Fii alături de noi
Deja Îmi place!
MAI vine cu precizări în legătură cu așa-zisul „ordin al ministrului Jizdan”
Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, nu a transmis niciun ordin, iar mesajul de planificare a acțiunilor poliției ar putea fi niște indicații interne. Cu o asemenea reacție vine MAI în urma unor informații precum că ministrul Jizdan ar fi dat ordin ca absolut toate subdiviziunile polițienești din țară în timpul protestului de ieri să lucreze în proporție de 100%.

Mai mult, MAI mai spune că mesajele trimise pe telefon ar fi false.

 

„Nu este un ordin al ministrului, ar putea fi niște indicații interne care țin de planificarea acțiunilor Poliției la astfel de evenimente, pentru a evita unele incidente care pot transforma un protest pașnic în unul violent. Menționăm că această informație nu a fost transmisă de către domnul ministru.

 

Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI s-a autosesizat deja pe marginea acestui caz, pentru a stabili veridicitatea acestui mesaj și a unor date apărute în el ( de ex. numele Ministrului), totodată urmează să fie stabilite și alte detalii cu privire a apariția acestui mesaj în presă”, a declarat pentru reporterul UNIMEDIA șefa Departamentului Relații Publice al MAI, Alina Zbancă.

 

Amintim că liderul formațiunii „Partidul Nostru” a plasat pe o rețea de socializare mai multe poze cu mesaje text din telefon, precum că Alexandru Jizdan a emis un ordin unde „absolut toate subdiviziunile polițienești din țară, duminică, vor lucra 100%”. La fel, toate Direcțiile de Poliție, Inspectoratele de Poliție și Inspectoratul Național de Patrulare a pregătit transport „pentru deplasarea cu întreg efectivul la Chișinău”.

 

Astfel, potrivit „ordinului”, 26 din 32 de raioane din țară sunt declarate cu risc sporit, iar conducătorii inspectoratelor de poliție din acestea sunt rugați să acorde o atenție deosebită.

15.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top