Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Grama demisionează din funcția de ministru
Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi o scrisoare Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care propune revocarea lui Eduard Grama din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

Asta după ce Procuratura Anticorupție a expediat un demers în adresa premierului, prin care a fost solicitată suspendarea provizorie acestuia, în legătură cu desfășurarea urmării penale.

 

Joi,, la Cabinetul Primului Ministru a parvenit și o cerere din partea ministrului Eduard Grama, prin care își anunță intenția de a demisiona din funcție. 

 

Realitatea.md amintește că procurorii anticorupție au emis ordonanță de punere sub învinuire a ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, pentru corupere pasivă. El a fost reținut zilele trecute de ofițerii CNA pentru 72 de ore, după ce, în comun cu procurorii anticorupție, au descins la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, inclusiv în biroul ministrului. 

 

Acțiunile fac parte din dosarul privind încercarea de a înstrăina mai multe hectare de teren aflate în posesia Colegiului Național de Viticultură și Vinificație, din comuna Stăuceni. În acest sens, acum câteva luni, 12 persoane au fost reținute în dosar, printre care foști și actuali funcționari, avocați, juriști, un fost ministru al Justiției și alții. 

 

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat, în cadrul unui briefing, că un fost conducător din cadrul Colegiului Național de Viticultură și Vinificație a oferit bani ministrului Agriculturii pentru a întreprinde acțiuni în favoarea persoanelor care voiau să intre ilegal în posesia a circa 9 hectare adiacente Colegiului.

18.03.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top