Fii alături de noi
Deja Îmi place!
PCRM nu va susține sistemul de vot uninominal
Voronin: Trebuie să schimbăm puterea și nu procedura electorală

PCRM nu va susține sistemul de vot uninominal. Despre aceasta a anunțat liderul PCRM, Vladimir Voronin. „Trebuie să schimbăm puterea și nu procedura electorală”, a declarat Voronin.

Potrivit comunistului, trecerea la sistemul electoral majoritar va agrava problemele cu care se confruntă țara noastră.

„Mituirea alegătorilor și a deputaților aleși va putea fi făcută mult mai ușor, cee ce poate duce și, la sigur, va conduce la concentrarea întregii puteri a statului în mâinile unui grup restrâns de persoane. 

Partidul Comuniștilor consideră inadmisibil faptul înlăturării de la participarea la alegeri a locuitorilor regiunii transnistrene. Actualul sistem electoral permite locuitorilor regiunii transnistrene săși exercite dreptul de a alege. În condițiile sistemului electoral cu circumscripții uninominale sunt inevitabile tururile doi ale votării, ceea ce tărăgânează procesul de complexare a organului legislativ suprem, iar după asra și formarea structurii lui interne.

 

Noi susuține că puterea, promovând sistemul electoral majoritst, următește anume acest scop conform principiului „Împarte și stăpânește”.

 

Rădăcinile corupției nu se află într-un sistem electoral sau altul, ci în putere. PCRM nu susține modificările Codului Electoral”, a declarat Vladimir Voronin. 

sursă: unimedia.md
18.03.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top