Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Schimbare majoră pentru șoferii din Moldova. Unele permise vor fi anulate
Unele permise de conducere eliberate șoferilor din Republica Moldova vor fi anulate

Șoferii din Moldova ar putea rămâne fără permisele de conducere eliberate pe viață. Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC).

 

În prezent în Moldova sunt mai multe modele ale carnetelor de conducere. Permisele de conducere eliberate din 1995 până în 2008 au un termen de valabilitate nelimitat. Modelele carnetelor de șofer eliberate după anul 2008 au un termen de valabilitate de 10 ani.

Potrivit proiectului MTIC, permisele de conducere pe viață vor fi anulate. Astfel, în Moldova vor fi eliberate două tipuri de permise de conducere: cu o valabilitate de 10 ani și de 5 ani.

 

Pentru persoanele care au atins vârsta de 65 ani, permisul de conducere național se va elibera cu termenul de valabilitate de 5 ani, cu condiția, că pe o durată mai scurtă, asupra titularului nu sunt aplicate alte restricții medicale în acest sens. MTIC explică că prin ajustarea termenului de valabilitate a permisului de conducere se va pune în condiții echitabile titularii carnetelor de șofer de toate modele. Potrivit Directivei Parlamentului și Consiliului Uniunii Europene, la care MTIC face referire, pentru categoriile/subcategoriile Cl, ClE, C, CE, Dl, DIE, D și DE – termenul de valabilitate va fi de 5 ani. Pentru categoriile/subcategoriile Al, A2, A, BI, B și BE – permisele de conducere vor avea o valabilitate de 10 ani. Proiectul urmează să fie avizat de Guvern și dezbătut și aprobat de Parlament.

sursă: eurotv.md
16.04.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top