Fii alături de noi
Deja Îmi place!
VIDEO: Rusia nu va difuza Eurovision 2017, după interdicţia Ucrainei
Rusia se gândeşte la retragere: „Este o discriminare, nu vom participa în aceste condiţii“

Televiziunea publică rusă, Channel One, nu va transmite anul acesta concursul Eurovision, care se desfăşoară la Kiev în luna mai, după interdicţia de intrare impusă de Ucraina reprezentantei Rusiei, Julia Samoilova, scrie eurovoix.com.

 

Se conturează retragerea Rusiei de la Eurovision 2017  Channel One a fost informat printr-o scrisoare de către EBU, organizatorul evenimentului muzical, că nu a putut soluţiona problema acestui veto. „Considerăm respingerea ucraineană absolut neîntemeiată şi o tentativă a Ucrainei de a politiza concursul, în condiţiile în care obiectivul (n.r. - Eurovision) în cei 62 de ani de istorie a fost de a uni popoarele“, spun reprezentaţii televiziunii ruse, citaţi de eurovoix.com. 

 

EBU a propus până la acest moment Rusiei ca Samoilova, o tânără cântăreaţă ţintuită într-un scaun cu rotile, să participe prin duplex de la Moscova, via satelit, sau să aleagă un alt reprezentant, însă ambele soluţii au fost considerate inacceptabile de televiziunea rusă.

 

Propunerea Eurovision este fără precedent şi i-ar fi permis cântăreţei să participe la a doua semifinală prin satelit. „Este ceva care nu s-a mai făcut niciodată în timpul celor 60 de ani de istorie ai EBU“, notase organizaţia.

 

Prin urmare, a precizat televiziunea rusă, „ţinând cont de această situaţie complicată, Channel One nu consideră posibilă transmiterea concursului Eurovision 2017“.

 

Reprezentaţii Rusiei, furioşi pe Kiev 

 

Yuri Aksyuta, reprezentatul delegaţiei Rusiei la Eurovision 2017, a declarat: „Pentru noi, variantele propuse sunt de neacceptat pentru că, în opinia mea, este o încălcare a regulilor. Un participant la Eurovision ar trebui să fie pe scenă, să-şi cânte live piesa în Kiev, nu undeva izolat în Moscova sau în oricare alt oraş european. Este o discriminare adusă concurentului Rusiei. Şi, în mod natural, radiodifuzorul din Rusia nu va lua parte la concurs în aceste condiţii, sub nicio circumstanţă“, arată el .

 

 „Nu vom participa la Eurovision 2017 în aceste condiţii. Şi nici nu vom difuza competiţia muzicală pentru că absenţa Rusiei va frâna reputaţia concursului. Iar pentru telespectatorii din Rusia este un motiv în plus să nu arate interes evenimentului. 

 

Continuarea citeste aici

sursă: adevarul.ro
14.04.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top