Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Politicienii moldoveni pregătesc ţara de război
Moto: De moare un moldovănel, Ce-i pasă globului de el?

1. Este poporul nostru un popor războinic? Nu. Moldovenii sînt un popor pașnic. Moldovenii nu vor să meargă la război. Ei urăsc războiul. 

 

Politicienii noştri, ne referim la deputații din fracțiunile parlamentare, adică la legislatorii celor cinci partide parlamentare prezente ln legislativ, sînt reprezentanții poporului moldovenesc, aleși pe 30 noiembrie 2014 pentru a-i exprima dorinţa de pace și liniște în ţară...

 

2. De unde atunci se iau războaiele, odată ce poporul nu e războinic, iar deputaţii trimiși de alegători în parlament sînt datori să-i exprime voinţa nestrămutată de a trăi în pace? N-ar trebui să fie războinici. Căci, în campania electorală, nu au jurat aceştia pe sfînta cruce că nu vor declanșa războaie şi nu vor organiza campanii militare ca cea desfășurată de dl Druc împotriva Comratului? 

 

3. Răspunsul la întrebare e simplu de tot. În campania electorală, viitorul deputat e în stare să mulgă capra cu barba oricărui alegător. Atîta timp cît nu e  în legislativ. Însă din momentul în care află că a devenit unul dintre cei 101 fericiţi ai Ţării Moldovei, el uită – pe patru ani – de cele promise omului în campania electorală. Asta-i una la mînă.

 

4. Mai grav e faptul că, imediat după ce e ales, deputatul nu mai e stăpîn pe sine, nu mai e stăpînul, ci e de stăpîn (D. Matcovschi). Sau poate cineva crede că Marian Lupu n-ar fi vrut să încropească o alianţă cu comuniștii după alegerile din iulie 2009? Sau credeţi că Vladimir Voronin n-a vrut să reunifice ţara în noiembrie 2003? Sau vă pare că Vlad Filat n-ar fi dorit  ca referendumul din septembrie 2010 să fie cu izbîndă?

 

Toţi au dorit, spre binele lor și al  Moldovei. Dar n-au putut. N-a fost să fie așa, fiindcă s-a apropiat de ei cîte un gheaghe și le-a lămurit ce se va în­tîmpla cu dînșii dacă nu vor fi copii ascultători, dacă vor ieși din cuvîntul Fratelui cel Mare.

 

5. Așa că, domnilor ţărani, ar fi bine să știţi că cei pe care i-aţi trimis în parlament să vă exprime voinţa de pace și de prietenie cu alte popoare sînt mari și tari atunci cînd se scuipă ca mîţele în ședinţele legislativului. Restul timpului stau ca cățeii pe două piciorușe în faţa Fratelui cel Mare: fie că e vorba de fratele de la Apus, fie de cel de la Răsărit…

 

6. Acestea fiind spuse, trecem la lucruri mai serioase, la probleme planetare, ca să nu le spun heliocentrice…

 

După alegeri, se formează o majoritate parlamentară. Există diferite majorităţi. Actuala majoritate e minoritară, deoarece două partide - PLDM și PD – au împreună doar 42 de mandate, iar o majoritate normală ar trebui să aibă 51. Și fiindcă Ghimpu s-a dovedit a fi șteap de minte, cei 42 de deputaţi - pediști și peledemiști -, s-au înţeles cu comuniștii lui Voronin să le voteze învestitura. …Și fiindcă dl Voronin ţine la Moldova ca la ochii din cap, n-a zis ba și astfel, pe 8 februarie curent, dl Gaburici devine prim-ministru al Moldovei. 

 

7. Recent, un politician de-al nostru a lansat ideea creării unei majorităţi consolidate. Consolidate înseamnă fără comuniști. (De ce fără comuniști? – Puţină răbdare și veţi afla, căci pentru niște lucruri numai bune de pus în pască, colaborarea cu Voronin devine absolut imposibilă.) De la cine dar ar putea țigăni voturile care nu le ajung – pediștilor și peledemiștilor -, 9 la număr, absolut necesare pentru formarea  majorităţii consolidate? 

 

8. Dar de-a cui nevoie această majoritate consolidată, dacă și cea minoritară funcţionează normal? Funcționează, dar pentru a se pune pe lucruri mari, deputaţii sînt obligați de Frate să revină la Ghimpu ca ţiganul la cojile de harbuz… 

 

9. Deci, așteptăm să se desfășoare alegerile locale și, după aceea, îl cooptăm pe Ghimpu la guvernare. Îl facem ministru pe Șalaru și procuror pe Școlaru… Sau nu sînteți la curent cu declarația fiului lui S.S. Cibotaru: Viorel, omul lui Filat la guvernare, a spus că a sosit momentul crucial: să declarăm Rusia „potenţial inamic”. (Cine crede că această operă de artă a ieșit din capul lui Vioreluș, se înșală amarnic.) Reacţia lui Voronin - promptă: el cere demisia ministrului Apărării.

 

10. Pauză de gîndire. Cineva a încercat să-i confere Rusiei statut de stat agresor. Trupele ucrainene de 3 ori au încercat să facă acest lucru, însă de fiecare dată erau bătute de „мирные советские трактора”. O a patra tentativă de a-l atrage pe Putin în războiul din Ucraina, e evident, s-ar încheia tragic pentru întreaga conducere de la Chiev.

