Fii alături de noi
Deja Îmi place!
...Şi fi-va plîngerea şi scrîşnirea dinţilor
În Moldova, observ, se acumulează iarăşi gaze de mină, care – nu se știe la ce oră de zi sau de noapte - ar putea produce o explozie cu urmări imprevizibile, dezastruoase.

Și atunci, ceea ce s-a întîmplat pe 7 aprilie 2009 ni se va părea un joc nevinovat de copii. Din cauza acelui joc de scurtă durată însă, cele două clădiri ale statului - Președinția și Parlamentul – nici după 8 ani de la incendiere nu-s funcționale – țara nu dispune de resurse financiare pentru a le repara pînă la capăt.

 

Nu-s escatolog de profesie, dar ceea ce s-ar putea întîmpla la noi, în Moldova,  într-un viitor nu prea îndepărtat, ne-ar aminti de scene apocaliptice.

 

Țara e săracă, lumea-i înrăită. Pentru că de cel puțin 7 ori a fost amăgită. De către partidele politice. La alegerile parlamentare din perioada 1991-2014. Nu întîmplător, multe formațiuni pe care electoratul le credea un boț de aur s-au topit ca boțul de unt uitat vara la soare… În locul lor apar alte năluci, cărora lumea e gata să le cadă pradă: năluca Dodon și năluca Leancă. (Măi oameni buni, odată și odată, ar trebui să înțelegem că aceștia noi nu vin să vă fericească, că n-au de unde. Visul lor suprem e să-i deie jos pe actualii, ca să aibă ei acces la buget. Sau vreţi să spuneţi că ați trăit mai bine pe vremea ex-ministrului Dodon, sau poate că v-ați scăldat în lapte de iapă pe vremea prim-ministrului Leancă?)  

 

Nu-s inamicul lui Dodon, fiindcă, totuşi, socialiștii moldoveni nu-s ca unioniștii, care vor să lichideze țara. Pur și simplu, în vorbe el e ca Voronin în 2001 - vrea să schimbe vectorul politic al țării. Iar ca să capteze electorat, aruncă undița cu năluci de tot felul: că va spori pensiile cu 20 %, că va denunța acordul de asociere. Și alegătorul va mușca momeala dlui Dodon. Şi iar se va alege cu buza zdrelită de cîrlig… Rămînînd la fel de sărac. Şi la fel de prostit. Pentru că brînză nu-i - tata a pierdut oile la cazino. Povestea cu Tăticul lui Marius e și mai stupidă, dar o lăsăm pe mai tîrziu, pînă în ziua cînd problema își va anunța necunoscutele.

 

În fond, stînga pro Uniunea Vamală are mari șanse să cîștige alegerile. Din cauză că cei de la putere fură. (Sînteți siguri că cei care vor veni în locul lor nu vor fura? Ba vor fura. Cu şi mai multă lăcomie, fiindcă-s tare flămînzi. Căci cît de bine merg lucrurile în agricultură atîta vreme cît ministru sînt Eu! Dar după ce Eu este dat afară pentru că a gestionat prost ministerul, agricultura țării se transformă imediat într-o catastrofă. Foștii profitori de orz la cai și bomboane la femei îl amenință pe noul ministru cu tractoarele folosite pe post de tanc.) 

 

Să zicem că Marșul triumfător al stîngii socialiste se va încheia cu succes, respectîndu-se toate tabieturile unei societăți democratice. Dar amăgitor și îngrozitor va fi cîștigul, deoarece în stradă vor năboi din nou cei care optează pentru viitorul european al țării. Şi din nou vor răbufni la suprafață gunoaiele societății, care vor tăia și vor spînzura. Casa lui Igor Dodon va fi incendiată, Mușata Krasivaya va fi violată, iar patriotul Bogdan Țîrdea…  Citiți articolul său din pagina a 7-a a revistei noastre. 

 

… Și azi mă cutremur cînd îmi amintesc de o scenă teribilă ce a avut loc în primăvara lui 1990 în fața bibliotecii ”B.-P.Hasdeu”: deputatul Valeriu Cibotaru apăra un deputat rusofon de atacurile mojicești ale canaliei de uliți… Sau moartea patriotului ucrainean Olesy Buzina nu vă dă măcar cît de cît de gîndit?…

06.05.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top