Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Ţara ca o floare
Zarvă mare şi încurcătură ca în casa Oblonski la începutul poveştii despre Anna Karenina sau ca în poezia ”Borodino” de Lermontov în care caii s-au amestecat cu oamenii şi viceversa.

Mai precis, e ca în vorba scrisă de Mark Twain la începutul veacului 20 – s-au amestecat patrioţii cu trădătorii şi nu-i poţi deosebi pe unii de ceilalţi. 


Cine să guverneze, cine cu cine să se alieze în aşa fel ca să fie combătută corupţia, cumătrismul, mioritismul, dar să fie păstrată neclintită orientarea spre vectorul european care ne îndepărtează de hoardele asiatice ale lui Putin, care visează zi şi noapte, cu ochii închişi şi deschişi, să pună mîna pe această ţară ca o floare, cu pămînt roditor care, dacă înfigi în el parul, acesta înfrunzeşte, oameni muncitori care înfig în pămîntul roditor pari care înfrunzesc istantaneu şi cu alte elemente existenţiale calitative din punct de vedere material şi valoroase din punct de vedere estetic. 


De cealaltă parte, protestatarii eurofoartesceptici, poate chiar europesimişti, cer demisia tuturor actualilor pro-europeni, înlocuirea lor printr-un amplu referendum cu forţele sănătoase pro-ruseşti care să întoarcă pe dos vectorul pro-vestic  şi să pornim toţi într-un pas înainte spre tărîmul în care va renaşte egalitatea, fraternitatea, ortodoxia, îndepărtîndu-ne de Occidentul pervers, hulpav, egoist, care vrea să anihileze de pe faţa Terrei această ţară ca o floare cu tot ce am descris ceva mai sus.

 
Şi mai sînt şi protestatarii pro-europeni care cer demisia tuturor actualilor pro-europeni care sînt, de fapt, pseudo-europeni şi cripto-anti-europeni pentru ca să elibereze locul de la cîrma acestei ţări ca o floare cu toate cele enumerate mai sus ca să o ducă pe bune  în familia civilizată a ţărilor civilizatoare.

  
Toţi vor binele ţării şi toţi pun unele condiţii fără respectarea cărora binele acesta este imposibil şi inimaginabil.  Ce poate să iasă din aceste condiţionări reciproce?  Greu de spus şi de imaginat, dar iată un banc american din cea mai democratică democraţie şi cel mai vestic occident despre ce turnură pot lua condiţionările şi unde crapă cînd dai cu bîta în undele băltoacei.


Directoarea unui liceu de fete telefonează la o bază militară. Răspunde locotenentul de gardă. ”Sîmbătă organizăm la liceul nostru o sărbătoare cu dansuri, n-aţi putea să ne trimiteţi vreo treizeci de soldaţi simpatici?” ”Nici o problemă, doamnă, trimitem!” ”Dar avem şi o condiţie delicată…”  ”Ce condiţie, doamnă?” ”Aveţi grijă să nu fie nici un evreu printre ei”.

 

”Nici o problemă, doamnă, vom avea grijă!„ Sîmbătă, în faţa liceului de fete se opreşte un autobuz din care ies 30 de soldaţi negri în frunte cu sergentul care mi-i întrece. Directoarea, stupefiată: ”Ce-i asta, cred că-i o greşeală!” ”Nici o greşeală, doamnă”, răspunde sergentul, ”locotenentul Goldberg nu greşeşte niciodată!”

05.11.15
Vsevolod Ciornei
îmi place
distribuie
Altele
De neamul moldovenilor
04.11.15
publicat de Viorel Mihail
10 mai, ziua regelui. Peste tot în regat, regele Carol e ridicat în slăvi.Și la noi, la Costești, multă lume adunată în curtea Bisericii. Primarul ține o cuvîntare. Pe care o  încheie cu un vibrant ”Trăias­­că Mă­ria sa, Regele…&...
Renato Alberto Usatîi-Fujimori
03.11.15
publicat de Viorel Mihail
Îmi permit să răsfoiesc, pentru dumneavoastră, cîteva file din istoria imediată a unei țări, patria dansului erotic Marinera.Apoi să știți că în țara aceea, în anul 1990, au avut loc alegeri prezidențiale. Conducerea acelei țări era atît de coruptă, &ic...
Crima de Joi
03.11.15
publicat de Viorel Mihail
Pînă una-alta, fiți buni și scoateți-l pe Vlad Filat din butucul de cărți. Scoateți-l, deocamdată, din orice ecuație. Ics a dispărut; în prezent, Ygrec și Zet fac politică. Ne referim la bravii noștri parlamentari.Acum, să vedem ce-au făcut legislatorii în epoca po...
Lecția de omenie de la Viktoria Tokareva
02.11.15
publicat de Viorel Mihail
Extrase din povestirea «Nişte bărbați din viața mea»  Stau în casă. Sună telefonul, ridic receptorul, îl recunosc pe voce: e Serghei Vladimirovici. De cincisprezece ani nu i-am mai auzit glasul: - V-viktoria, ajută-mă. Ei își bat joc de mine. - Cine? &...
Greu se mai fac oamenii oameni
02.11.15
publicat de Viorel Mihail
Cine dintre voi este fără păcat, să arunce cel dintîi cu piatra… (Evanghelia după Ioan, 8:7) Mă uit cu cîtă bucurie sălbatică savurează unii oameni reținerea lui Filat. Jubilează. Tocmai se ling pe buze de plăcere. Sorb plăcerea în doze homeopatice. Cu lingur...
Fii alături de noi!
Top