Fii alături de noi
Deja Îmi place!
AMERICA IA FOC! Notele secrete al directorului FBI care ar putea pune capăt președinției lui Donald Trump
The New York Times și CNN publică informații incendiare despre felul în care a încercat președintele american Donald Trump să-l convingă pe fostului director al FBI James Comey - a cărui inexplicabilă demisie recentă a intrigat opinia publică americană – să pună capăt unei investigații care-l viza pe un colaborator apropiat al său.

Mai mult, liderul de la Casa Albă i-ar fi mărturisit aceluiași Comey că intenționează să aresteze câțiva jurnaliști incomozi. 

 

Astfel, fostul director al Biroului Federal de Investigații, James Comey, a scris în februarie o notă privind o convorbire cu președintele referitoare la consilierul național pentru securitate Michael Flynn, anchetat pentru legăturile sale cu Rusia. Comey afirma că Trump i-ar fi spus: "Sper că poți să renunți la asta", relatează The York Times

 

Fostul șef al FBI a notat și aprecierea președintelui că Flynn "e băiat bun". New York Times arată că nota face parte din documentația prin care Comey încerca să consemneze tentativele incorecte ale președintelui de a influența o investigație în curs.

 

BBC scrie că șeful FBI nu ar fi dat un răspuns cererii lui Trump, replicându-i doar că e de acord cu faptul că ”e băiat bun”.

 

Într-un amplu material pe acestă temă, siteul CNN scrie că dacă relatările prestigiosului cotidian american se dovedesc adevărate, atunci este vorba, indubitabil, despre un caz de manual de obstrucționare a justiției, situație în care Donald Trump ar putea fi pus sub acuzare și demarată procedura de impeachment în cazul său.

 

„Cu reticență, trebuie să spun că da”, a declarat senatorul independent de Maine Angus King, la CNN, marți seara, când a fost chestionat despre perspectiva punerii sub acuzare în cazul în care informațiile privind notele lui Comey sunt adevărate.

 

Într-un alt material, CNN confirmă existența notei scrise de Comey, precizând că, în cadrul aceleași întâlniri, Trump i-ar fi spus directorului FBI că presa este ”necinstită” și că se gândește să dispună arestarea unor jurnaliști.

Casa Albă a dezmințit printr-un comunicat informațiile din The New York Times și CNN, care nu reprezintă "o redare corectă sau precisă a conversației" lui Trump cu Comey. Președintele a apreciat de mai multe ori că generalul Flynn este o persoană onorabilă, dar "nu i-a cerut niciodată d-lui Comey sau oricui altcuiva să oprească vreo anchetă, inclusiv orice anchetă legată de generalul Flynn", susține administrația prezidențială.

 

Un asociat al fostului director al FBI care a văzut nota a declarat agenției Reuters că detaliile documentului, așa cum sunt prezentate de New York Times, sunt corecte. Comey a relatat în scris discuția cu președintele imediat după ce a avut loc, a doua zi după demisia lui Flynn.

 

Consilierul pentru securitate a demisionat pe 13 februarie, după ce s-a aflat că s-a întâlnit cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, iar ulterior l-a indus în eroare pe vicepreședintele Mike Pence cu privire la discuțiile purtate.

sursă: evz.ro
17.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Avertismentul sumbru al lui Mark Tkaciuk pentru politicieni: urmează confiscarea, ruinarea și rușinea
17.05.17
Ex-consilierul lui Vladimir Voronin, Mark Tkaciuk, ex-deputat, ex-membru al PCRM, consideră că banii trebuie să fie câștigați în afara politicii, în caz contrar aceștia duc la ruinare și rușine. Despre acest lucru Mark Tkaciuk a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru k...
VIDEO: Putin nu a mai putut ţine secretul. ADEVĂRUL pe care nu îl ştia nimeni despre temutul preşedinte rus a EXPLODAT
16.05.17
Vladimir Putin, unul dintre cei mai controversaţi şi totodată urmăriţi lideri mondiali, după ce a călărit fără cămaşă în Siberia, a pilotat un planor printre păsările călătoare, a înotat cu delfinii, şi-a trântit de pământ oponenţii la judo şi s-a aventurat în a...
Bugetul „auster” al uneia dintre cele mai secretoase instituţii prevede salarii de 573.000 lei
16.05.17
Ministerul Transporturilor a prezentat spre aprobare Guvernului, proiectul de buget al Autorității Aeronautice Civile (AAC) pentru anul 2017. Responsabilii instituției solicită venituri și cheltuieli în sumă de 86,13 milioane de lei. În baza proiectelor de buget din anii pre...
Dodon a semnat o inițiativă legislativă în sprijinul familiilor cu copii
16.05.17
Cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, șeful statului a înaintat o inițiativă legislativă menită să asigure un trai mai bun pentru familiile cu copii.Proiectul de lege semnat de Igor Dodon prevede instituirea așa-numitului capital familial, care are drept scop &i...
Regele a fost alungat, traiască regele! Cine îl va înlocui pe Dorin Chirtoacă la Primărie?
16.05.17
На сегодняшний день существует 10 наиболее вероятных кандидатовТак как в последнее время все чаще слышны разговоры о досрочных выборах столичного примара (б...
Fii alături de noi!
Top