Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Rusia va interveni în Transnistria ca pe 8 august 2008 în Gruzia?
Frica are ochii mari, dar ea păzește harbuzăria. Incredibil, la prima vedere, însă absolut posibil: un conflict militar între marile puteri mondiale ar putea începe chiar la noi, în Moldova.

• În Ucraina secolului XXI, se desfășoară un război civil asemănător cu cel francez din 1793. Donbasul e un fel de Vandeea pentru Chiev. 

 

• Cu toate că de o parte și de alta ale baricadei mor cetățeni ucraineni, luptele, oricît ar părea de straniu, se dau între Rusia și Occident. Confruntarea a început imediat după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial și noi am abreviat-o cu MRGM (marele război geopolitic mondial). 

 

• Tocmai în momentul cînd ecluza trebuie să fie închisă și să i se deie șah Rusiei, regele de pe Marea tablă de şah a dlui Zbigniew Brzezinski se îneacă la Sevastopol.

 

• Rusia e o țară prea mare. Rusia n-are dreptul să aibă tocmai atîtea bogății naturale. Trebuie să se împartă cu alții. Resursele energetice în lume sînt în continuă scădere, peste 20-30 de ani, barilul de petrol ar putea să coste și 200 de dolari.  

 

• Rusia asigură cele două regiuni rebele – Donețk și Lugansk – cu finanțe, armament, alimente și medicamente. Rusia pregătește militari în rezervă pentru a-i disloca în sud-estul Ucrainei. 

 

• Ucraina atacă verbal (citez) ”agresorul rus”, însă nu-i declară război cotropitorului. 

 

• Cineva din Apus a sperat că Rusia va ataca Ucraina. Ca să devină țară-agresor. Asta ar obliga-o pînă și pe China să susțină sancțiunile impuse de ONU Rusiei. (Sancțiunile ONU sînt valabile, cele impuse de țări aparte Rusia le consideră nelegitime.)

 

• La război ca la război. Încetarea luptelor din sud-estul Ucrainei nu intră în planurile strategilor MRGM. Însă rușii nu vor ataca țara vecină. Înțelegînd asta, strategii vor îngheța conflictul, conducîndu-se de vorba unui copilaș de Citireni: ”N-am putut fura harbuji, m-am dus la furat cireșe”.  

 

• Cireșele se află în Moldova: dacă începe un conflict pe Nistru, Rusia e pusă în imposibilitatea de a nu reacționa cu trupe. Pentru că: în Transnistria, locuiesc peste 200 de mii de cetățeni cu pașapoarte rusești; în Transnistria, există forțe militare pacificatoare rusești, care, dacă vor fi atacate, Rusia va trebui să intervină ca pe 8 august 2008 în Gruzia.

 

• Se va trece la Planul B, care, pare-se, a și demarat. L-a enunțat Vlad Filat înainte de alegerile locale, atunci cînd a declarat că, după scrutin, va crea o coaliție proeuropeană stabilă. A fost îndemnat să deie mîna cu dușmanul său de moarte, bruta Mihai Ghimpu. Și neisprăvitul de la primărie, vrînd să arate că știe multe, l-a completat: ”O Moldovă instabilă ar fi preluată de Rusia”. Apoi Timofti îi cooptează pe cei trei Crai de la Răsărit – Lupu, Ghimpu și Filat – în  Consiliul Suprem de Securitate. Ca nu cumva să iasă curăței din Bombeala care se pune la cale. 

 

• Cel mai sigur semn că politicienii noștri ne pregătesc un războieș de toată frumusețea va fi următorul: în timpul apropiat, ar trebui să înceapă o acerbă campanie de denigrare a Transnistriei: a populației de acolo, a conducerii de la Tiraspol, a Rusiei și a prietenului megapoliticianului Nantoi. 

 

Mesaj pentru dl Filat: Vlad, cînd te mai duci la Tiraspol la un meci de fotbal? Cînd îl mai inviți pe Jenea Șevciuk la un concert интересный de la Palatul Național?

08.08.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
Cu FISC-ul „de pază”, șefii piscinelor au început „brusc” să declare venituri de 2 ori mai mari
Serviciul Fiscal de Stat anunță că la majoritatea agenţilor economici pe care i-a monitorizat de la începutul verii, veniturile au crescut în perioada iunie-iulie 2017 comparativ cu perioada iunie-iulie…
VIDEO: Incendiu într-o casă din sectorul Buiucani al Capitalei! Două autospeciale cu pompieri au intervenit
Un incendiu a izbucnit în această seară într-o casă părăsită de pe strada Lisabona, din sectorul Buiucani al Capitalei.a fața locului au intervenit două autospeciale. Incendiul a fost…
FOTO: Doar femei frumoase in familia Xeniei Deli! Fotomodelul are o verisoara superba
Se pare ca din familia fotomodelului, Xenia nu este unica care uimeste cu frumusetea sa.Pe langa sora care ii semana foarte mult, Xenia are si o verisoara la fel de atragatoare.   Verisoara…
Neymar a intrat în conflict cu oamenii din conducerea Barcelonei: Nu merită să fie acolo, în fruntea clubului!
Neymar a avut o declarație dură la adresa oamenilor din conducerea Barcelonei, la finalul meciului cu Toulouse, pe care parizienii l-au câștigat cu 6-2 și în care brazilianul a strălucit.Atacantul…
Buruiana-minune din Moldova care ne vindecă de cele mai crunte boli. „Va fi hrana viitorului“
Considerat de mulţi doar o buruiană bună de dat la porci, ştirul, o specie de amarant, este de fapt o plantă foarte bogată în vitamine şi minerale. Este un medicament natural, un aliment gustos…