Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Descoperire importanta despre viata pe Marte! Ce a gasit Curiosity
Cercetatorii care au analizat datele furnizate de roverul Curiosity au aflat ceva neasteptat.

Datele despre planeta Marte, furnizate de Curiosity in cei 3,5 ani de misiune, au fost analizate de cercetatorii de la NASA. 

 

Astfel, ei au observat ca intr-unul dintre fostele lacuri de pe Marte au existat conditii propice vietii. Mai exact, nivelul de oxigen din apa era mai bogat la suprafata si mai redus la mare adancime. Acest fenomen este intalnit si in lacurile de pe Pamant, scrie Daily Mail.

 

Concluzia cercetatorii NASA este ca, in trecut, "mediul de pe Marte ar fi putut oferi multe oportunitati pentru supravietuirea unor specii de microbi".

 

Pentru a oferi aceste informatii, roverul a analizat mai multe straturi de roca de pe fundul Lacului Gale, acum complet secat.

 

Aici, apa de la suprafata era mai bogata in oxidanti decat apa de la mare adancime. Prin urmare, ar fi putut exista mai multe forme de viata.

 

Desigur, aceasta nu este o dovada clara ca a existat viata pe Marte, dar acest lucru devine din ce in ce mai probabil, considera expertii NASA. Oxigenul este esential pentru existenta vietii, iar prezenta lui in stratele superioare ale unui lac este o descoperire foarte importanta.

 

Totodata, arata ca in trecutul foarte indepartat, mediul de aici era destul de asemanator cu cel de pe Terra, tipurile de sedimentele stratificate intalnite pe fundul lacului fiind ceva obisnuit pe planeta noastra.

 

Totodata, noua descoperire arata ca pe Marte a existat apa in stare lichida foarte mult timp, prin urmare formele de viata au avut suficient timp sa apara si sa se dezvolte.

sursă: yoda.ro
18.06.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Anunţ de la NASA. Doi SORI, vizibili pe Pământ - în ce moment
17.06.17
Acum 4,5 de miliarde de ani, când sistemul nostru solar s-a format, soarele a avut un geamăn. Acesta era "un geamăn rău” care ar fi fost responsabil pentru dispariţia dinozaurilor. De asemenea, fiecare stea asemănătoare soarelui a avut un „frate”, conform unei noi a...
A fost ales cel mai bun smartphone din lume! Care este castigatorul topului realizat de experti
16.06.17
Consumer Reports a prezentat topul celor mai bune telefoane din lume.Pe primele doua locuri se afla noile modele lansate de Samsung: Galaxy S8+ si Galaxy S8. Raportul realizat de Consumer Reports ofera ca argumente pentru aceasta alegere "camera extraordinara, rezistenta bateriei si ecra...
Detaliul care iti poate salva viata. De ce exista mici gauri in geamurile avioanelor?
15.06.17
Probabil ai observat acest detaliu, dar nu ai stiut care este rolul lor.Daca ai calatorit cel putin o data cu avionul, ai observat poate ca la fiecare geam exista cate o mica gaura in partea de jos. Care este rolul ei?   Nu este voba de un defect de fabricatie, nici de vechimea ae...
Masina viitorului iti va salva viata! Toyota pregateste centura inteligenta, care anticipeaza un atac de cord
14.06.17
Masina viitorului iti va salva viata! Toyota pregateste centura inteligenta, care anticipeaza un atac de cordProducatorul de masini Toyota va investi intr-o noua tehnologie, pentru a realiza o centura de siguranta inteligenta, cu senzori. Aceasta va anticipa un eventual atac de cord al s...
FOTO: Sava a venit din SUA în Moldova cu un sedan unic Alpina B7 Bi-Turbo
14.06.17
Un concetăţean de-al nostru s-a întors recent din Statele Unite ale Americii împreună cu automobilul său. Maşina este un BMW Seria 7 în caroserie F01 (facelift), modificat de renumitul atelier german Alpina.Nu în fiecare zi poţi vedea un astfel de sedan pe străzi, î...
Fii alături de noi!
Top