Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Călătoria către Marte va dura 5 minute! Ce se mai poate întâmpla în viitor
În ziua de astăzi, se întâmplă deseori ca fizica teoretică să confirme posibilitatea existenţei tehnologiilor care se găsesc în romanele Science Fiction. Acesta este cazul şi vitezei cu care vehiculele pot călători prin cosmos.

Espen Gaarder Haug, un profesor din Norvegia, a susţinut în lucrarea sa din jurnalul Acta Astronautica faptul că rachetele cu fotoni pot atinge 99,999% din viteza luminii, care este aproximativ 300.000 km/s, relatează Science Alert.

 

Deşi în lucrare se menţionează că omenirea este departe de această tehnologie, s-ar putea construi o navă spaţială care atinge această viteză, cândva în viitor, când tehnologia va fi fezabilă.

 

Haug este profesor de economie, acesta susţinând că matematica în fizica contemporană nu este prea diferită de matematica din domeniul economic studiat de el. Această formare profesională i-a oferit lui Haug o perspectivă neconvenţională asupra predicţiilor sale cu privire la rachetele cu fotoni.

 

O astfel de rachetă spaţială (ca cea în imaginea de mai sus) poate face realizabilă călătoria în afara Sistemului Solar. Deşi ideea pare totuşi improbabilă, propunerea se încadrează în limitele legilor cunoscute ale fizicii.

 

Studiul se bazează pe promisiunea că se poate folosi orice combustibil în condiţiile în care poate fi convertit în energie fotonică, dar este nevoie de un accelerator de particule mai puternic decât Large Hadron Collider (LHC) de la CERN.

 

Aşadar, visul omenirii de a călători pe Marte în mai puţin de cinci minute rămâne, cel puţin deocamdată, unul extrem de distant, găsit doar în romanele SF.

03.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Codurile SECRETE care te ajută să afli dacă ești SPIONAT prin telefonul mobil
01.05.17
O serie de coduri secrete vă pot ajuta, în condițiile în care există suspiciuni legate de securitatea telefonului dvs mobil. Tastând aceste coduri puteți afla dacă sunteți urmărit prin intermediul gadgetului pe care îl aveți în buzunar. Publicația Brightside a făcut public...
VIDEO: Şi-a făcut maşina visurilor sale: A transformat un Mercedes-Benz W221 într-un W222
28.04.17
Un bărbat din oraşul ucrainean Jitomir, proprietar al unui Mercedes-Benz S-Class în caroserie W221, a decis să-şi transforme sedanul pentru ca vizual să fie asemănător cu un model în caroserie W222. Întreg procesul l-a dezvăluit într-un jurnal pe forumul Drive2.Entuziastul a ...
VIDEO: Soldatul-robot este noua creatie ruseasca. Conduce masini, trage cu pistolul si poate face si flotari
28.04.17
Un robot care stie sa faca de toate a fost promovat intr-un video publicat de o fundatie de cercetare din Rusia.Masinaria umanoida poate conduce un autoturism, poate face flotari, si imita miscarile unei alte persoane.   In imaginile publicate pe o retea de socializare apare singu...
HARTĂ INTERACTIVĂ: Cum ar arăta Moldova dacă nivelul Mării Negre s-ar ridica cu până la 60 de metri
25.04.17
Potrivit Flood.Fire Tree dacă nivelul Mării Negre s-ar ridica cu 7 metri, atunci Cahul ar putea deveni port maritim. Iar dacă se ridică cu 60 de metri, Tiraspolul ar fi sub apă.Vă lăsăm să vă jucați și voi și să experimentați.
VIDEO: Cum ar arăta Pământul dacă toată gheaţa de pe suprafaţa lui s-ar topi
25.04.17
Foarte multe efecte ale schimbărilor climatice sunt ireversibile. Nivelul mărilor şi oceanelor creşte de la an la an, iar oficialităţile care se ocupă de studierea acestor modificări ale climei estimează că aceste cote ar putea să se ridice cu cel puţin un metru până la fin...
Fii alături de noi!
Top