Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Viktor Orban, premierul Ungariei: Rezoluţia Parlamentului European este produsul unei politici eronate, un raport Soros
Premierul ungar Viktor Orban a declarat, vineri, că rezoluţia adoptată de Parlamentul European privind suspendarea drepturilor de vot ale Ungariei în instituţiile comunitare este "produsul unei politici eronate", adăugând că documentul este de fapt un "raport Soros", notează MTI.

"Atacurile care au fost derulate asupra Ungariei au legătură cu dezacordurile privind migraţia. Există o comunitate de interese ce depăşesc politicile de partid din Europa, care urmăreşte să aducă anual sute de mii de imigranţi pe continent. Creatorul, organizatorul şi, în parte, finanţatorul din spatele acestui concept este miliardarul american George Soros", a spus Viktor Orban, pentru postul public de radio Kossuth.

 

Făcând o paralelă între rezoluţia Parlamentului European şi un raport din 2013 care critica guvernul maghiar, raport pregătit de europarlamentarul portughez Rui Tavares, Orban a spus că PE a decis să întocmească un "raport Soros" despre Ungariei şi a amintit că raportul Tavares "a eşuat în mod ruşinos".

 

"Citind această rezoluţie, nu ştiu dacă să râd sau să plâng", a spus premierul Ungariei, exemplificând cu un pasaj care relatează ciocniri între poliţia ungară şi un grup de imigranţi la frontiera de sud a ţării, lângă oraşul Roszke, în septembrie 2015.

 

Potrivit documentului, un cetăţean sirian implicat în confruntări a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pe singurul motiv că a folosit un megafon şi a aruncat cu obiecte în poliţiştii de frontieră. În replică, Viktor Orban spune că bărbatul sirian a încercat să treacă de gardul de la frontiera Ungariei, a folosit megafonul pentru a incita mulţimea şi a atacat poliţiştii de frontieră.

 

"Politicile europene au fost denaturate. State membre ale UE nu sunt respectate de către instituţiile europene. Cei de la Bruxelles, indiferent de afilierea politică, le pot transmite statelor membre cum ar trebui să se comporte. Esenţa Europei nu este la Bruxelles, ci în statele membre. Europa este Varşovia, Budapesta, Paris, Berlin, Roma", a spus Viktor Orban.

 

Premierul Ungariei a subliniat importanţa susţinerii intereselor naţionale şi a precizat că Guvernul de la Budapesta nu se va abate de la obiectivele stabilite.

 

"Vrem să fim cei care decid cu cine ar trebui sau nu să locuim. Atacurile asupra Ungariei nu vor descuraja Guvernul de la obiectivele sale. Ungaria va continua să meargă pe propria cale. Ungaria nu va renunţa la dreptul de a stabili politica de impozitare sau preţurile energiei, nici în faţa Bruxelles-ului", a declarat Orban.

 

Totuşi, Viktor Orban a spus că Ungaria va participa la procedura de soluţionare a litigiului cu UE şi va asigura continuarea procedurii până la un caz juridic, dacă va fi necesar. Întrebat ce se va întâmpla dacă instanţa europeană îi va cere Ungariei să-şi schimbe legislaţia, Orban a spus că decizia va fi respectată, dar în prealabil va fi contestată.

 

Parlamentul European a adoptat, miercuri, o rezoluţie pentru declanşarea Articolului 7 în cazul Ungariei, care prevede suspendarea drepturilor de vot în instituţiile comunitare, în condiţiile în care regimul de la Budapesta este acuzat de încălcarea legislaţiei europene, după modificările aduse Legii învăţământului superior.

sursă: zf.ro
19.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
Reținere răsunătoare CNA. Pe cine au vizitat astăzi ofițerii anticorupție
O nouă reținere răsunătoare a fost efectuată în dimineața zilei de marți de ofițerii CNA și procurorii anticorupțieUn om de afaceri din Capitală a fost reținut de ofițerii și procurorii…
Zbor cu ghinion pentru zeci de moldoveni care urmau sa ajunga de la Munchen la Chisinau. La o ora de la decolare au facut cale intoarsa: Ne-au spus ca a intrat o pasare in motor
Zbor cu ghinion pentru zeci de moldoveni care urmau sa ajunga astazi de la Munchen la Chisinau. La o ora de la decolare au facut cale intoarsa pe aroportul german, deoarece o pasare ar fi intrat la motor.Mariana,…
Crima înfiorătoare în satul Sadaclia: O tânără și-ar fi înjunghiat iubitul
O tânără, în vârstă de 21 de ani, și-ar fi omorât iubitul cu 10 ani mai mare. Crima înfiorătoare s-a produs în satul Sadaclia, raionul Basarabeasca, în seara zilei de 22 iulie, la domiciliul…
Un copil de patru ani din SUA a izbucnit in lacrimi la nunta tatalui sau. Ce i-a transmis viitoarea sa mama
Un baiat de patru ani izbucnit in lacrimi in momentul in care tatal sau, Joshua Newville, a luat-o in casatorie pe iubita lui, Emily Leehan.Baietelul a ramas impresionat de discursul celei care urmeaza…
Directorul Mercedes-Benz anunță falimentul apropiat al industriei auto
Directorul Mercedes-Benz, Dieter Zetsche, a oferit recent un interviu pentru Linkedin, în care face o serie de previziuni despre cum va arăta lumea în viitorul apropiat.Industria auto, serviciul…