Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Vlad Filat a refuzat să fie transferat din Penitenciarul nr. 13 la Penitenciarul din Lipcani. Motivul invocat de fostul premier
Ex-premierul Vlad Filat, condamnat pentru trafic de influență și corupere pasivă, a refuzat să fie transferat din Penitenciarul nr. 13 din capitală într-o altă instituție de detenție.

Potrivit Deschide.md, care face referire la propriile surse, lui Filat i s-a propus să fie mutat în penitenciarul din Lipcani, el însă a refuzat, motivând că aici este mai aproape de familie.

 

De notat că avocații fostului lider al PLDM au contestat cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) deciziile emise de magistraţii de la Curtea de Apel şi Judecătoria Buiucani în dosarul care îl vizează pe Filat. Apărătorii au solicitat casarea integrală a sentinței emise de prima instanță, casarea parțială a deciziei instanței de apel, rejudecarea cauzei şi pronunţarea unei noi hotărâri în acest dosar. De asemenea, avocaţii cer achitarea şi eliberarea lui Vlad Filat din detenţie.

 

Reamintim că la 27 iunie 2016, Vlad Filat a fost condamnat în primă instanță la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă. Prin aceeași sentință, politicianul a fost amendat cu 60 mii lei, privat de dreptul de a deţine anumite funcţii publice timp de 5 ani, cu retragerea distincției de stat Ordinul Republicii şi cu aplicarea măsurii de siguranță sub formă de confiscare specială a bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite în valoare de 791 milioane lei.

 

La baza acuzațiilor care i-au fost aduse a stat autodenunțul primarului de Orhei, Ilan Shor, în care acesta declara că i-ar fi acordat fostului lider al PLDM, în repetate rânduri, bani și bunuri în valoare totală de 250 mln. de dolari, surse financiare care proveneau de la Banca de Economii.

 

La 11 noiembrie 2016, magistrații Curții de Apel Chișinău au men­ți­nut deci­zia Judecătoriei Buiucani în privința apli­că­rii pedep­sei cu închi­soa­rea pe un ter­men de 9 ani, modi­fi­când doar unele aspec­te cu refe­ri­re la con­fis­ca­rea bunu­ri­lor ex-premierului.

15.02.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top