Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Vlad Plahotniuc va da vina pe acarul Păun?
Doi dintre cei care l-ar fi înjunghiat cu plăcere pe Filat, sfredelindu-i inima cu cu­ți­tul, i-au devenit companioni de coa­liție. Într-un fel, și-au atins scopul. Smerdelnice vremi, ru­șinoase timpuri.

Domnul Plahotniuc face și desface. Mă rog, are și dreptul: e finanțatorul Partidului Democrat. Malcolm Glaser, finanța­torul echipei ”Manchester United”, nu şi-a pus fratele sau finul pe post de antrenor al formației. A colaborat cu nume de renume: Ferguson, Van Gaal…

 

Modul cum e tratat dl Lupu în partid îmi provoacă un zîmbet care degenerează în rictus. Președintele partidului - pe post de cenușăreasă. Urît. Mai ales că ponderea dlui Lupu în sfera politicului a crescut considerabil. Aș vrea ca dl Plahotniuc să-și imagineze cam cîte procente ar obține PD-ul la alegeri, indiferent de sumele de bani cheltuite, dacă Marian Lupu ar părăsi formațiunea. Răspunsul îl găsește la dl Diacov, care s-a fript rău în 2001.

 

Mă așteptam la o creștere calitativă a dlui Plahotniuc. În zadar, căci, pînă la urmă, el iarăși recurge la metodele sale scîrbavnice: rupe, cumpără, distruge, lansează. (A se vedea epopeile sale din Găgăuzia, cu PAD-ul, cu Sîrbu și cu Juravschi ş.a.m.d. Efort maxim pentru un efect de sfîrîiac.)

 

Cineva mă temperează: nu învăța copacul cum să crească frunza și șarpele cum să nu muște. Bine, dar omul e om tocmai de aceea că nu e șarpe. 

 

Dl Plahotniuc e antrenat plenar în proces, el amintindu-mi de o întîmplare din savana africană. Cică un biet creștin alerga rîzînd în jurul unui baobab. Din urma lui, un leu care vroia să-l pape. Cineva dintr-o parte îi strigă omului: ”Nu rîde, fugi mai repede, că te ajunge leul din urmă”. Omul însă continua să rîdă: ”Nu-ți fă grijă, eu îs cu două cruguri înaintea lui”. 

 

Am prevăzut finalul tragic al dlui Victor Ponta chiar din ziua cînd a înotat prin lacrimile familiei lui Răzvan Ungureanu spre cabinetul său din Palatul Victoria. 

 

Să fie oare dl Plahotniuc chiar atît de antrenat în proces (mișcarea e totul, scopul zero) încît să nu simtă schimbarea de macaz? Va termina-o rău dacă nu va introduce corective în ac­tivități. Finalul va fi execrabil (adică: oribil). 

 

Multe din problemele cu care se confruntă ”Săptămîna” le-am fi soluționat cu mult mai ușor dacă am fi apelat la serviciile dlui Plahotniuc. Noi nu sîntem Mocanu sau Cheianu, noi punem preț pe calitățile omului, fără a-i trece însă cu vederea hibele.

29.07.15
Viorel Mihail
îmi place
distribuie
Altele
Vremuri de criză. Fără Vlad Filat
28.07.15
publicat de Viorel Mihail
Moldova intră iarăși în anul 1999.Într-o criză acută. Atunci, din cauza defoltului din Rusia. Azi, datorită crizei economice europene. Nici Rusia nu a fost vinovată, nici Europa nu e, fiindcă în timpul crizei din 2009 au existat țări (Polonia) care au înregis...
Limba română se vorbește la Costești și Ipotești…
06.07.15
publicat de Viorel Mihail
Simt că ar fi cazul să vin cu niscaiva lămuriri... Scriu de 40 de ani. Unii zic că scriu binișor, alții - că rău de tot. Dar oi face și eu ca mirele cela care, întrebat, după nuntă, dacă i-a fost mireasa fată, a răspuns cu un ”nici nu știu cum să vă spun: unii zic că...
Doar în Moldova pot avea loc asemenea minunății!
04.07.15
publicat de Viorel Mihail
De azi înainte, să nu mai dăm vina pe politicieni, nu. Ei sînt niște băieți de aur pe ale căror frunți e scris cu creion chimic: ”Alegeți-mă ca să pot fura”. Și nouă ni se face jale de ei și-i alegem.E de poveste ceea ce s-a întîmplat duminică la Chișină...
Fii alături de noi!
Top