Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Vlad Plahotniuc va da vina pe acarul Păun?
Doi dintre cei care l-ar fi înjunghiat cu plăcere pe Filat, sfredelindu-i inima cu cu­ți­tul, i-au devenit companioni de coa­liție. Într-un fel, și-au atins scopul. Smerdelnice vremi, ru­șinoase timpuri.

Domnul Plahotniuc face și desface. Mă rog, are și dreptul: e finanțatorul Partidului Democrat. Malcolm Glaser, finanța­torul echipei ”Manchester United”, nu şi-a pus fratele sau finul pe post de antrenor al formației. A colaborat cu nume de renume: Ferguson, Van Gaal…

 

Modul cum e tratat dl Lupu în partid îmi provoacă un zîmbet care degenerează în rictus. Președintele partidului - pe post de cenușăreasă. Urît. Mai ales că ponderea dlui Lupu în sfera politicului a crescut considerabil. Aș vrea ca dl Plahotniuc să-și imagineze cam cîte procente ar obține PD-ul la alegeri, indiferent de sumele de bani cheltuite, dacă Marian Lupu ar părăsi formațiunea. Răspunsul îl găsește la dl Diacov, care s-a fript rău în 2001.

 

Mă așteptam la o creștere calitativă a dlui Plahotniuc. În zadar, căci, pînă la urmă, el iarăși recurge la metodele sale scîrbavnice: rupe, cumpără, distruge, lansează. (A se vedea epopeile sale din Găgăuzia, cu PAD-ul, cu Sîrbu și cu Juravschi ş.a.m.d. Efort maxim pentru un efect de sfîrîiac.)

 

Cineva mă temperează: nu învăța copacul cum să crească frunza și șarpele cum să nu muște. Bine, dar omul e om tocmai de aceea că nu e șarpe. 

 

Dl Plahotniuc e antrenat plenar în proces, el amintindu-mi de o întîmplare din savana africană. Cică un biet creștin alerga rîzînd în jurul unui baobab. Din urma lui, un leu care vroia să-l pape. Cineva dintr-o parte îi strigă omului: ”Nu rîde, fugi mai repede, că te ajunge leul din urmă”. Omul însă continua să rîdă: ”Nu-ți fă grijă, eu îs cu două cruguri înaintea lui”. 

 

Am prevăzut finalul tragic al dlui Victor Ponta chiar din ziua cînd a înotat prin lacrimile familiei lui Răzvan Ungureanu spre cabinetul său din Palatul Victoria. 

 

Să fie oare dl Plahotniuc chiar atît de antrenat în proces (mișcarea e totul, scopul zero) încît să nu simtă schimbarea de macaz? Va termina-o rău dacă nu va introduce corective în ac­tivități. Finalul va fi execrabil (adică: oribil). 

 

Multe din problemele cu care se confruntă ”Săptămîna” le-am fi soluționat cu mult mai ușor dacă am fi apelat la serviciile dlui Plahotniuc. Noi nu sîntem Mocanu sau Cheianu, noi punem preț pe calitățile omului, fără a-i trece însă cu vederea hibele.

29.07.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top