Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Republica Moldova va achita datoriile la gaz a regiunii transnistrene?
Gazpromul a respins solicitarea lui Pavel Filip de a transfera autorităților de la Tiraspol datoriile la gaz a regiunii transnistrene în valoare de 6,5 miliarde de dolari.

După părerea experților ruși, Rusia deja nu mai așteaptă achitarea acestor datorii și de aceea dorește să păstreze măcar o cârmă de control asupra Chișinăului.

 

Potrivit kommersant.ru, Gazprom și-a aratat atitudinea negativă referitor la ideea autorităților moldovene de a restructura datoria pentru gazul rusesc, în valoare de 6,5 miliarde de dolari, dintre care 5,8 miliarde de dolari se atribuie nemijlocit regiunii separatiste transnistrene, care din anul 1992 primește gaz practic gratuit.

 

Cu toate acestea, datoria pentru livrarea gazului în regiunea transnistreană era de 5790,9 milioane dolari SUA sau 88,6% din datoria totală a SA „Moldovagaz”.

 

UNIMEDIA reamintește că recent Pavel Filip a solicitat Gazpromului ca datoriile la gaz a regiunii transnistrene să fie transferate autorităților de la Tiraspol.

 

Întrebarea achitării datoriilor regiunii transnistrene a apărut în urma declarației președintelui Igor Dodon care a recunoscut datoriile regiunii separatiste pentru gazul natural, drept „datorie totală a Moldovei” față de compania rusă „Gazprom” în sumă de 6,5 miliarde de dolari.

14.02.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
FOTO: Natalia Gordienko incearca sa dezvaluie subtil sexul copilului sau? Iata detaliile care au trezit suspiciuni
Natalia Gordienko va avea o fetita sau un baietel?Natalia Gordienko a postat pe contul sau de Instagram, o poza cu o fetita care este fericita, insotita de comentariul "Fericita". In acel moment…
Vine sau nu peste noi uraganul din România: Iată ce spun meteorologii moldoveni
Сорванные крыши домов, поваленные деревья, десятки пострадавших и восемь погибших людей – таковы последствия…
COMOARA ascunsă din pachetul de țigări. Toată lumea le aruncă, deși pot câștiga sume URIAȘE
Pentru mulți fumători, foița aurie sau argintie care acoperă țigările într-un pachet este complet inutilă, însă niciunul nu știe că prin aruncarea acestora pierd cel puțin 500 de euro.O…
Membrii trupei DJ Project, răniţi grav după ce un TIR s-a răsturnat peste maşina lor
Membrii trupei DJ Project, Gino Manzotti, DJ Maxx şi Mira, sunt printre victimele accidentului rutier care a avut loc luni, pe DN7, în judeţul Vâlcea, când un TIR s-a răsturnat şi a lovit două…
Neymar încinge spiritele la PSG! Brazilianul, la un pas de bătaie cu Cavani după meciul cu Lyon!
Thiago Silva a evitat o bătaie între Edinson Cavani şi Neymar, după meciul disputat de PSG pe teren propriu cu Olympique Lyon, informează L'Equipe.Conforma jurnaliştilor francezi, Cavani i-a…