Fii alături de noi
Deja Îmi place!
VIDEO: „Zvonurile privind problemele cardiace sunt complet false”. Cine este, de fapt, Salvador Sobral?
Ediția 2017 a Eurovision Song Contest a fost câștigată de portughezul Salvador Sobral. Tânărul, născut în 1989, a ajuns să reprezinte Portugalia după ce a ieşit învingător la Festival de Canção, primind maximul de puncte atât din partea juriului, cât şi al telespectatorilor.

 

De altfel, muzica nu îi este străină lui Salvador, întrucât s-a născut într-o familie pasionată de muzică, iar sora sa este cea care a și scris versurile piesei câștigătoare.

Mai mult, la vârsta de 10 ani, portughezul a participat la emisiunea „Bravo Bravissimo”, iar la 20 de ani s-a numărat printre cei 10 finalişti ai show-ului „Idols“, cucerind publicul cu reinterpretările unor piese semnate de Stevie Wonder şi Leonard Cohen, scrie adevarul.ro.

 

Salvador Sobral a urmat facultatea de Psihologie din capitala portugheză, iar în 2014 a absolvit şi Taller of Musics, un prestigios institut de muzică din Barcelona. În vara anului trecut, tânărul a reuşit să-şi lanseze primul album din carieră, „Excuse Me”, material ce s-a bucurat de succes, intrând în topurile muzicale din ţara de origine.

 

După ce a câștigat cu un total de 758 de puncte, Salvador a ținut să sublinieze faptul că „Trăim într-o lume a muzicii de unică folosinţă, o muzică de tip fast food, fără substanţă şi cred că aceasta poate fi o victorie a oamenilor care fac piese care chiar înseamnă ceva, reprezintă ceva. Muzica nu înseamnă artificii, muzica înseamnă sentiment, aşa că haideţi să facem muzică, haideţi să readucem muzica adevărată în lumina reflectoarelor, pentru că asta este tot ce contează”.

 

„Mi-am dorit să cânt această piesă extrem de frumoasă aşa cum am simţit şi nu a fost în limba engleză. Faptul că un asemenea cântec a câştigat Eurovisionul este clar un semn că sărbătorim diversitatea. Cred că acest concurs este despre muzică şi asta e tot ce-mi doresc să fac în viaţa mea”, a adăugat tânărul de 27 de ani la conferința de presă.

 

 

Starea de sănătate a tânărului a stârnit numeroase dezbateri în media, mai multe publicaţii speculând că ar avea nevoie de un transplant de inimă şi că a fost internat în spital, acesta fiind şi principalul motiv pentru care nu a putut veni la Kiev pentru repetiţiile tehnice, unde a fost înlocuit de sora sa, cea care a şi compus piesa câştigătoare. 

 

Totuşi, agentul artistului a negat vehement informaţiile apărute în presă, precizând că în realitate Salvador Sobral a fost nevoit să facă o operaţie de hernie, dar această intervenţie nu i-a pus în pericol viaţa şi nici cariera.

 

„Zvonurile privind problemele cardiace sunt complet false. Se simte foarte bine după operaţia de hernie, se recuperează. Participarea la Eurovision nu reprezintă un risc şi nici cariera lui nu este în primejdie. Aproape toate concertele lui Salvador sunt sold-out“, a explicat reprezentanta artistului, citată de wiwibloggs. 

 

Pe lângă pasiunea pentru muzică, Salvador Sobral este dedicat cauzei refugiaţilor şi nu a ratat şansa de se folosi de expunerea oferită de participarea la Eurovision 2017 pentru a atrage atenţia asupra problemelor refugiaţilor. La conferinţa de presă susţinută după prima semifinală a show-ului, câştigătorul Eurovision 2017 a purtat un tricou cu mesajul: „S.O.S. Reufugees”.

 

sursă: adevarul.ro
15.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Cadoul „simbolic” a lui Usatîi pentru SunStroke Project - 10.000 de dolari. „Mulțumim pentru promovarea Moldovei”
15.05.17
Și primarul de Bălți, Renato Usatîi, a rămas profund impresionat de performanța obținută aseară la Eurovision de către trupa SunStroke Project. Drept mulțumire pentru locul 3 - cel mai bun ocupat de Moldova la ESC - Usatîi le va dărui 10.000 de dolari.Anunțul a fost făcut ...
Câștigătorul Eurovision Song Contest 2017 are nevoie de o inimă „nouă” ca să trăiască. Piesa nu e despre iubiți, ci frate și soră
15.05.17
Salvador Sobral, câștigătorul concursului Eurovision Song Contest, a cântat cu multă pasiune și dăruire pe scena de la Kiev. Puțini însă l-au înțeles, căci artistul a cântat toată piesa în limba portugheză.Tânărul de 27 de ani a cucerit publicul fără artificii. ...
VIDEO: URA! R. Moldova, în TOP III la Eurovision 2017! „Hey Mamma” a impresionat o lume întreagă, inclusiv juriul EBU
14.05.17
Sunstroke Project a adus, în acest an, R. Moldova pe locul III la concursul european de muzică. Este cel mai bun rezultat, înregistrat până acum de țara noastră. De menționat, că cea mai mare notă – de 10 – ne-a fost acordată de Australia. În același timp, ...
VIDEO: Incident penibil la Eurovision 2017! Și-a arătat fundul, în timp ce Jamala cânta pe scenă
14.05.17
Incident penibil la Eurovision 2017! Un bărbat și-a arătat fundul, în timp ce Jamala, câștigătoarea concursului din anului trecut, cânta pe scena de la Kiev, Ucraina. Acesta, însă, a fost scos de pe scenă în câteva clipe.Amintim că, actualmente, are loc marea finală a conc...
Ipocritele zodiacului. În aceste femei NU trebuie să ai pic de încredere
13.05.17
Iata in ce zodii sunt nascute cele mai ipocrite femei, cele pe care e bine sa nu le crezi niciodata pe cuvant. Gemeni Viclenia femeii Gemeni nu o intrece nimeni. Aceasta nativa reuseste sa te farmece flirtand in cele mai inedite moduri. Inocenta ei te convinge sa o crezi pe cuvant orice...
Fii alături de noi!
Top