 

11. Însă: țelul a fost pus (Rusia – stat agresor!) - ţelul trebuie atins. 

 

12. Ajungem la vorba unui coleg de grupă care ne povestea despre pățaniile sale din copilărie: ”... Și văzînd noi că nu ne-a mers la furat harbuji, ne-am dus la furat cireșe, cîte o traistă de căciulă.”

 

…Și văzînd noi că nu iese nimic bun la Donbas, de ce să nu ne atingem ţelul – transformarea Rusiei în ţară agresor –  în altă locație geografică? De ce să nu folosim factorul Transnistria?

 

13. Chestiunea cu Transnistria ar putea să ieie foc. Pe ce mă bazez: pe faptul că peste 65% din populaţia Transnistriei sînt cetăţeni ai Federaţiei Ruse. Să ne amintim cu ce și-a motivat Rusia atacul asupra Gruziei în 2008. – Cu un singur argument: batalioanele lui Saakașvili au atacat și au omorît cetățeni ruși din contingentul de trupe pacificatoare aflate în regiune. 

 

14. Rusia va trebui să intre cu trupele sale în Ucraina ca să-i apere pe cetăţenii ruși din Transnistria, căci nu există altă cale de a ajunge la Tiraspol (poate doar prin România). Și atunci, da, atunci Rusia va deveni – fără doar și poate - ţară cu adevărat agresoare. Și atunci, și doar atunci, ea va deveni unul din cele mai urîte state de pe glob, deoarece  abia atunci va fi aproape total izolată de comunitatea internaţională. 

 

15. După ce Rusia devine stat-agresor, masele de moscali, nemulţumite de faptul că nu mai pot călători prin Europa, că Putin le-a lipsit de fromajuri franceze și de portocale din Portocalia, se vor revolta, îl vor da jos pe dictator și astfel…. Marele Război Geopolitic Mondial, început încă în 1946, se va încheia  victorios…

 

16. Există semnale că clasa noastră politică, care nu e lăsată de capul ei, pregătește ţara de un războieș. Ca cel din 1992 sau, poate, unul cu mult mai sîngeros.

 

17. Și iată de ce presupunem că există semnale: 

 

- Un om fără de ţară gata de orice e numit guvernator al Odesei. Ca să blocheze ieșirea Transnistriei la mare.
- Graniţa de uscat dinspre Ucraina e securizată. 
- Ofiţerii ruși nu se mai pot înapoia după concediu în unităţile lor militare din Transnistria. Chișinăul îi repatriază direct din aeroport.
- Canalele rusești de televiziune sînt blocate. 
- Cu jurnaliștii ruși se procedează exact așa cum s-au comportat rușii cu marele nostru patriot Natalia Morari în 2007: от ворот – поворот! 
- Viorel Cibotaru e pe cale să identifice inamicul nr. 1 al Moldovei.
- Vlad Filat nu-l poate opri, căci nici el nu e de capul lui.
- Vlad Plahotniuc se face că plouă. 
- Batalionul româno-moldovenesc e ca și alcătuit…

 

18. De ce-am mai avea nevoie pentru a declanșa un războieș pe Nistru?

 

- Va trebui să trimitem un provocator la Dubăsari să tragă cîteva focuri de mitralieră asupra Republicii Independente Moldova.

 

19. Iată acestea sînt semnalele războiului pe care le întrezăreşte prostul de mine. E vorba de războiul pe care ni-l pregătește clasa noastră politică.

 

Numai că dumneavoastră, domnilor ţărani, nu vă luaţi după capul prostului. Căci – de 25 de ani! – sînteţi trăitori în Ţara deștepţilor.

10.06.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
Avion prăbuşit la Iaşi. Care este starea singurului supravieţuitor al accidentului aviatic
Bărbatul de 33 de ani din avionul prăbușit sâmbătă după-amiaza într-o râpă din apropierea satului Vâlcica, comuna Tătăruși, a fost stabilizat de echipele de medici de la Spitalul Sfântul…
Cu FISC-ul „de pază”, șefii piscinelor au început „brusc” să declare venituri de 2 ori mai mari
Serviciul Fiscal de Stat anunță că la majoritatea agenţilor economici pe care i-a monitorizat de la începutul verii, veniturile au crescut în perioada iunie-iulie 2017 comparativ cu perioada iunie-iulie…
VIDEO: Incendiu într-o casă din sectorul Buiucani al Capitalei! Două autospeciale cu pompieri au intervenit
Un incendiu a izbucnit în această seară într-o casă părăsită de pe strada Lisabona, din sectorul Buiucani al Capitalei.a fața locului au intervenit două autospeciale. Incendiul a fost…
FOTO: Doar femei frumoase in familia Xeniei Deli! Fotomodelul are o verisoara superba
Se pare ca din familia fotomodelului, Xenia nu este unica care uimeste cu frumusetea sa.Pe langa sora care ii semana foarte mult, Xenia are si o verisoara la fel de atragatoare.   Verisoara…
Neymar a intrat în conflict cu oamenii din conducerea Barcelonei: Nu merită să fie acolo, în fruntea clubului!
Neymar a avut o declarație dură la adresa oamenilor din conducerea Barcelonei, la finalul meciului cu Toulouse, pe care parizienii l-au câștigat cu 6-2 și în care brazilianul a strălucit.Atacantul…