Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Republica Moldova va achita datoriile la gaz a regiunii transnistrene?
Gazpromul a respins solicitarea lui Pavel Filip de a transfera autorităților de la Tiraspol datoriile la gaz a regiunii transnistrene în valoare de 6,5 miliarde de dolari.

După părerea experților ruși, Rusia deja nu mai așteaptă achitarea acestor datorii și de aceea dorește să păstreze măcar o cârmă de control asupra Chișinăului.

 

Potrivit kommersant.ru, Gazprom și-a aratat atitudinea negativă referitor la ideea autorităților moldovene de a restructura datoria pentru gazul rusesc, în valoare de 6,5 miliarde de dolari, dintre care 5,8 miliarde de dolari se atribuie nemijlocit regiunii separatiste transnistrene, care din anul 1992 primește gaz practic gratuit.

 

Cu toate acestea, datoria pentru livrarea gazului în regiunea transnistreană era de 5790,9 milioane dolari SUA sau 88,6% din datoria totală a SA „Moldovagaz”.

 

UNIMEDIA reamintește că recent Pavel Filip a solicitat Gazpromului ca datoriile la gaz a regiunii transnistrene să fie transferate autorităților de la Tiraspol.

 

Întrebarea achitării datoriilor regiunii transnistrene a apărut în urma declarației președintelui Igor Dodon care a recunoscut datoriile regiunii separatiste pentru gazul natural, drept „datorie totală a Moldovei” față de compania rusă „Gazprom” în sumă de 6,5 miliarde de dolari.

14.02.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top