Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Șeful-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, BLOCAT la postul de control din apropierea orașului Tighina
Un nou incident la linia administrativă cu regiunea transnistreană. Șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc a stat blocat la așa-numitului post de control, din apropierea orașului Tighina.

Trecerea i-a fost restricționată de un angajat al așa-numitului serviciu de forță din regiune. Acesta nu a putut, însă, să argumenteze de ce l-a oprit pe Cavcaliuc. 

 

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul General al Poliţiei, incidentul s-a produs ieri la amiază.

 

Șeful adjunct al IGP, fiind membru Comisiei Unificate de Control, se deplasa la o ședință organizată săptămânal în oraşul Bender.

 

"Am fost stopat ilegal, au început provocările precum că mijlocul de transport poate să fie în căutare, se încalcă articolul 27 din Constituția RM care prevede dreptul la liberă circulație. Calificăm aceasta situație ca o provocare grosolană", a declarat şeful-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc. 

 

Gheorghe Cavcaliuc a fost lăsat să treacă de postul de control abia după 15 minute, când au intervenit membrii delegației Comisiei Unificate de Control din partea Chișinăului.

 

Potrivit co-președintelui CUC, Ion Solonenco, subiectul urmează să fie discutat la următoare ședință.

 

De asemenea, Inspectoratul de Poliție din Bender a deschis dosar penal pe numele angajatului așa-numitului minister al securităţii din regiune, care a oprit automobilul lui Cavcaliuc.

 

"Noi am pornit dosar penal în baza articolului 176. Este vorba despre îngrădirea liberii circulației. Conform proceselor verbale ale Comisiei Unficate de Control, membrii comisiei au dreptul la liberă deplasare", a declarat șeful Inspectoratului de Poliție Bender, Pavel Voicu. 

 

Reprezentantul așa-numitului minister al securităţii din regiunea transnistreană a mai fost implicat în 2012 în reținerea a patru polițiști din cadrul inspectoratului din Bender.

 

Incidentul a avut loc la postul, instalat de administrația separatistă în satul Varnița, raionul Anenii Noi. Ca urmare, cei patru polițiști au primit interdicția de a intra pe teritoriul regiunii transnistrene.

 

În 2014, tot acest bărbat a interzis trecerea încă a doi polițisti prin același post.

sursă: publika.md
17.03.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
FOTO: Natalia Gordienko incearca sa dezvaluie subtil sexul copilului sau? Iata detaliile care au trezit suspiciuni
Natalia Gordienko va avea o fetita sau un baietel?Natalia Gordienko a postat pe contul sau de Instagram, o poza cu o fetita care este fericita, insotita de comentariul "Fericita". In acel moment…
Vine sau nu peste noi uraganul din România: Iată ce spun meteorologii moldoveni
Сорванные крыши домов, поваленные деревья, десятки пострадавших и восемь погибших людей – таковы последствия…
COMOARA ascunsă din pachetul de țigări. Toată lumea le aruncă, deși pot câștiga sume URIAȘE
Pentru mulți fumători, foița aurie sau argintie care acoperă țigările într-un pachet este complet inutilă, însă niciunul nu știe că prin aruncarea acestora pierd cel puțin 500 de euro.O…
Membrii trupei DJ Project, răniţi grav după ce un TIR s-a răsturnat peste maşina lor
Membrii trupei DJ Project, Gino Manzotti, DJ Maxx şi Mira, sunt printre victimele accidentului rutier care a avut loc luni, pe DN7, în judeţul Vâlcea, când un TIR s-a răsturnat şi a lovit două…
Neymar încinge spiritele la PSG! Brazilianul, la un pas de bătaie cu Cavani după meciul cu Lyon!
Thiago Silva a evitat o bătaie între Edinson Cavani şi Neymar, după meciul disputat de PSG pe teren propriu cu Olympique Lyon, informează L'Equipe.Conforma jurnaliştilor francezi, Cavani i-a…