Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Rusia va interveni în Transnistria ca pe 8 august 2008 în Gruzia?
Frica are ochii mari, dar ea păzește harbuzăria. Incredibil, la prima vedere, însă absolut posibil: un conflict militar între marile puteri mondiale ar putea începe chiar la noi, în Moldova.

• În Ucraina secolului XXI, se desfășoară un război civil asemănător cu cel francez din 1793. Donbasul e un fel de Vandeea pentru Chiev. 

 

• Cu toate că de o parte și de alta ale baricadei mor cetățeni ucraineni, luptele, oricît ar părea de straniu, se dau între Rusia și Occident. Confruntarea a început imediat după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial și noi am abreviat-o cu MRGM (marele război geopolitic mondial). 

 

• Tocmai în momentul cînd ecluza trebuie să fie închisă și să i se deie șah Rusiei, regele de pe Marea tablă de şah a dlui Zbigniew Brzezinski se îneacă la Sevastopol.

 

• Rusia e o țară prea mare. Rusia n-are dreptul să aibă tocmai atîtea bogății naturale. Trebuie să se împartă cu alții. Resursele energetice în lume sînt în continuă scădere, peste 20-30 de ani, barilul de petrol ar putea să coste și 200 de dolari.  

 

• Rusia asigură cele două regiuni rebele – Donețk și Lugansk – cu finanțe, armament, alimente și medicamente. Rusia pregătește militari în rezervă pentru a-i disloca în sud-estul Ucrainei. 

 

• Ucraina atacă verbal (citez) ”agresorul rus”, însă nu-i declară război cotropitorului. 

 

• Cineva din Apus a sperat că Rusia va ataca Ucraina. Ca să devină țară-agresor. Asta ar obliga-o pînă și pe China să susțină sancțiunile impuse de ONU Rusiei. (Sancțiunile ONU sînt valabile, cele impuse de țări aparte Rusia le consideră nelegitime.)

 

• La război ca la război. Încetarea luptelor din sud-estul Ucrainei nu intră în planurile strategilor MRGM. Însă rușii nu vor ataca țara vecină. Înțelegînd asta, strategii vor îngheța conflictul, conducîndu-se de vorba unui copilaș de Citireni: ”N-am putut fura harbuji, m-am dus la furat cireșe”.  

 

• Cireșele se află în Moldova: dacă începe un conflict pe Nistru, Rusia e pusă în imposibilitatea de a nu reacționa cu trupe. Pentru că: în Transnistria, locuiesc peste 200 de mii de cetățeni cu pașapoarte rusești; în Transnistria, există forțe militare pacificatoare rusești, care, dacă vor fi atacate, Rusia va trebui să intervină ca pe 8 august 2008 în Gruzia.

 

• Se va trece la Planul B, care, pare-se, a și demarat. L-a enunțat Vlad Filat înainte de alegerile locale, atunci cînd a declarat că, după scrutin, va crea o coaliție proeuropeană stabilă. A fost îndemnat să deie mîna cu dușmanul său de moarte, bruta Mihai Ghimpu. Și neisprăvitul de la primărie, vrînd să arate că știe multe, l-a completat: ”O Moldovă instabilă ar fi preluată de Rusia”. Apoi Timofti îi cooptează pe cei trei Crai de la Răsărit – Lupu, Ghimpu și Filat – în  Consiliul Suprem de Securitate. Ca nu cumva să iasă curăței din Bombeala care se pune la cale. 

 

• Cel mai sigur semn că politicienii noștri ne pregătesc un războieș de toată frumusețea va fi următorul: în timpul apropiat, ar trebui să înceapă o acerbă campanie de denigrare a Transnistriei: a populației de acolo, a conducerii de la Tiraspol, a Rusiei și a prietenului megapoliticianului Nantoi. 

 

Mesaj pentru dl Filat: Vlad, cînd te mai duci la Tiraspol la un meci de fotbal? Cînd îl mai inviți pe Jenea Șevciuk la un concert интересный de la Palatul Național?

08.08.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Altele
«Micile tragedii» ale dlui Filat
06.08.15
publicat de Viorel Mihail
Probabil, eu trebuia să fiu femeie, fiindcă, constat, prea mulți mă posedă. Și ”femeie” fiind, lucrez îndeosebi cu intuiția, căci neavînd învăț şi normă, fantezia fără formă, rătăcit-a, vai! cu mersul: negru-i gîndul, șchiop e versul.Înainte de epocala dec...
Maia Sandu. Proverka na vşivosty…
05.08.15
publicat de Viorel Mihail
Candidatura Maiei Sandu la funcția de prim-ministru a fost un test. Un examen pentru două partide din Alianță.În urma testului, s-a constatat că Partidul Liberal și Partidul Democrat au capetele pline de păduchi. Urgent: să fie puse la treabă ambele păduchere, apoi să fi...
Unirea prin ură
04.08.15
publicat de Viorel Mihail
Acum e totul clar. S-a văzut cine va lupta pînă la moarte pentru perpetuarea Sistemului ticăloșit din Moldova: Partidul Liberal, în persoana lui Mihai Ghimpu, și Partidul Democrat, în persoana lui Vlad Plahotniuc - aceştia sînt autorii și apărătorii Sistemului ticăloșit di...
Merele, prietenii…
03.08.15
publicat de Viorel Mihail
În raionul Briceni, un creștin de-al nostru are o livadă de mere. Niște mere - ca-n poveste! Cît zămoșeii, cît harbujeii de pus la murat merele din livada gospodarului de la Briceni. De vreo trei ani încoace, de cînd livada a intrat pe rod, livădarul îmi trimite toamna cu bu...
Despre folosul mersului prin pădure
02.08.15
publicat de Viorel Mihail
S-au nimerit să meargă odată prin pădurea deasă doi domnitori români. Pe amîndoi îi chema Vlad. Unul din  ei îi zice celuilalt: ”Vezi ceva acolo, la rădăcina stejarului?” – ”Văd.” – ”E de porc sălbatic.” &nd...
Fii alături de noi!
Top