Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Donald Trump neagă pe un ton sfidător raportul lui Comey: „Este cea mai mare vânătoare de vrăjitoare”
Donald Trump a adoptat un ton sfidător pentru a nega faptul că i-a cerut directorului demis al FBI să renunțe la ancheta care îl viza pe fostul consilier Michael Flynn privind legăturile cu Rusia și implicarea Moscovei în alegerile prezidențiale. În plus, liderul SUA a condamnat o ”vănătoare de vrăjitori” împotriva administraţiei sale, relatează Reuters.

”Nu. Nu. Următoarea întrebare”, a declarat miliardarul republican într-o conferinţă de presă de la Casa Albă, după ce un reporter l-a întrebat dacă ”în orice mod sau formă” i-a cerut lui Comey să renunţe la investigaţia care-l viza pe Flynn.

 

De asemenea, preşedintele american a dat dovadă de un ton sfidător cu răspunsuri monosilabice şi replica ”următoarea întrebare”.

 

Aceasta este prima conferinţă de presă a preşedintelui după apariția unui raport al lui James Comey, în care este acuzat că i-a cerut în mod direct să renunţe la investigaţia care-l viza pe Flynn pentru legăturile sale nedivulgate cu Rusia.

 

În ultima săptămână, Donald Trump a fost implicat în mai multe scandaluri, unul mai mare ca celălalt. Totul a început cu demiterea neașteptată a directorului FBI.

 

A continuat cu primirea ministrului Serghei Lavrov şi ambasadorului Serghei Kisliak în Biroul Oval. În timpul întâlnirii extrem de controversate, preşedintele le-a transmis diplomaţilor ruşi o serie de informaţii clasificate despre un complot al Statului Islamic, care au fost primite de la Tel Aviv.

 

Acesta s-a apărat, susţinând că are tot dreptul să împartă informaţii clasficate cu reprezentanţii unei ţări care luptă împotriva jihadiştilor ISIS.

 

Apoi, Trump a recunoscut că l-a demis pe Comey din cauza investigaţiei sale cu privire la implicarea agenţilor ruşi în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, deşi consilierii de la Casa Albă au încercat timp de două zile să vândă altă justificare.

 

Departamentul de Justiţie a numit inclusiv un procuror special pentru a conduce investigaţia cu privire la implicarea ruşilor în alegerile prezidenţiale şi posibilele legături dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Kremlinului.

 

”Întreaga chestie este o vânătoare de vrăjitori şi nu există niciun pact secret între mine sau campania mea şi agenţii ruşi – dar întotdeauna pot să vorbesc doar pentru mine”, a declarat Donald Trump într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos.

 

Anterior, Trump a criticat numirea lui Robert Mueller ca procuror special pentru investigaţia cu privire la Rusia. „Cu toate actele ilegale care au avut loc în campania Clinton & în administraţia Obama, nu a fost nimic niciodată un procuror special!”, a scris preşedintele pe Twitter.

 

Ca de obicei, acesta nu a prezentat dovezi cu privire la presupusele acţiuni ilegale din timpul administraţiei Obama. ”Aceasta este cea mai mare vânătoare de vrăjitori împotriva unui politician din întreaga istorie americană”, s-a plâns Trump. Democraţii au respins acuzaţiile preşedintelui american, susţinând că este mai degrabă o ”vânătoare a adevărului”.

19.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top