Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Trăiască ocupantul Dostoievskiy!
Deseori m-am gîndit cu luare-aminte la celebrul dicton dostoievskian "Toate idealurile lumii nu valorează cît lacrima de pe obrazul unui copil pedepsit pe nedrept". Oare nu-i prea tare spus? Așa mă întrebam.

• Cităm din presa timpului: ”18 iulie 2014, ora 15:13 Pe 17 iulie, teroriștii ruși au doborît un avion malaezian. Printre pasagerii decedați erau 3 nou-născuți. În total, au murit  80 de copii. 3 dintre ei zburau cu bunelul lor în Australia. Moare și politicianul olandez Willem Witteveen împreună cu soția sa, Lidwin, și fiica lor, Marit. Au rămas îndurerați: fiul politicianului, Freek, și părinții celui care a fost Willem Witteveen  -  mama Lisbeth și tata Johan.

 

• Pînă la catastrofă, încercările repetate ale unor cercuri de influență de a-i obliga pe europeni să aplice sancțiuni rușilor nu s-au soldat cu succes. 

 

• Ținem să subliniem că imediat după căderea avionului, mass-media din întreaga lume, cu excepția celei rusești, a acuzat Cremlinul de complicitate la săvîrșirea crimei. Rusia era partea cea mai puțin interesată în săvîrșirea crimei, dar dacă teroriștii ruși stabiliți la Donețk au hotărît să-l doboare, Putin n-are decît să răspundă… 

 

• Pe 24 martie curent, accident aviatic în Alpi, soldat cu moartea a 150 de persoane, printre care cei șase membri ai echipajului. Peste doar cîteva zile, pe 26 martie, procurorul Marsiliei a deschis dosar penal pe caz.

 

• Pe 17 iulie curent, se împlinește exact un an de la catastrofa din Ucraina. Ancheta în stabilirea cauzelor catastrofei continuă. Nu intru în detalii și bănuieli. Să zicem că tot ce se face spre bine se face. 

 

• Mama Lisbeth și tata Johan și Freek sînt interesați să afle adevărul adevărat despre moartea celor trei Witteveen: Willem, Lidwin și Marit. Îl vor afla ei oare? – Depinde, precum îi plăcea să spună unui profesor de logică de la universitate. 

 

• Să zicem că adevărul adevărat parcă n-ar conveni unor parteneri de dezvoltare. Însă în numele adevărului ești gata să nu ții cont de mofturile lor. Declari adevărul franc, pe șleau. Numai că nu trece multă vreme și afli că pe insula Aruba de peste Ocean, insulă care face parte din Regatul Țărilor de Jos, apare un maidan. Nu unul de bătut mingea, ci de cucerire a independenței față de Amsterdam. În apele din preajma insulei s-au descoperit mari rezerve de țiței… Și dacă ne gîndim la securitatea energetică a țării, de ce am da gaița din mînă pe trilul privighetorii din tei? 

 

• Se vede clar că n-ai încotro: interesul de țară prevalează asupra adevărului, a interesului personal. Eu, de pildă, nu voi afla adevărul despre catastrofa aviatică, ei și? - În schimb, cei circa 17 milioane de locuitori ai Olandei vor avea lumină în casă și benzină în rezervorul mașinii. 

 

• Dar tocmai în acest moment îmi vine să strig ca nebunul: ”Trăiască ocupantul Dostoievskiy!”, fiindcă știu că lacrima de copil nedreptățit de pe obrazul lui Freek Witteveen nu se va usca niciodată.

09.06.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
Cu FISC-ul „de pază”, șefii piscinelor au început „brusc” să declare venituri de 2 ori mai mari
Serviciul Fiscal de Stat anunță că la majoritatea agenţilor economici pe care i-a monitorizat de la începutul verii, veniturile au crescut în perioada iunie-iulie 2017 comparativ cu perioada iunie-iulie…
VIDEO: Incendiu într-o casă din sectorul Buiucani al Capitalei! Două autospeciale cu pompieri au intervenit
Un incendiu a izbucnit în această seară într-o casă părăsită de pe strada Lisabona, din sectorul Buiucani al Capitalei.a fața locului au intervenit două autospeciale. Incendiul a fost…
FOTO: Doar femei frumoase in familia Xeniei Deli! Fotomodelul are o verisoara superba
Se pare ca din familia fotomodelului, Xenia nu este unica care uimeste cu frumusetea sa.Pe langa sora care ii semana foarte mult, Xenia are si o verisoara la fel de atragatoare.   Verisoara…
Neymar a intrat în conflict cu oamenii din conducerea Barcelonei: Nu merită să fie acolo, în fruntea clubului!
Neymar a avut o declarație dură la adresa oamenilor din conducerea Barcelonei, la finalul meciului cu Toulouse, pe care parizienii l-au câștigat cu 6-2 și în care brazilianul a strălucit.Atacantul…
Buruiana-minune din Moldova care ne vindecă de cele mai crunte boli. „Va fi hrana viitorului“
Considerat de mulţi doar o buruiană bună de dat la porci, ştirul, o specie de amarant, este de fapt o plantă foarte bogată în vitamine şi minerale. Este un medicament natural, un aliment gustos…