăcit-a, vai! cu mersul: negru-i gîndul, șchiop e versul.

Înainte de epocala decizie din ianuarie 2013 – stîrpirea din rădăcină a încrengăturii oligarhice din Moldova – i-am spus dlui Filat, în prezența a doi martori, că încă nu e momentul. Și din erou al luptei cu corupția, a devenit unul din capetele Zmeului corupţiei. 

 

Cine își mai amintește, noi chiar din prima zi a venirii lui Filat în casa Guvernului, în 2009, i-am spus că va trebui să se înfrățească cu poporul său. (Lucru pe care nu l-a făcut nici pînă în ziua de azi.) În 2013, Filat a crezut că luptă cu Plahotniuc (pentru el, Plahotniuc nu era o problemă). Nici să bănuiască că, de fapt, în Moldova era o Criză de sistem. Sistemul a reacționat dur: Filat a fost înlăturat de la conducere.   

 

Poți să fii sau să nu fii de acord cu politica lui Putin, dar el nu poate fi clintit din loc, pentru că poporul e de partea sa. 86% din populație! Dacă în 2013 Filat avea susținerea a măcar unei jumătăți din populație, apoi el cîştiga partida, dar fiindcă a scuipat metodic pe păsul oamenilor de la Nordul Moldovei, care se consideră moldoveni, în nici un caz români, dl Filat a mîncat papară. Și de atunci încoace - și pe drept, și pe nedrept - cel mai eficient prim-ministru a devenit sac de box pentru cui nu i-a fost lene. 

 

Însă nu e totul pierdut. Totul poate fi recuperat. Dar pentru asta va trebui să-l deie afară de la lucru pe feciorul lui V. Mihail, ca în 2009, căci altminteri prostul de tată-său nu va avea motiv să-l roage pe dl Filat: 
- Întoarce-te, Vlad, cu fața spre poporul tău cel năcăjit și înlăcrimat. Întoarce-te, și cei de la Briceni-Ocnița vor tăia cel mai gras vițel pentru fiul risipitor… 

06.08.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top