Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Bugetul „auster” al uneia dintre cele mai secretoase instituţii prevede salarii de 573.000 lei
Ministerul Transporturilor a prezentat spre aprobare Guvernului, proiectul de buget al Autorității Aeronautice Civile (AAC) pentru anul 2017. Responsabilii instituției solicită venituri și cheltuieli în sumă de 86,13 milioane de lei.

În baza proiectelor de buget din anii precedenți se poate de constatat că bugetul acestei instituții s-a majorat de circa trei ori în ultimii cinci ani, adică de aproape două ori mai rapid ca bugetul țării.

 

O instituție ce nu își publică rapoartele 

 

Motivele acestor creșteri semnificative de buget nu pot identificate pentru că această Autoritate nu a publicat din anul 2012, nici-un raport anual pe pagina WEB și nici în altă parte.

 

Irina Gâscă, care este șefa serviciului de presă și la Autoritatea Aeronautică și la Partidul Democrat, condus de Vlad Plahotniuc, a promis anterior că va oferi o explicație a lipsei rapoartelor, dar redacția

 

Cât despre Bugetul pentru anul 2017, apoi se poate de constatat că față de proiectul pentru anul 2016, veniturile instituției ar urma să crească cu circa 5%; de la 80,81 milioane lei, la 86,13 milioane lei. În același timp cheltuielile vor scădea pe hârtie cu 4%; de la 89,9 milioane lei la 86,13 milioane lei.

 

În proiectul de buget se precizează că la finele anului 2016, AAC avea pe conturi un sold de numerar în mărime de 50,55 milioane lei, care s-a format ca urrnare a rambursării de către întreprinderea de stat MoldATSA a împrumutului acordat în anii 2015-2016, dar și stingerii datoriilor aferente plăților de supraveghere etc.

 

Conducerea instituției susține că aceste mijloace „vor fi direcționate pentru dezvoltarea ramurii aviației civile”.

 

Din document rezultă că Autoritatea estimează o creștere simbolică a numărului de pasageri, dar și o scădere a volumului de marfă transportată prin aeroporturile din Moldova.

 

Astfel veniturile de la plata de supraveghere a menținerii condițiilor de certificare a aerodromurilor sunt estimate la 63,4 milioane lei, având în vedere un trafic de pasageri prognozat de 2,3 milioane de călători.

 

Continuarea citește aici

16.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top