Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Unirea prin ură
Acum e totul clar. S-a văzut cine va lupta pînă la moarte pentru perpetuarea Sistemului ticăloșit din Moldova: Partidul Liberal, în persoana lui Mihai Ghimpu, și Partidul Democrat, în persoana lui Vlad Plahotniuc - aceştia sînt autorii și apărătorii Sistemului ticăloșit din Moldova.

Exact asta scriam noi acum doi ani și șapte luni, cînd Sorin Panciu a fost împușcat în pădurea de la Domneasca, Glodeni. Atunci, n-am fost crezuți, ca azi să se vadă clar cine-s adevărații dimoni. Cu toate că, după ce au scăpat necastrați, aceştia din nou vor spune că nici usturoi n-au mîncat și nici din gură nu le pute. 

 

• Vlad Filat, demonstrînd disponibilitate de a lupta cu fățarnicul Sistem oligarhic ticăloșit, a înaintat o candidatură ideală, din toate punctele de vedere, la funcţia de prim-ministru: Maia Sandu. Care a pus cîteva condiții, fără acceptarea cărora ar fi imposibilă demararea lucrărilor de demontare a Sistemului oligarhic ticăloșit. Jos frumoșii de la CNA! Jos durduliul Procuror general! Jos lunganul de la Banca Națională. 

 

- Sărmane Bulgăre, - cum ar zice Ion Druță. - Păi tu, fată dragă, de ce te apuci să dai cu barda în Sfînta sfintelor Organizației banditești care funcționează perfect din 2009 încoace? Sau n-ai văzut ce i s-a întîmplat lui Filat cînd a încercat să facă acest lucru în 2013?

 

Văzînd că se apropie cotea de iepure, că e bîja cu adevărat, nici Ghimpu și nici Plahotniuc n-au vrut să steie de vorbă cu Maia Sandu, candidatul PLDM la funcția de prim-Ministru. 

 

• Ce înseamnă Sistem oligarhic ticăloșit? Vă explic printr-un exemplu. În 2010, Viorel Chetraru, șeful Centrului Național Anticorupție, îi jura, public, credință pînă la moarte lui Vlad Filat și că, cităm, ”le va da la bot” celor care vor incerca să-i pună piedici. Acum, ar trebui să credem că, din 2013 încoace, Viorel îmblă cu vată în nări și cu buzele zdrelite. Căci după moartea lui Sorin Panciu  în Pădurea de la Domneasca, specialitatea casei la CNA este urmărirea, interceptarea convorbirilor telefonice și șantajarea lui Filat și a oamenilor săi.

 

Despre PL sau - cu atît mai mult despre PD! – ca despre morți, numai de bine. E prea de oaie, Viorele. E prea cusută cu ață albă toată lupta ta cu corupția. Dar crede oare cineva că Viorel Chetraru ar fi vrut să-l trădeze atît de josnic pe Filat? (Mai ales că nici lui Filat nu i-ar fi stricat să aibă un prieten la CNA.) - Nu, nu l-ar fi trădat, fiindcă Viorel Chetraru e băiat educat și bine-crescut, deci pot doar să-mi imaginez  cîte mustrări de conștiință are: sărmanul, nu poate dormi nopțile, îl frige perna de sub cap cînd își amintește de Nanu!

 

Viorel a fost absolut sincer pe 6 mai 2010, cînd i-a pupat, metaforic, – взасос - mîna lui nanu Vologhea. Așa că n-ar fi vrut, oh, n-ar fi vrut! să-l trădeze. Însă, peste o habă de vreme, i s-a explicat că CNA este parte integrantă și indivizibilă a Sistemului ticăloșit. Și dacă nu renunță la Filat, Sistemul îl va tofligi ca pe o patlagică răscoaptă sau îl va trece prin concasor și-l va face material de construcție. Ca-n filmele neorealiste italiene. Și a cedat, căci i s-a arătat scociul care urma să-i reducă gura la tăcere. Cu toate că, în general, Vioreii, de felul lor, știu bine, îs bărbați mușchioși și tari de înger. 

 

• Deh, mai la urma urmei, nu e mare tragedie să cedezi postul de Procuror general, căci de rupi din codru-o rămurea, ce-i pasă codrului de ea? Dar așa e doar la prima vedere. Pierderea durduliului e însă mai mult decît o tragedie, dragă. Piseț  всему. E catastrofă, e Moartea căprioarei. Dacă e scoasă doar o cărămidă din sistemul creat, se surpă întreg stabilimentul.

04.08.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top