Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Deputat: PD poate construi ușor majoritatea parlamentară și fără de PL
În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, deputatul socialist, Bogdan Ţârdea a fost întrebat: Pe cât de posibilă vi se pare constituirea unei noi majorități parlamentare în jurul PD, dacă PL nu va accepta să susțină modificarea sistemului electoral?

„PD poate construi ușor majoritatea parlamentară și fără de PL. Respectiv, și Guvernul ar putea fi resetat cu ușurință”, a declarat el.

 

Întrebat dacă crede că ar fi posibile alegerile parlamentare anticipate imediat după schimbarea sistemului electoral, Bogdan Ţârdea a răspuns: „Alegerile parlamentare anticipate rămân pe agenda publică. Există așteptări ale populației, presiunea opoziției. Dar, nu exclud ca și PD la un moment ar fi cointeresat, pentru a reseta puterea și a-l promova pe liderul său la funcția de Premier, în caz de reușită, evident”.

 

Totodată, deputatul crede că „situația politică se va tensiona”. „Tensiunile vor crește între Președinție și Guvern și între guvernare și opoziție. Nu excludem resetarea majorității parlamentare și a Guvernului, proteste în masă ale unor partide de opoziție și alegeri anticipate”, a menţionat el.

sursă: tribuna.md
17.03.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top