Fii alături de noi
Deja Îmi place!
În aprilie Mihail Ghimpu și-ar putea schimba opinia față de schimbarea sistemului electoral. Vezi cine spune asta!
Creșterea numerică a fracțiunii PDM, după aderarea celor 14 deputaţi ex-comunişti, face ca acest grup politic să poată iniția de unul singur proceduri de modificare a Constituției Republicii Moldova, dar și cele care ar permite suspendarea președintelui Igor Dodon, dar este prea puţin probabil să se îndeplinească profeţiile unor comentatori politici, care consideră că înmulțirea numărului de deputați ai PDM ar duce la o posibilă excludere a Partidului Liberal din coaliția parlamentară formată în jurul Partidului Democrat. De această părere este jurnalistul Victor Nichituş.

După cum relatează TRIBUNA, într-o postare pe blogul personal, el menţionează că „se știe că Președintele Partidului Liberal, domnul Ghimpu, nu este un partener de coaliție foarte comod, ultimele declarații politice făcute de domnia sa, că Partidul Liberal nu agreează ideea schimbării sistemului electoral actual, demonstrează acest lucru”.

 

„Cu siguranță, comportamentul politic al domnului Ghimpu face parte dintr-o strategie de negociere politică pe care liberalii moldoveni au practicat-o în cadrul tuturor coalițiilor politice din care au făcut parte. Uneori această strategie a dat rezultate, alte ori nu. Sunt sigur că, până la urmă, liberalii moldoveni vor fi convinși să susțină schimbarea actualului sistem electoral. Probabil, în aprilie, în funcție de evoluțiile reformei administraţiei publice centrale, domnul Ghimpu își va schimba opinia”, notează sursa.

 

Victor Nichituş afirmă că „vor unii sau nu, devine sigur că viitoarele alegeri parlamentare se vor desfășura în baza circumscripțiilor uninominale”.

sursă: tribuna.md
16.03.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top