Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Ghinion pentru un cuplu de moldoveni care si-a cumparat masina din Germania si vroia sa ajunga cu ea in Moldova
Vamesii ucraineni l-au tinut 3 zile in vama pana cand nu le-au adus 7 mii de euro: "Asa e legea"

Ghinion pentru un cuplu de moldoveni care a plecat in Germania ca sa-si procure un automobil. Acesta a fost oprit in vama ucraineana, pentru ca soferul trebuia sa lase la frontiera aproape 7 mii de euro, atat costa masina. Asa ar fi legea in tara vecina, iar banii sunt returnati la iesire. Cei doi au stat 3 zile la granita, iar niste prieteni le-au adus banii.

 

Acum trebuie sa mai astepte inca 2 zile, intrucat seful punctului de frontiera va reveni la munca abia luni.

 

Moldoveanul impreuna cu sotia lui au mers acum doua saptamani in Germania, ca sa-si cumpere o masina. Acesta povesteste ca in drum spre casa totul a fost bine pana miercuri, cand a ajuns la vama ucraineana. Acolo, cei doi au fost anuntati ca potrivit legislatiei din tara vecina, la intrare trebuie sa lase un gaj.

 

Proprietarul automobilului: “ Ne-au explicat ca exista riscul noi sa vindem masina in Ucraina, asa ca trebuie sa lasam banii, iar cand iesim din tara ni se da suma inapoi.“

 

Astfel cei doi, au fost nevoiti sa ceara ajutorul unor prieteni, care au venit din Moldova, pentru a le aduce in jur de 7 mii de euro, atat cat costa automobilul. Problemele insa nu s-au terminat aici. Seful punctului de frontiera, care trebuie sa-si puna semnatura pe un act, pentru ca moldovenii sa poata continua drumul, nu este pe loc. 

 

Proprietarul automobilului: “ Mi-au spus ca este in deplasare si ca va reveni luni.” 

 

Dupa ce au stat 3 zile in vama, acum cei doi trebuie sa mai astepte inca 2. In tot acest timp, s-au cazat intr-un hotel, iar cheltuielile nu sunt mici, spun ei. 

 

Proprietarul automobilului: “100 de grivne e noapte, plus cheltuielile pentru mancare....” 

 

Contactati de Pro TV, vamesii moldoveni ne-au spus ca nu stiu de o asemenea lege. Nu am reusit sa vorbim cu responsabilii Serviciului Vamal din Ucraina.

sursă: protv.md
11.02.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top